Touch Pro 2 z USA

• 18 Odpowiedzi
  • 4983 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ada$

• *
  • 52
Touch Pro 2 z USA
« dnia: Luty 20, 2011, 21:38:31 »
Cześć
Właśnie kupiłem na ebayu HTC TP2 w wersji Sprint.
Zakładając że nie będzie problemów z wysyłką czy taki telefon będzie w Polsce działał?
Oto link do aukcji.
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160547762115&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_500wt_1156
Z góry dzięki za pomoc :)

*

Offline JoTu

• 17
  • Sprzęt: Sprint HTC TP2 + SanDisk 32GB
Odp: Touch Pro 2 z USA
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2011, 21:40:39 »
będzie działał

temat wielokrotnie wałkowany

proponuję zamknąć
ROM: Energy.RHODCDMA.21916.Sense2.5.Cookie.2.0.Christmas.Edition.Dec.05 PLK
RADIO: 2.32.00WF

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2011, 21:47:51 »
Swoją drogą fajna cena
end of fear
yo is here

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2011, 21:56:41 »
Niestety nie będzie działał.
Sprint to sieć CDMA nie GSM. Ten telefon nie ma miejsca na karte SIM.

*

Offline Ada$

• *
  • 52
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2011, 06:43:32 »
Poprosiłem sprzedającego o zrobienie zdjęcia pod baterią.
Wygląda to tak

http://tinypic.com/r/2qjlgs6/7

Jak dla mnie to wygląda jak miejsce na kartę SIM (razem z nią).
Będę wdzięczny za każde słowo :)
Swoją drogą gość bardzo wyrozumiały, w PL jakoś ciężej takich spotkać (Poproszę o więcej zdjęć; eee, nie chce mi się) :/

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 21, 2011, 07:38:28 »
Widzę podgląd video, ale jak kliknę Play to pokazuje Video not found.

Cena może i fajna, gorzej będzie jak przejdzie przez Urząd celny.
Lost in universe.

*

Offline Ada$

• *
  • 52
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2011, 09:41:07 »
Cło wynosi z tego co wiem 3.1% a Vat... Z doświadczenia wiem że opłaty dodatkowe idą na co 10 paczkę :) Kwesta szczęścia :)
Może uda się wysłać jako "a gift from Uncle Sam" :D
Z moich obserwacji wynika że slot na kartę jest, jest 4 zakresowy więc powinien działać...
Proszę o ostatnie słowo :)

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2011, 10:54:51 »
Ale ciekawa praktyka - najpierw kupuje telefon a później się pyta czy będzie działać ;)
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline Ada$

• *
  • 52
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2011, 11:15:06 »
Zobaczyłem go gdy były 4min do końca aukcji :) Później mi brat przypomniał że może nie tykać w PL i euforia przeminęła :/
Pomocy

EDIT:
Sprint HTC Touch Pro2 - Unboxing
6:48

HTC Touch Pro2 unboxing video
4:44
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2011, 12:36:27 wysłana przez Ada$ »

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2011, 14:33:32 »
Jeśli chodzi o paczkę to niech wyśle przez Polamer, tam nigdy nie ma problemów z cłem, nie należy kłamać w opisie paczki co jest w środku.
Jeśli chodzi o telefon, to sieć Sprint działa w technologii CDMA, więc w mojej opinii nie ma nawet co się zastanawiać czy jest wejście na kartę sim czy nie ma. Po prostu to jest technologia CDMA, która nie obsługuje GSM, wejdźcie sobie na stronę HTC USA i poczytajcie o specyfikacji telefonu HTC TP2 wersja sprint, nawet w jego specyfikacji nie znajdziecie nic o zakresie częstotliwości GSM. Druga sprawa to oprogramowanie. Telefony CDMA mają zupełnie inną wersje Romu niż te z GSM. Ja bym radził dogadać się ze sprzedającym. Za telefon dałeś ok 400 zł, do tego należy doliczyć koszta przesyłki. Pewnie w tej cenie u nas nie kupisz tego telefonu ale po co ci wersja, której u nas nie użyjesz. Jeżeli chcesz mieć pewność że telefon będzie działaj szukaj wersji T-Mobile lub AT&T. Ja sam używałem ponad rok T-mobile i działało wszystko bez problemu, nawet 3G, sprzedałem go niedawno na allegro za 500 zł. To chyba niedrogo jak na ten telefon a oznacza że i u nas czasem może zdarzyć się okazja taniego kupna pewnego telefonu bez kombinacji.

