Touch Flo 3D / normalny widok

• 7 Odpowiedzi
  • 3022 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Touch Flo 3D / normalny widok
« dnia: Lipiec 22, 2009, 20:57:35 »
Nie ukrywam ze w TP2 to moja pierwsza stycznosc z TF3D, poprzedni Artemis mial WM5 i stad moje pytania/wnioski
Po paru dniach zdecydowalem sie na normalny widok ala WM5, moze niepotrzebnie bo moze istnieja mozliwosci zmodyfikowania TF3D

a zatem:
- pogodynka fajna sprawa, brakuje mi w normalnym widoku jest jakas nakladka zeby miec w glownym widoku info o pogodzie?
- w TF3D brakuje mi w kalendarzu opcji widoku kalendaraz "dzisiaj" ale z opcja kazdej godziny a nie listy rzeczy "do zrobienia" nie musze w tedy myslec kiedy mam okienko - bardziej mi chodzi o widok ala WM5
- na samym dole mam pasek na ktorym w tej chwili widnieje tylko skrot do Inteliwrite i opcji zwiazanym z nim - jak moge dodawa inne skroty - bluetooth, edge, menedzer polaczen, automapa itd
- brakuje mi info na temat baterii - w WM5 klikalem na ikonke bateryjki i mialem info teraz lipa....tez mialem wtedy nakladke na spv w postaci mini ikonek na ekranie glownym (przekrecanie ekarnu, kursor, info o baterii, quick GPS
- to samo z wifi - klikajac na ikone moglem od razu miec opcje wlaczenia sieci teraz musze to robic troche naokolo i jest to nie ukrywam upierdliwe

co mozna wg was poradzic na to?

Wiem ze sa tysiace mozliwosci modyfikacji ale tylko kilkanascie naprawde wartcyh uwagi a nie chce sobie zrobic smietnika z systemu, wiem ze jest wisbar, ale moze sa podobne mozliwosci za free

jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie?

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
Odp: Touch Flo 3D / normalny widok
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2009, 21:38:15 »
nie cytujemy jeśli odpisujemy zaraz pod postem a cytaty tniemy (tomaszkap)

hmmm moze  w takim razie spróbuj z nakładka na system SPB Shell??
http://www.spbsoftwarehouse.com/pocketpc-software/mobileshell/ tutaj możesz przejrzeć demo tej nakładki a także pobrać wersje trial i ocenić czy bardziej Ci odpowiada od TF3D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 21:40:00 wysłana przez tomaszkap »
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2009, 15:08:40 »
zdecydowanie spb mobile shell bedzie nalepsza alternatywa-dziala podbnie ale duuuuzo lepiej,warto zaplacic za ten program.
aha,spb mozna personalizowac do wlasnych upodoban i nie zamula systemu jak tf3d
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

lipalipski

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2009, 08:36:21 »
zdecydowanie spb mobile shell bedzie nalepsza alternatywa-dziala podbnie ale duuuuzo lepiej,warto zaplacic za ten program.
Przy czym warto pamiętać, że to subiektywna opinia. Moje odczucia względem SPB są zgoła inne.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 27, 2009, 15:09:51 »
osobiscie sprawdzilem spb na touch hd i na pro2-dziala poprostu perfekcyjnie w porownaniu z tf3d
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

jakozlowski

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 27, 2009, 21:07:36 »
Właśnie zainstalowałem sobie SPB w wersji trial i jestem pozytywnie zaskoczony szybkością działania i wyglądem.

*

lipalipski

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 27, 2009, 22:34:31 »
osobiscie sprawdzilem spb na touch hd i na pro2-dziala poprostu perfekcyjnie w porownaniu z tf3d
Osobiście sprawdzałem na TP2 i mi nie podeszło. Z interfacem zawsze tak, że to kwestia gustu.

*

Offline station55

• **
  • 164
  • Sprzęt: HTC Sensation XL, iPod Touch 4G, Mot Xoom, iPad 3
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2009, 16:21:20 »
SPB Shell też mi nie podeszło, mam to kupione na HTC TyTn 2 i wygląda słabo przy Touch Flo 3D, a wyjątkowo słabo rozwiązana jest zakładka kontakty i kwestia ich wyszukiwania, nędza do kwadratu.
SPV M3000 > HTC TyTn II > HTC touch HD > HTC HD2 > HTC Desire HD > HTC Sensation XL