WM 6,5 - zmiany w kalendarzu

• 22 Odpowiedzi
  • 2010 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
WM 6,5 - zmiany w kalendarzu
« dnia: Lipiec 21, 2011, 14:23:36 »
Witam... Po wybraniu w menu kalendarza WM 6,5 opcji NOWY TERMIN pierwszą pozycją w nowym oknie jest TEMAT. Po jej rozwinięciu można wybrać jakąś opcję (Spotkanie, obiad, kolacja itp). Czy istnieje mozliwość, a jeśli tak, to w jaki sposób i gdzie zmiany tych pozycji w ten sposób, żeby kilka wywalić i dodać kilka swoich?  :worried:
ROM: Jackos EVO SkrobPRO 1.4.0 PLK
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: WM 6,5 - zmiany w kalendarzu
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2011, 15:22:04 »
Witaj,

Te wpisy są umieszczone w bibliotece językowej, outres.dll.0409.mui (dla wersji angielskiej) albo outres.dll.0415.mui (dla wersji polskiej).
Można je zmienić programem ResHacker (trzeba tylko pamiętać o uprzednim usunięciu podpisu), ale niestety ta biblioteka ma strasznie dużo tłumaczeń dla sporej ilości aplikacji M$, więc nawet jeśli by się zmieniło te akurat wpisy na jakieś swoje, to po instalacji nowego ROMu mogłoby się okazać, że ta spreparowana biblioteka będzie powodować błędy. Także moim zdaniem to gra nie do końca warta świeczki...
Niestety M$ sporo rzeczy, które powinny być kwestią konfiguracji użytkownika, wepchnął do plików .mui. To samo dotyczy np. ścieżek folderów synchronizacyjnych na serwerach IMAP przez co Outlook tworzy na serwerach poczty niepotrzebnie dużo folderów. I pewnie jeszcze parę takich przykładów by się znalazło...

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2011, 20:51:42 »
Dzięki Skrobel, jeśli Ty tak piszesz, to ja juz zapominam o sprawie  :) Pełne zaufanie...  :ok: A jeśli juz rozmawiamy to prośba: czy mógłbys pare słów napisac o ROMIe, ktorego Ty używasz? Chodzi mi głównie o to, czy jest spolszczony (a konkretnie-jeśli jest po angielsku, to czy wszystko w fonie bedzie po angielsku, np. ustawienia, kalendarz, zadania...), jakie ma ikony, czy mozna pod siebie ustawic strone główną... Jeśli to nie problem, prosiłbym o parę screenów. Ja do tej pory uzywałem PROvena 3,0, był jak dla mnie super, ale miał jedna wadę: po pewnym czasie przestawały działac powiadomienia z kalendarza. Po zrobieniu HR wszystko na jakis czas wracało do normy. Ale ile razy mozna robic HR...? Teraz, po wizycie telefonu w Regenersis mam wgrany ROM firmowy, ale to straszne badziewie. Dlatego szukam cos dobrego... 

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2011, 23:19:21 »
heh, nie wszystko co piszę jest absolutnie najlepsze i najprawdziwsze. To moja najlepsza wiedza na jakiś temat, ale nikt nie jest nieomylny :)

Ja już od ponad roku pozostaję wierny ROMom Jackosa. Są zawsze dopieszczone w najdrobniejszych szczegółach (choć nie mam na myśli kwestii wizualnych). Jeśli chodzi o informacje i zrzuty ekranu, to najlepiej zajrzeć do wątków im poświęconych:
http://pdaclub.pl/forum/rhodium/%28rom%29%28wwe%29jackos-evo-wm6-5-x-28244-sense-2-5/
http://pdaclub.pl/forum/rhodium/jackos-s2-rom-collection-%29-wm6-5sense-2-5-bez-wycieku-pamieci/

A jeszcze lepiej zajrzeć do wątków oryginalnych Jackosa (na xda). W każdym z powyższych odnośników na samej górze jest link (wielką czcionką).

Jeśli chodzi o język, to akurat wersja, której teraz używam nie jest spolszczona. I tak - wszystko w niej jest po angielsku, z wyjątkiem tych programów, które zawierają swoje własne spolszczenia (np. google maps, palringo itd.).

