youtube

• 8 Odpowiedzi
  • 976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

youtube
« dnia: Sierpień 23, 2011, 14:35:52 »
siemka

Posiadam TP2 ze stockowym nie brandowanym romem i mam problem z filmikami na youtube, chodzi dokładnie o dźwięk na niektórych filmikach, raz jest dźwięk i obraz na innych zaś nie ma dźwięku lub pojawia się szum zamiast dźwięku. i teraz pytanie od czego to zależy? trzeba coś doinstalować czy poprostu ten typ tak ma? będę wdzięczy za wszelkie info

pozdro

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: youtube
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2011, 14:53:37 »
Cóż, problem z YouTube dotyczy wszystkich fabrycznych ROMów z Windows Mobile. Brakuje odpowiedniej wtyczki, która - z racji zakończenia supportu dla WinMo - przestała być aktualizowana. W ROMach gotowanych jest odpowiedni fix wymyślony przez użytkownika WildChild z XDA-DEVS. Nie wiem czy ten fix można zainstalować, ale już o to spytałem i odezwę się jak będę miał coś nowego.

*

adtech

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2011, 15:46:13 »
Można doinstalować. Polecam jednak zapoznanie się z romami tworzonymi przez społeczność xda-developers - zawierają one dużo poprawek niedostępnych oficjalnymi kanałami.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2011, 18:29:15 »
rozglądam się za nowym romem ale jakoś się nie mogę zdecydować na jakiś konkretny. Z orginalnego wyrzuciłbym HTC message i byłbym zadowolony z niego. Jak by ktoś miał link do fix'a do youtube to będę wdzięczny.

*

adtech

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2011, 20:03:00 »
rozglądam się za nowym romem ale jakoś się nie mogę zdecydować na jakiś konkretny. Z orginalnego wyrzuciłbym HTC message i byłbym zadowolony z niego. Jak by ktoś miał link do fix'a do youtube to będę wdzięczny.
Taki fix obecnie chyba nie istnieje, bo Wild Child wysłał fixa kucharzom na xda i tylko im.

Jeśli szukasz nowego romu całkiem podobnego do oryginalnego to proponuje rzucić okiem na simplicity.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2011, 21:04:10 »
Simplicity nie jest pozbawione kilku błędów. Za to za najpodobniejsze do oryginalnych uważam Jackos S3.
ShowLITE najbardziej przypomina Rhodium S2 (2.07) a SmartMOVE jest podobne do Rhodium S (czyli 1.86).

*

adtech

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2011, 09:34:09 »
Nie oszukujmy się - żaden rom nie jest pozbawiony błędów.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2011, 11:05:44 »
Trudno się z tym nie zgodzić, a jednak w simplicity znalazłem więcej niż we wszystkich Jackosach razem wziętych.
W dodatku Jackosy wydają mi się bliższe fabrycznym. W simplicity najbardziej nie podoba mi się aplikacja wiadomości, która w założeniu ma obsługiwać maile w trybie konwersacji, ale w praktyce nie działa to najlepiej, bo musiałem potem porządkować foldery na serwerze IMAP.

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 25, 2011, 00:55:12 »
kwbr rom, dla mnie wzorzec niedościgniony niestety już bez supportu, szybki, bez htc_mess, podstawowe programy... co do jotuba to jakimś remedium jest zainstalowanie googlowskiego klienta z m.google.com