TP2 utknął w trybie bootloader bez Hspla!!! Pomocy!!!!

• 7 Odpowiedzi
  • 1324 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TP2 utknął w trybie bootloader bez Hspla!!! Pomocy!!!!
« dnia: Lipiec 14, 2010, 18:36:29 »
Witam, podczas zmiany romu  w moim TP2 na energy wyskoczył błąd instalacji. W telefonie zmieniona była oczywiście aplikacja nadrzędna na HSPL 0.85 olinex (wcześniej już zmieniałem z powodzeniem rom na proeven) . Od tego momentu wszystkie próby zainstalowania innego romu kończyły się niepowodzeniem. Przy próbie standardowej instalacji z kompa pasek dochodził do 5% po czym wyskakiwał error 226. Gdy wgrywałem rom z karty sd instalacja zatrzymywała się także po 5 % po czym wyskakiwał błąd 0001803 OS - fail  update termanate.  Następnie po wielu.... wielu różnych próbach uzdrowienia mojego TP2 przeinstalowałem HSpla na zwykłego Spla :((.  I teraz już kompletnie niewiem co zrobić!!!! Stworzyłem gold card wrzuciłem na nią Orginalny rom i wszystko kończy się na informacji loading!!!!! Jeżeli ktoś wie co trzeba wrzucić na złota karte albo jak inaczej uzdrowić mojego TP2 to z niecierpliwością czekam na info!!!!

Pozdrawiam tytus82

[mod]Poprawiona literówka w temacia[/mod]
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2010, 21:21:45 wysłana przez jakubd »

*

Offline mruz

• *
  • 66
  • Życie jest zbyt krótkie żeby być małym..
    • Darmowe ogłoszenia
  • Sprzęt: Touch Pro 2
Odp: TP2 utknoł w trybie bootloader bez Hspla!!! Pomocy!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2010, 21:59:15 »
Ja też miałem kiedyś  problemy z wgraniem, na 15% zerwało połączenie, sys nie startował, as nie widział po podłączeniu, pomogło tylko wgranie z karty, może jakoś źle wgrałeś HSPL, proponowałbym wgrać ponownie i spróbować inny rom (chociaż używam energy i nie miałem problemów przy wgraniu, ale może źle się ściągnął...)
Może XDA pomoże, diamond, ale gdzieś też widziałem żeby wgrać stockowy rom jeśli wyskakuje błąd 226, tylko poszukaj dla rhodium.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2010, 22:20:53 wysłana przez mruz »

*

Offline tulis

• **
  • 170
  • Sprzęt: Rhodium,Rose, htc 7 Pro
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2010, 09:20:16 »
polecam post: http://pdaclub.pl/forum/rhodium/jak-wgrac-nowy-rom-do-mojego-rhodium/ tam znajdziesz rozwiązanie twojego problemu.

Jeżeli nie będzie widział ci obrazu RHODIMG.nbh to musisz pokombinować z formatowaniem karty wydaje mi się że musi być fat32 po prostu nie pamiętam już, ja tak wgrywam od początku a jak miałem jakikolwiek problem z wgraniem romu z karty to było to związane ze złym formatem karty. Miłej lektury i bez stresu musi się udać nie raz już tak reanimowałem mojego TP2. W razie problemów pisz.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2010, 16:55:34 »
Dzieki za porady!!! Udało mi się wreszcie wgrać oryginalny rom T-mobile do mojego TP2 za pomocą tzw. Gold Card. Niestety pojawił się kolejny problem :( mianowicie,  wyskakuje ekran z ładującym się WM6.1 i napis przygotowanie do pierwszego uruchomienia systemu, po około minucie wyskakuje biały ekran i na tym kończy się cała zabawa !! Jeżeli ktoś wie co z tym można zrobić to czekam na porade!!! Jeszce jedno pytanko, czy jest możliwość wgrania hardspla z karty??????

Z góry dzieki pozdrawiam tytus

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 15, 2010, 23:18:08 »
Niestety do wgrania HSPLa jest potrzebne połączenie z internetem, więc nie da rady... Tylko z PC. Poza tym nie wiem czy uda Ci się drugi raz zainstalować HSPL, bo jak napisano w wątku na xda, tylko pierwsze zdjęcie blokady jest za darmo...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 16, 2010, 21:19:58 »
chyba nie jest tak źle, bo rozliczane są udane instalacje HSPL - ja dopiero przy kolejne próbie zdołałem to zrobić poprawnie i... co najlepsze, dopiero w Windows 7 :)
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: TP2 utknął w trybie bootloader bez Hspla!!! Pomocy!!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 16, 2010, 22:05:54 »
Tak, ale wcześniej kolega napisał,  że miał już HSPL i z powodzeniem zmieniał ROMy

Odp: TP2 utknął w trybie bootloader bez Hspla!!! Pomocy!!!!
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 18, 2010, 13:29:12 »
Recepta na uzdrowienie mojego TP2 okazoło sie ściagnięcie oryginalnego romu ze strony:
http://www.t-mobile.com/wmupgrade/ I wgranie go za pomocą złotej karty. Co do Hspla to można go wgrywać wielekrotnie wystarczy tylko zmieniać IP.

Pozdrawiam tytus82