Jeśli chodzi o Twoje problemy z powiadomieniami to w żadnym ROMie Jackosa ich nie doświadczyłem, ale szczerze mówiąc żadnego z nich nie używałem dłużej niż miesiąc...

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2011, 19:12:36 »
Może to co piszesz nie jest najlepsze i najprawdziwsze, ale na temat TP2 wiesz na pewno wiecej ode mnie... 
Jeśli zaś chodzi o problemy z powiadomieniami, to na podstawie prostej dedukcji doszedłem do wniosku (sam !!! hehehe ), że nie jest to wina ROMu, ponieważ to samo działo sie na PROvenie i teraz na ROMie serwisowym. telefon jest na gwarancji i będe go reklamował, ale juz cos tak czuję, ze bedzie to truuuuuuudna reklamacja, bo jeśli w Regenersis zrobią HR i wgrają jeszcze raz ROM to wszystko bedzie OK  :S i odeślą fon jako sprawny... patowa sytuacja...
Wracając do ROMów...moze testowałeś jakis dobry, w którym przynajmniej stronę główną mozna ustawic "pod siebie" (3 duże lub 4 mniejsze rzedy ikon do swoich programów) no i raczej po polsku.... ja juz stary jestem i ten angielski nie bardzo chce mi wchodzić do łba :) 

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2011, 21:05:23 »
Po polsku powiadasz... Hmmm....
http://forum.mobione.pl/rom-y-tylko-polskie-wersje/%28rhodium%29-jackos-s2-rom-plk/

Polecam wersje SkrobPRO. Ustawienia HomeScreen są wystarczające. Mój ekran wygląda mniej wiecej tak:

Wydaje mi się wystarczająco funkcjonalny. Ale jeszcze więcej możliwości konfiguracji daje JackFULL. Wybór należy do Ciebie.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2011, 22:01:33 »
oooo.... ten byłby super, brakuje mi tu tylko pogody :) ale tą mozna przecież zobaczyc przez okno. Skrobel, moze bede zbyt śmiały, gdy poprosze o krotki, ale tresciwy instuktarz wgrywania ROMU dla bardzo malo zaawansowanego znawcy komputerów? Ktos mi mowił, ze to nie jest takie trudne, a gdyby rzeczywiscie tak było, bardzo uprościłoby mi to zycie. Mógłbym po prostu sam przetestowac parę ROMów i wybrac najbardziej odpowiedni... Weź jednak pod uwagę to, ze gdy ja czytam niektóre posty na tym forum, to niewiele rozumiem z tego Waszego języka :)
Jeśli uznasz, ze jednak nie dam rady, nie masz czasu albo po prostu Ci się nie chce - zrozumiem... :)
ale...
Jackos EVO JackFULL mam juz na komputerze, i następnie... :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 22, 2011, 22:20:26 »
Ale zaraz... Albo coś źle zrozumiałem, albo miałeś już gotowany ROM na swoim PDA... Pisałeś, że miałeś PROven'a. Kto Ci go wgrywał?
A przed odesłaniem do serwisu nie wgrywałeś z powrotem fabrycznego ROMu, żeby serwis nie czepiał się nieautoryzowanego oprogramowania?

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 22, 2011, 22:31:45 »
To prawda, miałem PROvena, wgrywał mi go znajomy. Nie mozna powiedzieć, ze dobry, bo bierze za to kasę :), ale pomijając to, jest teraz gdzies nad morzem na urlopie. Co do serwisu...rozmawiałem i z nimi i z HTC Polska. Ani jedni, ani drudzy nie zwracaja uwagi na inny ROM o ile podczas wgrywania nie uszkodzi on systemu. Mam to nawet na  piśmie :) I to jest prawda, bo niedawno był w serwisie własnie z PROvenem...

