TP2 (US Cellular CDMA) nie znajduje GPS

• 17 Odpowiedzi
  • 2104 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TP2 (US Cellular CDMA) nie znajduje GPS
« dnia: Listopad 17, 2010, 21:31:32 »
hej

nabyłem TP2 z USA (pierwotnie był z sieci US Cellular, urządzonko CDMA), obecnie wgrany HardSPL i custom ROM. Mam problem z GPS-em, niemogłem złapać satelit na brandowym sofcie jak i obecnym. Próbowałem naprawdę juz wielu rzeczy (tzn. edycja rejestru, soft typu Visual GPS, inne radio), nic nie łapie. Podejrzewam, że odpowiednie radio będzie rozwiązniem, wgrywałem dwa narazie z oznaczeniem WV, ponieważ na WU wywala mi błąd i krzaczy cały ROM. Prośbę kieruję głównie do użytkowników TP2 z USA, może mogą polecić jakieś sprawdzone radio bądź rozwiązanie, które działa w PL.

pozdrawiam

*

Offline nocato

• 13
  • Sprzęt: HTC TP2 CDMA (kurde...)
Odp: TP2 (US Cellular CDMA) nie znajduje GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2010, 21:34:50 »
Mam identycznego. U mnie działało wszystko od początku. Zainstaluj może sobie energy roma pod cdma. Tam masz roma razem z radiem.
Regulamin forum

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2010, 07:13:05 »
Miałem już Energy, ale strasznie byłem niezadowolony z performancu (ale i tak nic to niezmieniło). Obecnie działam na nakładce Mobile Shell i jest o niebo lepiej. Powiedz mi lepiej jaki masz model radia, to spróbuje je pobrać osobno. W jakiej sieci działasz?

Połączone: Listopad 19, 2010, 19:44:18
Są jacyś inni użytkownicy TP2 z USA w Polsce, który mogą coś poradzić, bądź podać dokładnie z jakiego radia korzystają jeśli ich GPS działa bez zarzutu?
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2010, 19:44:18 wysłana przez wenciu »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2010, 18:13:44 »
Nie zmienialem radio romu, gralem Energy i w Sprincie mi dziala (też standardowo CDMA). Jakich programów nawigacyjnych uzywasz?

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2010, 19:59:10 »
Dzieki Rauliki za info. Chyba już wszystko sprawdziłem (tj. BeeLine GPS, GPS Location, GPS Mod, Visual GPS- jeśli idzie o sygnał i znalezione satelity. Typowo nawigacyjne progzy, które testowałem to Automapa 6.6 i IGO). Powiedz mi jaka wersje Energy masz i przede wszystkim jaką dokładnie wersje radio romu? Zastanawiam się czy nie zrobić hard reset i zacząć od nowa ze wszystki, bo poki co nawet Google Maps nie znajduje satelit ;(

*

Offline docxxx

• 279
  • Sprzęt: HTC TP2
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2010, 12:16:38 »
Ja mam na Sprincie i wszystko dziala. Jak dostalem, tak zainstalowalem i odpalilem automape. System standardowy, nie wrzucalem nic nowego.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 06, 2010, 07:31:06 »
OK, widze, że sofcik niekoniecznie coś zmienia, gdyż ostatnimi dniami już kilka przejrzałem, istotna jest wersja radio romu. Możesz podać wersje radio ROMU (Device Inforamtion -> Software Inforamation)?

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 06, 2010, 09:25:52 »
Radio 2.18.00wv  -dodam, że dziala jak ta lala.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 06, 2010, 09:41:25 »
Masz odblokowane TP2 HardSPL-em? Czy wszystko tak jak wypuścił SPRINT?

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 06, 2010, 09:58:48 »
Fon mam z US Cellular - odblokowane i obecnie prazy z romem energy ale radio nie ruszane od poczatku.

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 07, 2010, 14:11:27 »
mozesz sprawdzic mi ten klucz, [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\QuickGPS]: "region" , interesuje mnie co masz w kluczu region, US czy PL?

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 08, 2010, 14:27:12 »
Mam ustawione PL

*

Offline JoTu

• 17
  • Sprzęt: Sprint HTC TP2 + SanDisk 32GB
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 08, 2010, 19:10:18 »
ROM: Energy.RHODCDMA.21916.Sense2.5.Cookie.2.0.Christmas.Edition.Dec.05 PLK
RADIO: 2.32.00WF

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 15, 2010, 21:54:43 »
Panowie, dalej walcze z moim GPS-em, narazie brak rezultatow. Wyczytalem gdzies o kompletnym wyczyszczeniu urzadzonka za pomoca procedury MTTY, jako ze napotkalem pewne błędy zostawiłem tą metodę i wykonałem task 29 dla TP2 (format internal Memory). Potem wgralem sobie romika opartego na SPB Mobile Shell i to wszystko poki co. Chciałbym zacząć testować sprawdzone kroki od nowa bez niepotrzebnego instalowania wszystkich programow do testow GPS, zeby znowu nie zasmiecac HTC-ka. Mozecie cos polecic co powgrywac, edytowac itd.? Klucz o którym wspominalem wczesniej teraz wogole nie istnieje

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 07, 2011, 13:47:13 »
Guys

Można prosić jeszcze o jakieś porady ?

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 13, 2011, 17:50:03 »
chciałem odświeżyć temat. Może ktoś coś poradzić jeszcze poza powyższymi? Jest jakiś domowy sposób na sprawdzenie wadliwego hardware GPS-a?

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 23, 2011, 12:23:22 »
Ja mam podobny problem i żeby nie śmiecić nowym tematem podłącze się po ten tutaj. Również posiadam telefon z sieci U.S. Celluar (USA) .Chciałbym wgrać polskie manu lecz nie wiem ,czego w ogóle potrzebuję i jak sie za to zabrać , gdyż w zyciu nie posiadałem telefonu z WM , sympianem i androidem.

Bardzo chciałbym Was prosić o wyrozumiałość i pomoc , jeżeli jest to tylko możliwe.

posiadam :
ROM version : 2.01.573.3
ROM date: 10/16/09
Radio version : 2.18.02WV
Protocol version : M76XXDSDCANPZM-6125
Hardware version: 0004
PRL version: 15105
PRI version : 2.33_027
Browser version: MSIE 6.0

Jak będzie jeszcze coś potrzebne to chętnie dopiszę.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 23, 2011, 22:55:21 »
Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem ROMu CDMA (czyli dla telefonów zza oceanu) po polsku. Obawiam się, że będziesz musiał się zadowolić angielskim, albo ewentualnie próbować ręcznie dobierać składniki spolszczające, ale chyba nie będzie to proste jeśli jeśli w ogóle nie masz doświadczenia...