Wymiana digitizera

• 1 Odpowiedzi
  • 1036 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AxlR

• **
  • 106
Wymiana digitizera
« dnia: Grudzień 06, 2010, 15:07:22 »
Witam, jakiś czas temu padł mi dotyk. Telefon kupiłem w USA (T-Mobile) więc w Regenersis odmówili mi naprawy. Kupiłem sobie nowy digitizer w Stanach, pasujący do mojej wersji telefonu. Teraz mam pytanie, wiem że nie jest tak łatwo z rozebraniem tego telefonu, znacie jakiś punkt w Warszawie, gdzie mógłbym to wymienić za rozsądną cenę? A może ktoś z forumowiczów podjął by się takiej wymiany??

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Wymiana digitizera
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2010, 17:11:59 »
Odpowiedź trochę poniewczasie, ale może jeszcze aktualna.

Otóż ja swój ukochany PDA naprawiłem w serwisie we... Wrocławiu! Dzwoniłem po różnych punktach w Warszawie, ale żaden z nich nie wzbudził mojego zaufania.

Wprawdzie być może wymiana głośnika systemowego po zalaniu telefonu nie jest specjalnie skomplikowana, ale podejście panów z serwisu, szybkość naprawy i rekomendacje kolegów z mobione.pl, a przede wszystkim cena zachęciły mnie do spróbowania. I powiem, że nie żałuję.
Naprawa trwała 2 dni, za wymianę głośnika zapłaciłem 60 PLN, a w dodatku Pan Paweł z serwisu złożył mój telefon lepiej niż był złożony w momencie oddania do serwisu (po prostu teraz ekranik jest prawie równo z klawiaturą, a wcześniej był przesunięty w stosunku do klawiatury o ok. 2 mm).
Wiem, że Wrocław jest daleko (ja czystym przypadkiem miałem 2-dniową delegację do Wrocławia), ale wiem, że sporo ludzi wysyła tam telefony firmą kurierską nawet spoza Wrocławia.

Stronka serwisu to: http://fony.com.pl/
POLECAM! Ja jak dotąd nie miałem na co narzekać (telefon zostawiłem w czwartek 9.12 po południu, odebrałem w sobotę 11.12 rano).