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 22, 2011, 22:52:04 »
W takim razie zanim przejdziemy dalej, musisz sprawdzić czy masz HardSPL na telefonie.
W tym celu wyłącz telefon, potem włącz go z powrotem trzymając wciśnięty przycisk ściszania z boku obudowy aż pokaże się 4-kolorowy ekran. To jest tzw. BootLoader. Jak już wejdziesz w ten tryb to wypisz (albo zrób fotkę) co tam jest napisane.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 22, 2011, 23:13:18 »
Sory, ale musiałem pojechac po córcie do pracy, tak późno kończy, a ona jeszcze młodziutka :)
Zrobiłem zdjęcie:

Połączone: Lipiec 23, 2011, 14:08:57
Próbowałem dziś mimo wszystko zmian w tej bibliotece... ot tak, dla siebie. Jakby było cos nie tak, to wstawiłbym na powrót tą z oryginału. Tak sobie pomyślałem.  Ściągnąłem zatem na kompa ResHacker i.. to by było na tyle. Jestem jednak za słaby w te klocki. Nie mogę przegrac biblioteki na kompa, bo - odmowa dostępu. A z kompa nie widać tej biblioteki. Nie znalazłem tez tego programu, aby można go było zainstalować na TP2. I w sumie nie zrobiłem nic :) Ale ważne, że próbowałem...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2011, 14:08:57 wysłana przez ryniooo »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 23, 2011, 21:30:18 »
No tak, ale od początku:

1. Dzięki za screen z BL. Szczerze mówiąc nawet mnie rozbawił. Wygląda na to, że Regenersis olewa już serwisowanie naszych urządzeń skoro nie założyli nawet blokady (SPL), tylko ograniczyli się do wgrania fabrycznego ROMu. Oczywiście dla Ciebie to lepiej, bo ROMy gotowane można wgrywać tylko po uprzednim wgraniu tzw. HardSPL, a ten można wgrać za darmo tylko raz. W Twoim przypadku HardSPL jest nie ruszony, a więc żeby wgrać nowy ROM trzeba ściągnięte archiwum rozpakować (w przypadku Jackosa są tam różne podfoldery, ale dla Ciebie najważniejszy jest podkatalog "ROM"), podłączyć telefon do ActiveSync'a i uruchomić plik .exe, potem postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie (czyli właściwie potwierdzać, że jesteś pewny i że wiesz, że ryzyko i tak dalej). Pojawi się ekran z paskiem postępu zarówno na telefonie jak i na PC. Trzeba zaczekać aż przejdzie do końca, a potem jeszcze kilka minut na zbudowanie ROMu... i już.

Oczywiście pamiętaj o backupie danych, bo flash ROMu wymazuje wszystko: kontakty, programy, ustawienia....

2. Co do biblioteki to owszem, większości plików systemowych nie da się skopiować tak po prostu. Trzeba użyć bardziej zaawansowanego programu jak np. Resco Explorer albo Total Commander (oczywiście dla PPC). A pliki mui można edytować tylko na PC. Nie trafiłem na program, który by to potrafił na PPC.

Jeśli uda Ci się wgrać ROM Jackosa, to jestem w posiadaniu wszystkich plików mui i mogę dla Ciebie spróbować spreparować potrzebny. Zresztą do ROMu fabrycznego mam też chyba wszystkie. Także na razie wybierz sobie odpowiedni ROM, a .mui zajmiemy się w następnej kolejności.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 23, 2011, 21:54:35 »
Z tego wszystkiego na razie nie wiem, co to sa pliki .mui... ale reszta jest zrozumiała (chyba). Zaczynam zatem próbować po raz pierwszy w zyciu wgrywac ROM, na poczatek SkrobPRO 1.2.0. A czy nie trzeba przed wgrywaniem zrobic HR? Tak, zeby wszystko wyczyścić... No i nie mam w tej serwisowej wersji nic do backupa, ale zsynchronizowałem wszystko co mozna na PC, myślę ze mi to wystarczy. Do dzieła, trzymaj kciuki :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 23, 2011, 22:16:45 »
Pliki .mui? Wydaje mi się, że od początku tego wątku mówiliśmy o plikach .mui:
Te wpisy są umieszczone w bibliotece językowej, outres.dll.0409.mui (dla wersji angielskiej) albo outres.dll.0415.mui (dla wersji polskiej).
  :grin:

Nie, przed wgraniem nie trzeba robić HR. Po zakończonym wgraniu (jak już system się uruchomi do końca) podobno warto jest zrobić HR. Czasem też niektórzy twierdzą, że przed wgraniem ROMu warto zrobić taki niby-format narzędziem Task29, ale ja to robię co kilka/kilkanaście flashów.

W razie potrzeby: http://pdaclub.pl/forum/rhodium/htc-touch-pro-2-rhodium-faq-dla-poczatkujacych/
Qsqa naprawdę się namęczył, żeby napisać wszystko w miarę zrozumiale...

