Witam posiadaczy TP2

Przedstawię swój problem od samego początku, otóż po półtora roku używania telefonu (spisywał się świetnie) zachcialo mi się zmiany romu, przystąpiłem do tego według opisów umieszczonych w tym dziale.
Telefon miał fabryczny:
rom - WM 6.1 1.14.118.3 (50207) PLK (ERA)
radio - 3.44.25.27
spl - 0.84.0000
Przed jego zmiana zmieniłem spl programem hardspl i zmienił się ładnie na 0.85.olinex następnie wgralem rom pobrany stąd:
www.pdaclub.pl/forum/rhodium/(dump)-oryginalny-rom-htc-pol/program do zmiany romu customruu znalazłem w sieci pierwszy lepszy nie wiem czy są jakieś inne wersje przystosowane do innych telefonom i czy to ma znaczenie.
Rom wgral się bez problemu, problem zaczyna się po jego wgraniu gdy telefon przechodzi w tryb uśpienia nie może się wzbudzić, nie świeci się podświetlenie klawiatury czy lcd pomaga tylko reset, działa poprawnie gdy wyłącze tryb uśpienia i włącze na stale podświetlenie. Wgrywalem rom jeszcze raz i bez skutku tak samo wyczyściłem pamięć programem task29. Co dziwne jeszcze gdy normalnie całkowicie wyłącze telefon po chwili nie da się go włączyć trzeba wyjmować baterie. Usterkę hardwareową wykluczam gdyż wcześniej telefon spisywał się świetnie. Więc czego to wina? Jakiś sypniety rom?

nie wgrywalem jeszcze innych, za modowanymi jakoś nie przepadam. Proszę was o pomoc i wskazówki żeby postawić go na nogi zanim coś bardziej zepsuje. Posiada ktoś w swoich zbiorach oryginalny rom ery wm 6.1 taki jaki miałem przed zmianą?
Pozdro!.