Odpowiedź trochę poniewczasie, ale może jeszcze aktualna.
Otóż ja swój ukochany PDA naprawiłem w serwisie we... Wrocławiu! Dzwoniłem po różnych punktach w Warszawie, ale żaden z nich nie wzbudził mojego zaufania.
Wprawdzie być może wymiana głośnika systemowego po zalaniu telefonu nie jest specjalnie skomplikowana, ale podejście panów z serwisu, szybkość naprawy i rekomendacje kolegów z mobione.pl, a przede wszystkim cena zachęciły mnie do spróbowania. I powiem, że nie żałuję.
Naprawa trwała 2 dni, za wymianę głośnika zapłaciłem 60 PLN, a w dodatku Pan Paweł z serwisu złożył mój telefon lepiej niż był złożony w momencie oddania do serwisu (po prostu teraz ekranik jest prawie równo z klawiaturą, a wcześniej był przesunięty w stosunku do klawiatury o ok. 2 mm).
Wiem, że Wrocław jest daleko (ja czystym przypadkiem miałem 2-dniową delegację do Wrocławia), ale wiem, że sporo ludzi wysyła tam telefony firmą kurierską nawet spoza Wrocławia.
Stronka serwisu to:
http://fony.com.pl/POLECAM! Ja jak dotąd nie miałem na co narzekać (telefon zostawiłem w czwartek 9.12 po południu, odebrałem w sobotę 11.12 rano).