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 23, 2011, 22:30:50 »
Skrobel, królu, jesteś WIELKI  :grin: Nie masz pojęcia, jak taka mała rzecz (dla Ciebie) może ucieszyć, w tym przypadku mnie . ROM wgrany, teraz tylko musze pobawić sie w ustawienia. Na pierwszy rzut oka jest super, ale... juz jedno nie bardzo mi sie podoba: na dolnym pasku obok START jest TELEFON... Miałem jakiś ROM z opcją NOWY, i to wg mnie było lepsze rozwiązanie, bo ten TELEFON dubluje sie z klawiszem Telefon niżej... Tam jest przeciez to samo. Ale to nic, nie można miec wszystkiego.  Jutro, jeśli pozwolisz, prześlę swoje najświeższe spostrzeżenia. Na razie wielkie, wielkie dzięki  :ok:
PS
Pliki .mui...no tak, teraz juz wiem...ale tu na forum jest tyle nowych, niezroumiałych dla mnie zwrotów, ze juz się pogubiłem :) No i chyba myślałem juz tylko o wgrywaniu ROMU hehehehe

Połączone: Lipiec 24, 2011, 10:29:23
Skrobel, musze Ci jeszcze raz podziękować za cierpliwość, wyrozumiałość  i okazaną pomoc. Zasugerowany przez Ciebie ROM SkrobPRO jest jakby zrobiony pode mnie. Nie ujmując nic PROvenowi, który też był niezły, ten jest jak dla mnie zdecydowanie lepszy. Mogę szczerze napisac, ze mam w tej chwili idealnie tak jak chciałem ustawiony telefon i nawet brak tych moich osławionych .mui schodzi na plan dalszy  :D. Jednakże moja wersja różni sie trochę od tej, której zdjęcie ekranu głównego wstawiłeś wcześniej:
1) ja mam zwykłe ikony powiadomień na górze ekranu, Twoje są i ładniejsze i lepsze, a przynajmniej jedna z nich - zasilanie, zmieniająca kolor w trakcie rozładowywania się baterii.
2) jak już wcześniej wspominałem, u mnie na dole jest przycisk TELEFON...Ty masz wspominany NOWY, co także bardziej mi odpowiada.
3) jednakże w Twojej wersji START jest na górze, a ja zdecydowanie preferuję START na dole...
Czy zatem istnieje wersja mająca START na dole, te ładne i bardziej wg mnie funkcjonalne ikony powiadomień oraz przycisk NOWY na dole? Jeśli tak, to gdzie mógłbym ją pobrać? Jeśli jednak nie znasz takiej wersji napisz proszę, skąd mogę pobrać wersję identyczną jak Twoja (jeśli oczywiście mogę)... Jakos przebolałbym wtedy brak START na dole.
Ponadto: czy można w powiadomieniach włączyć opcję powtarzania dźwięku po nieodebranym połączeniu? W tej mojej wersji jest zablokowana...
Zauważyłem także, ze jeśli wyrzucę z ekranu głównego kartę WIADOMOŚCI, to przestaje działac ikona wiadomości na na linku paska powiadomień. Powinno to raczej działać niezależnie od siebie, bo ikony na ekranie są zdublowane, tak jak przycisk i klawisz TELEFON.
Ale to są naprawdę drobne mankamenty (moim skromnym zdaniem), które komuś innemu mogłyby zupełnie nie przeszkadzać ...
Podsumowując: jestem cholernie zadowolony z tego ROMU i jeszcze raz - WIELKIE dzięki Skrobel  :ok:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2011, 10:29:23 wysłana przez ryniooo »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 24, 2011, 14:45:13 »
Cieszę się, że Ci się podoba, ale podziękowania należą się Jackosowi. Jak mogłeś przeczytać w temacie tego ROMu są to wypieki Jackosa, a ja je tylko nieco zmodyfikowałem. Sam nie nadaję się do kucharzenia...