*

Offline JoTu

• 17
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 21, 2011, 14:39:41 »
Jeśli chodzi o paczkę to niech wyśle przez Polamer, tam nigdy nie ma problemów z cłem, nie należy kłamać w opisie paczki co jest w środku.
Jeśli chodzi o telefon, to sieć Sprint działa w technologii CDMA, więc w mojej opinii nie ma nawet co się zastanawiać czy jest wejście na kartę sim czy nie ma. Po prostu to jest technologia CDMA, która nie obsługuje GSM, wejdźcie sobie na stronę HTC USA i poczytajcie o specyfikacji telefonu HTC TP2 wersja sprint, nawet w jego specyfikacji nie znajdziecie nic o zakresie częstotliwości GSM. Druga sprawa to oprogramowanie. Telefony CDMA mają zupełnie inną wersje Romu niż te z GSM. Ja bym radził dogadać się ze sprzedającym. Za telefon dałeś ok 400 zł, do tego należy doliczyć koszta przesyłki. Pewnie w tej cenie u nas nie kupisz tego telefonu ale po co ci wersja, której u nas nie użyjesz. Jeżeli chcesz mieć pewność że telefon będzie działaj szukaj wersji T-Mobile lub AT&T. Ja sam używałem ponad rok T-mobile i działało wszystko bez problemu, nawet 3G, sprzedałem go niedawno na allegro za 500 zł. To chyba niedrogo jak na ten telefon a oznacza że i u nas czasem może zdarzyć się okazja taniego kupna pewnego telefonu bez kombinacji.

co Ty za herezje chłopie opowiadasz ?

*

Offline AxlR

• **
  • 106
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 21, 2011, 17:44:36 »
co Ty za herezje chłopie opowiadasz ?

Pisze na podstawie własnych doświadczeń. Sam kupowałem w USA i kupiłem z T-Mobile, bo chciałem mieć pewność, że wszystko działa. Odnośnie Romu jestem pewny że są inne wersje dla telefonów GSM inne dla CDMA. Z opisu widzę, że sam posiadasz sprinta więc pewnie wiesz na ten temat więcej. Ale udzielając się na forum mógłbyś napisać więcej niż zdania typu "będzie działał" cze "co za herezje prawisz:. Takie zdania jak widzisz w żaden sposób nie zamknęły tej dyskusji tylko nadal trzymają założyciela wątku w niepewności. Ja pisze na podstawie swoich doświadczeń, ale jestem pewien że nie wszystkie funkcje telefonu wersji CDMA będą działać u nas. Czy takie rzeczy jak internet 3G, radio czy np. GPS działają?? Prosiłbym o bardziej szczegółowe informacje niż tylko tylko zdanie w stylu "pewnie że będzie działać". Odpowiedzi, które nie są poparte żadnymi argumentami nie są wiarygodne i powodują jedynie to, że pomimo niejednokrotnego wałkowania tematu nadal powstają nowe wątki.

*

Offline JoTu

• 17
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 21, 2011, 23:02:15 »
Niestety Twoje doświadczenia ma się nijak do rzeczywistości, a brak podstawowej wiedzy, która jest ogólnodostępna skutkuje niepotrzebnym zamętem.

