WiFi działa super. Zasięg ma porównywalny do typowego laptopka, tzn. tam gdzie mój DELL Inspiron 6400 widzi sieć, to z dużym prawdopodobieństwem TP2 też ją zobaczy.
ROMy Jackosa są nadal najlepszymi ROMami dla TP2 jakie znam. A w każdym razie dla mnie są najlepsze. Ale mi nie są potrzebne "wodotryski", kolorowe ikony (chociaż ładną tapetą nie pogardzę), dodatki, dziesiątki programów. Jackos gotuje ROMy przede wszystkim stabilne, bez apetytu na RAM (którego TP2 nie ma nadmiaru) i w miarę możliwości czyste. I to mi pasuje...
Z gwarancją jest tak, że jeśli tylko masz dostęp do urządzenia (choćby w trybie bootloader) to możesz przywrócić oryginalny ROM i nie tracisz gwarancji. Przy wgrywaniu ROMu nie jest potrzebne żadne działanie na PDA, a więc nawet TP2 z uszkodzonym dotykiem, czy kompletnie nie działającym wyświetlaczem można przywrócić do stanu fabrycznego.
Gwarancji nie podlegają uszkodzenia
spowodowane zainstalowaniem niefabrycznego oprogramowania, a więc jeśli np. próbowałbyć wgrać RadioROM od innego urządzenia i uszkodziłbyś w ten sposób telefon (niestety raczej nieodwracalnie), to na gwarancję nie ma co liczyć. W innych przypadkach jak najbardziej.
O androidzie nie mam pojęcia. Trzymam się twardo WinMo. Ale zajrzyj
TUTAJ, a jeszcze lepiej
na XDA-DEVS i dowiesz się więcej. Ja nie widziałem jeszcze jednoznacznej wypowiedzi, że komuś udało się zainstalować i skonfigurować w pełni funkcjonalnego Androida, ale - jak podkreślam - nie śledzę tematu...