Zestaw głośnomówiący BT - problemy

• 5 Odpowiedzi
  • 1822 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
Zestaw głośnomówiący BT - problemy
« dnia: Październik 11, 2009, 11:44:38 »
Mam problem z TP2, mianowicie niepoprawnie działa mi z zestawami głośnomówiącymi w obu moich autach, w VW mam fabryczny zestaw bt, paruje się, idzie rozmawiać, ale często w trakcie rozmowy się rozłącza, czasami po odebraniu rozmowy nie włącza się na zestaw, porozmawiam 5s i już przełącza się na zestaw, po prostu wariuje. W drugim aucie mam stację multimedialną Pioneera AVIC-F900BT, tam działa niby poprawnie, rozmowy działają ok, ale po zakończeniu rozmowy czy nawiązanej czy odebranej telefon wisi przez jakieś 20-30 sek, nic się na nim nie da zrobić. Poprzedni HTC TyTN II w obu autach działał poprawnie, inne telefony też działają poprawnie w tych samochodach, jak korzystam ze słuchawki BT to TP2 też działa poprawnie, problem jest tylko z zestawami głośnomówiącymi (próbowałem tylko na tych dwóch, bo takich dwóch używam).

Odp: Zestaw głośnomówiący BT - problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 20, 2009, 14:54:28 »
Chyba Ci nie pomogę, ale przynajmniej podzielę się moimi spostrzeżeniami :)
Generalnie większość telefonów ma problemy z fabrycznymi zestawami. Ja mam podobnie z TP2, to samo miałem z diamondem. Najpierw ok 3 minuty synchronizują się kontakty - w tym czasie telefon jest praktycznie nie do użytku - wisi i nic się nie da na nim zrobić. Jeżeli ktoś w tym czasie zadzwoni, to w ogóle lipa się robi, bo ani odebrać, ani odrzucić nie mogę. (na pewno jest to częściowo wynikiem tego, że w telefonie mam prawie 700 kontaktów). Jak już zsynchronizuje kontakty, to co jakiś czas zrywa na chwilę połączenie z BT, po czym po chwili nawiązuje je z powrotem. Próbowałem walczyć z tym jeszcze na diamondzie, w tp2 problem występuje zdecydowanie rzadziej. Generalnie zabawy z advanced config, itp. nic nie pomagały - dopiero po hardresecie bt działał normalnie. I po jakimś czasie przestawał. Próbowałem znaleźć zależność z instalacją poszczególnych programów, ale nigdy mi się nie udało. Odinstalowywanie programów jeden po drugim też nie pomagało - dopiero HR robił robotę. Na TP2 bardzo rzadko mi rozłącza BT, ale o ile na diamonda instalowałem troche softu, to na TP2 praktycznie nic dodatkowego nie mam (tylko SpeedAlarm, Skype, google maps i to w zasadzie wszystko).
Co dziwne, jak telefon był już w takim stanie, że tracił połączenie z fabrycznym zestawem samochodowym co 2-3 minuty, to z zestawem słuchawkowym BT działał normalnie.

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 20, 2009, 16:16:57 »
Mialem problem z TP2 i zestawem BT w Volwo. Objawy podobne jak u was: dluuuugie ladowanie, zwiechy telefonu, zerwane polaczenia, niemoznosc korzystania z BT w aucie, niemal zablokowany PDA, bo w srodku cos go 'mulilo'. Pomogla zmiana ROM-u i radia plus konfiguracja ustawien BT w telefonie. Dziala bez problemu.

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2009, 23:33:47 »
Wgrywales ROMa i radio z netu czy serwis to robil?? Tel prawie nówka, szkoda mi tracić gwarancje... Poprzednio miałem TyTN II i tam wszystko śmigało jak należy w obu autach, a teraz lipa :(

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 21, 2009, 09:43:05 »
Zobacz na moja syganturke - tam nie ma stock.rom  :O

Serwis? W zyciu! Jaki serwis?
Jak tylko xda wypuscilo HSPL-a zaczalem probowac nowe ROM-y podobnie jak to robilem ze swoim Tytnem II. Na dzien dobry zrobilem backup oryginalnego systemu za pomoca SPB Backup - to na wypadek koniecznosci skorzystania z gwarancji. Od tego czasu caly czas korzystam z nowych ROM-ow ugotowanych przez kucharzy z xda oraz z PROven'a Qusq'i z tego forum.

Oczywiscie jesli nie chcesz wgrywac gotowanych ROM-ow idz do serwisu i niech ci wgraja jeszcze raz caly system. Ew. zrob HR - moze to pomoze. U mnie po wgraniu ROM-ow z xda problem z BT w samochodzie przestal istniec.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2009, 09:45:16 wysłana przez sciobel »

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 21, 2009, 10:59:06 »
Witam
Macie może jakiś sposób na wybieranie głosowe w połączeniu z zestawem głośnomówiącym Nokii. Aplikacje które uaktywniają wybieranie w telefonie nie działają z zestawem  :(