Kolega zadał konkretne pytanie, wobec tego odpowiedź też jest konkretna. Wystarczy prześledzić forum, aby się tego dowiedzieć

Telefon będzie działał bo producent udostępnia informacje iż model ten wyposażony jest w GSM Quad Band
http://images.htcpedia.com/review_imgs/26/01/50ee69868b178f5ea5a4c5caf275.jpg

Radio działać nie będzie, ponieważ jest zablokowane sprzętowo.

Reszta działa bezproblemowo.
Również kolego nie powinieneś mieć problemu z simlockiem w europejskich sieciach GSM.

*

Offline Ada$

• *
  • 52
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 22, 2011, 10:24:26 »
Dziękuję za odpowiedzi. Bardzo mi pomogliście  :grin:
W takim razie decyduje się na telefonik :)
JoTu, Czy Ty miałeś simlocka czy po prostu tanio zdjąłeś?

*

Offline JoTu

• 17
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 22, 2011, 23:37:14 »
Napisałem Ci już że simlocka nie ma na sieci europejskie  :E

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 23, 2011, 08:00:12 »
Cło wynosi z tego co wiem 3.1% a Vat... Z doświadczenia wiem że opłaty dodatkowe idą na co 10 paczkę :) Kwesta szczęścia :)

Nie wiem ile wynosi cło, ale na pewno nie jest liczone od kwoty zakupu, tylko od wartości. A to już może zaboleć.
Każda paczka z zagranicy przechodzi przez Urząd Celny, tyle że większość potem mam stempel "Objęto procedurą dopuszczenia do obrotu"
;-)
Lost in universe.

*

Offline Ada$

• *
  • 52
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 03, 2011, 19:46:13 »
Pozwolę sobie odgrzać kotleta :E
Dzisiaj telefonik do mnie dotarł. W porównaniu do tych z alledrogo wygląda bajecznie :) Ekran świetnie się prezentuje nawet w porównaniu do Galaxy S :D
Od razu sprawdziłem czy "łyknie" kartę z pomarańczy i... działa :ok: Zasięg łapie nawet lepiej niż Kaiser.
Paczka przeszła przez UC i musiałem zapłacić 65zł Vatu  :-| (23% z 90$).

Teraz problemy:
1. Jeśli chce "złożyć" telefon, podczas opuszczania ekranu słychać lekki trzask, jakby przygnieciona tasiemka w zawiasach  :E Przypuszczam że nie wszystkie tak mają :)
2. Po około 4h użytkowania zauważyłem na wyświetlaczu "taka jak by plama w kolorze wylanej benzyny". Zajmuje to powierzchnię około 10% wyświetlacza. Na tym obszarze dotyk działa identycznie jak na sprawnej części i dodam że zdecydowanie lepiej niż w mojej Kaiserce która nie ma takich problemów. Z tego co wiem jest do wina rozwarstwiającego się dotyku, czy tak? Telefonik kupiony w USA więc nie mam najmniejszej szansy na gwarancję chyba że jest jakaś "internetional"  :E

Pomimo mniejszych czy większych problemów cieszę się że telefonik dotarł  :O~

EDIT:
Próbowałem wgrać HardSPL tą metodą:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=578660
Przy każdej próbie wyskakuje błąd 262 (instalacja manualna, na automacie zwyczajnie wywala).
Będę wdzięczny za pomoc :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2011, 23:18:05 wysłana przez Ada$ »

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 04, 2011, 10:50:46 »
Ja też słyszę trzask przy opuszczaniu ekranu, nic się u mnie nie zmieniło od nowości więc mniemam że tak powinno być.
Co do plamki na ekranie to faktycznie jest to objaw odklejania się digitalizera od ekranu, co może się źle skończyć dla dotyku w przyszłości.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 04, 2011, 19:51:51 »
U mnie ten trzask również występuje ale dopiero od ok. 15 dni po naprawie telefonu (wymiana głośniczka). Zadzwoniłem do serwisu i Pan powiedział żeby się nie przejmować, więc na razie się nie przejmuję.

A plama... rzeczywiście to może być problem. W razie potrzeby znam fajny serwis.... we Wrocławiu.