A odpowiadając na Twoje wątpliwości to wszystko to co piszesz z wyjątkiem startu na dole (i może powiadomienia o wiadomościach) to kwestia tzw. kustomizacji. Ale od początku:

Żeby mieć start na dole trzeba niestety zmienić ROM. Również w podanym przeze mnie wcześniej wątku można przeczytać między innym (przeczytanie opisu ROMu niestety jest obowiązkiem przed jego wgraniem, bo wiele rzeczy jest tam wyjaśnionych):
- Jackos S3 - WM6.5 build 21913 (start na górze)
- Jackos EVO - WM6.5.x build 28236 (start na dole)
Więc i SkrobPRO występuje w dwóch różnych postaciach. Jak ściągniesz Jackos EVO SkrobPRO 1.2.0 PLK to będziesz miał start na dole.

Przycisk "Nowy..." to jest nic innego jak link do aplikacji, która nazywa się "ActionScreen". Podpatrzyłem taką możliwość w PROvenie i bardzo mi się spodobała. Ale ponieważ próbuję utrzymać Jackosy PLK jak najpodobniej do ich angielskich pierwowzorów, więc tej aplikacji nie wgrywałem. Możesz ją pobrać np. stąd:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=843316

Ikonki w górnej belce to tzw. TaskBar. Jest ich dość sporo na xda, a te czarne jeśli dobrze pamiętam są gdzieś tu, na PDAC w wątku o ROMie EVO. Jak znajdę instalkę to napiszę gdzieś tutaj.

Jeśli chodzi o wyłącznik powtarzania notyfikacji o nieodebranych połączeniach to szczerze mówiąc szukam i szukam i nie mogę nic znaleźć na ten temat z wyjątkiem oddzielnych programów, które siedząc w pamięci generują nowe powiadomienia co ustalony czas... Jeśli odkryję coś nowego, to również się odezwę.

Ikonka nieprzeczytanych wiadomości jest zawsze połączona z jakimś programem do obsługi wiadomości. Domyślnie jest to Karta wiadomości Sense. Jeśli się wyłączy kartę to i ikonka przestaje działać. Żeby to zmienić trzeba w ustawieniach CHT (na ekranie głównym Menu -> Edytuj ekran główny) wybrać Aplikacje -> Wiadomości i jako domyślną ustawić "Wiadomości". Nie mam skrobPRO i nie mogę sprawdzić czy to dokładnie taka ścieżka, ale wiem, że sobie poradzisz.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2011, 14:50:26 wysłana przez Skrobel »

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 24, 2011, 16:36:38 »
Jackos też jest WIELKI, ale ponieważ rozmawiam z Tobą, i to Ty, nie Jackos, stara sie mi pomóc (z bardzo dobrym rezultatem) dziękuję Tobie. Może kiedyś będzie okazja aby podziękowac jemu :)
Ja właśnie wgrałem wersję Jackos EVO SkrobPRO 1.2.0 PLK i mam START na dole, jednak zrezygnowałbym z tego na rzecz takiego ekranu, jaki wcześniej w tym wątku pokazałeś jako swój, a tam masz ładne ikony TaskBar oraz ActionScreen nie jako szybki link, ale wgrany w miejsce mojego TELEFON obok MENU... No i wszystko jest po polsku. Więc chyba w takiej wersji odszedłeś jednak od angielskich pierwowzorów. Czy ja mógłbym gdzies pobrać właśnie taką wersję z ekranem głównym jak na zdjęciu powyzej?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 24, 2011, 19:25:08 »
Ależ to co widzisz na moim zrzucie to również jest element kustomizacji. Ten ROM, który masz teraz u siebie trzeba dopiero ustawić. Dużo możliwości masz właśnie w "Edycja ekranu głównego". Wchodzi się wtedy w tryb edycji, gdzie elementy ekranu można przesuwać, zmieniać ich rozmiar, rodzaj i inne. Możesz tapnąć i przytrzymać jakiś element i wtedy da się przestawić jego rodzaj/rozmiar. Właśnie w ten sposób zmieniam rozmiar zegara, czy dodaję belkę powiadomień, albo zmieniam ilośc widocznych linków.

A co do ActionScreen'a to znów kłania się czytanie ze zrozumieniem (przyznaję, że po angielsku nie wszystko może być jasne), ale sugeruję zainstalowanie pliku "Skrobel_ActionScreen_v0.6_WVGA_softkey_only.cab". Wtedy napis Action... (w sumie nie "Akcja..." ale to łatwo zmienić) pojawi się właśnie w miejscu lewego softkey'a czyli zamiast Twojego napisu "Telefon".

