Wirtualna maszyna javy ?

• 6 Odpowiedzi
  • 2617 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wirtualna maszyna javy ?
« dnia: Sierpień 25, 2009, 21:13:59 »
Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. Mam możliwość zakupu telefonu HTC jednak zakup byłby ten bezsensu dla mnie jeżeli nie ma możliwości korzystania z javy w postaci wirtualnej maszyny ! Niezbędne jest to dla mnie przy korzystaniu z biura maklerskiego http://cdm24.pl ! Zwracam się z pytaniem ! Czy jest możliwość bo taki program działał ! Z tego co wiem to przykładowo taka strona właśnie oparta jest na tej technologii http://www.kurnik.pl ! Czy takie oprogramowanie znajduje się na tym pda lub ewentualnie czy jest możliwe doinstalowanie takiego softu ! Z góry dziękuje za odpowiedź !

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
Odp: Wirtualna maszyna javy ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2009, 21:42:49 »
Nie jestem pewien czy jest możliwość. Próbowałem kilka razy kurnika odpalić na różnych romach, ale bez efektu. :(
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2009, 21:59:47 »
W taki razie czy istnieje pda, które sobie z tym poradzi ?

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2009, 22:40:30 »
Naprawde bym Ci pomógł gdybym tylko wiedział. Myślę, że jeśli jakiekolwiek PDA sobie z tym poradzi to jest to właśnie Touch Pro 2. :) bo jest the best.
Pewnie ktoś na XDA odpowiedziałby na nurtujące Cie pytanie. Ja nie wiem jak to napisać po angielsku, by zacząć ten wątek na xda-developers.com
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

lipalipski

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2009, 00:30:32 »
IE i Opera sobie nie poradza. Moze Iris Browser albo Skyfire? Jakas przegladarka, w ograniczonym zakresie to pociagnie, ale nie pamietam ktora.

I problem nie lezy w sprzetowych ograniczeniach, a niedoskonalosci przegladarek.

Podobno Symbian daje rade, wiec moze lepiej Nokia N97 na przyklad? Ale sprawdz wczesniej.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2009, 17:34:26 »
Tu nie chodzi o podane problemy tylko po prostu o BRAK MASZYNY WIRTUALNEJ JAVA dla tych platform - nie w przeglądarkach, tylko w ogóle. Na razie Java pełna (tzw. JRE) jest dostępna tylko dla pełnych, dorosłych komputerów. Na razie nikt tego nie robi z powodu ograniczeń wydajności, RAM, ekranu i wygody oraz ogólnego braku zapotrzebowania (na co komu podgląd aplety javy, który nie zmieści się na ekranie i do tego trzeba będzie czekać na to kilka minut).
Z czasem się to zmieni, a na razie krisux'owi pozostaje UMPC.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2009, 19:23:13 »
no coz... nie pocieszyly mnie te wiadomosci ale faktycznie zastanowie sie tu chyba nad UMPC