TaskBar również nigdy nie był przeze mnie wgotowany. Trzeba go zainstalować. Instalka zmodyfikowana przeze mnie znajduje się tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/rhodium/zmiana-wygladu-htc-touch-pro-2/msg1476999/#msg1476999

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 24, 2011, 21:06:55 »
No i w ten sposób wspólnymi siłami hehehehe ustawiliśmy (ależ to ładnie brzmi)  mojego Vario tak, jak od długiego czasu chciałem, aby wyglądał... Ty Skrobel to chyba prawie świety jesteś, bo "współpraca", a nawet sama rozmowa z Tobą to czysta przyjemność i satysfakcja, a czytanie innych Twoich postów także to potwierdza. Mało dziś takich ludzi....
Pozostało jeszcze zmienić napis Action na Nowy (pisałeś, ze to nie jest trudne) no i te nieszczęsne .mui... Ale to już przy jakiejś kolejnej, dogodnej okazji w chwili wolnego czasu. A tak juz naprawdę na koniec: czy trudno byłoby zmienić na belce powiadomień te kółeczka pokazujące sie po nieodebranym połączeniu lub otrzymanej, nowej wiadomości z zielonych na czerwone? Wydaje mi się, że byłyby bardziej widoczne ...
 Na razie szczere DZIĘKUJĘ... Odezwę sie do Ciebie, moze jeszcze dziś, ale to juz nie na forum... :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 24, 2011, 21:26:04 »
Jeśli sprawa nie ma natury "prywatnej" to właśnie jestem za forum. W ten sposób ktoś inny w przyszłości może skorzystać z "wyciągniętych" przez Ciebie informacji ;)

A co do świętości to już nie przesadzaj. Po prostu uważam, że po to tu jesteśmy, żeby sobie nawzajem pomagać. A jak już czytałeś inne moje posty, to sobie podejrzyj w moim profilu jakie idiotyczne pytania zadawałem na początku mojej "kariery" z TP2. A to w sumie wcale nie było tak dawno... raptem... 1,5 roku temu. Wtedy inni pomogli mnie, a ja w ten sposób spłacam swój dług wobec nich i tyle.

Action na Nowy... Tak w ogóle to pomyślałem, że do "swojego" actionScreena zrobię cab ze spolszczeniem zarówno napisu "Action" jak i pozostałych napisów na ekranie akcji ;) A jeśli już tu jesteśmy to napisz, czy kiedyś edytowałeś rejestr swojego TP2 (albo innego urządzenia z WinMo jeśli je miałeś)?

Co do ikonek z liczbą powiadomień to... szczerze mówiąc nawet nie wiem jak się je edytuje. Wiem, że da się to zrobić, ale nigdy tego nie próbowałem i nie szukałem na to sposobu...

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 24, 2011, 22:16:38 »
Wiesz, większość z nas wchodzi tu, aby uzyskać jakąś pomoc, ale niewielu jest takich, którzy skłonni są tej pomocy udzielić i cierpliwie, z uporem tłumaczyć co, jak, gdzie i kiedy takim laikom, jak ja  :grin: Nawet chyba dzis czytałem wątek, gdzie ktos został skarcony przez Moderatora!!! za to, że właśnie przyszedł po pomoc...niestety, nie trafił do odpowiedniego działu... A wystarczyło tylko właśnie trochę pomóc...  :(

Czy chodzi o przeglądanie rejestrów za pomocą np. PHM RegEdit? Tak, przegladałem, ba...nawet Plemnik kiedys próbował mi pomóc cos tam pozmieniać, aby uzyskać powiększenie ekranu, ale to nie wypaliło. W rezultacie podał mi link do programu, który to robi (wmMagnifier). I choc nie jest on taki, o jakim myślałem, na razie zdaje egzamin. Co do rejestrów...sam na pewno nie próbowałbym niczego tam zmieniać. no chyba, ze np. Ty "wyłożyłbyś" mi bardzo dokładnie, co i jak :)

Action na Nowy... Tak w ogóle to pomyślałem, że do "swojego" actionScreena zrobię cab ze spolszczeniem zarówno napisu "Action" jak i pozostałych napisów na ekranie akcji ;)

Tak, tak...takie cuś byłoby super :)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 24, 2011, 23:37:43 »
No i już mam PLK dla ActionScreen'a:
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=664655&d=1311543365
Po instalacji SR.