System nie chce się załadować po HR

• 6 Odpowiedzi
  • 1175 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bisztov

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Desire Z, HTC Touch Pro 2
System nie chce się załadować po HR
« dnia: Maj 23, 2010, 14:23:01 »
Witam. chciałem zainstalować oficjalny ROM  tego wątku http://pdaclub.pl/forum/rhodium/bedzie-oficjalny-rom-z-sense-2-5-dla-tp2/ i jakoś poszło. Potem nakładka polonizująca. Niestety nie psolonizowało, więc zrobiłem HR. Po HR System się niby ładuje jest pasek postępu ale ten pasek idzie w nieskonczoność. Kończy się i zacyzna od nowa. Znowu HR i znowu to samo :( Co sięstało? Pomocy :( Dodam, że przed polonizacją ROM załadował się i był EN. Co się teraz zchrzaniło? :( HELP
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 14:31:38 wysłana przez Bisztov »

*

Offline kubusik

• 340
  • Pan inż. EiT ;)
  • Sprzęt: Leo, Kaiser, 2xNiki, Hermes, Magician
Odp: System nie chce się załadować po HR
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 23, 2010, 15:21:24 »
Ok, już nadchodzi pomoc  :evil:

- po pierwsze kup słownik ortograficzny
- po drugie to lepiej sprzedaj tego HTC, bo widać że Cię przerasta ( który to już temat z "problemem"?).

*

Offline Bisztov

• *
  • 88
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 23, 2010, 15:35:01 »
Miała być pomoc a co jest? Wyzwiska? OK. Parę literówek się zdarzyło. Pisane z nerwów, że coś się stało ze Smartfonem. Problemy ze wszystkim bywają. Takie życie... Czy mnie przerasta? Nie. I nie pierwszy raz robie coś z softem na telefonie a forum jest po  to by się pytać i udzielać odpowiedzi. Jak to ktoś kiedyś powiedział "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" Taka była właśnie Twoja. Więc gdzie ta pomoc? Kiedyś uwaliłem telefon i zaniosłem do serwisu żeby go ożywili. Panowie powiedzieli, że telefon już umarł i mogę go wyrzucić. Nie poddałem się i zrobiłem go. Ja, laik a nie Panowie, którzy zajmowali się takim sprzętem na odzień... Więc co z ta pomocą?

*

Offline kubusik

• 340
  • Pan inż. EiT ;)
  • Sprzęt: Leo, Kaiser, 2xNiki, Hermes, Magician
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 23, 2010, 15:56:42 »
Gdzie te wyzwiska?
Skoro są literówki, to jest przecież opcja edycji postu...

Moja pomoc jest jak najbardziej adekwatna do Twojego nastawienia ;)

Z mojej strony EOT.

*

Offline Bisztov

• *
  • 88
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 23, 2010, 16:05:37 »
Moje nastawienie to doprowadzić Smartfona do tego by można go było normalnie użytkować. Jeżeli ktoś zna odpowiedź na zadane wcześniej pytanie to proszę o pomoc. Nie życzę tego nikomu ale jakby takie coś się komuś stało to też by wiedział co zrobić w takim wypadku. Powtórzę jeszcze raz, że sytuacja ładowania bez końca systemu powstała w skutek spolszczenia. Z tego co czytałem w innym temacie dotyczącym tego ROMu to nikt nie miał takiego problemu.

*

slotwik

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 23, 2010, 16:21:35 »
Nie mam pojecia czy to pomoze lub probowales ale mi kiedys pasek postepu zastopowal sie na 50% przy wgrywaniu oficjalnego romu i jedyno co mi pomoglo to HR za pomoca task29 i dopiero potem wgralem jeszcze raz. Jak nie masz wyboru to rozlacz baterie potem uzyj przycisku reset i glosnosci w dol. Potem podlacz ppc do kompa i zainstaluj rom jeszcze raz. Moze to pomoze.

*

Offline Bisztov

• *
  • 88
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 23, 2010, 16:32:17 »
Na dziś chyba z tym skończę. Za niedługo do pracy więc chce sobie trochę odpocząć przed robotą. Wgrałem narazie inny ROM z poziomu karty pamięci. Jeżeli jednak były by jeszcze jakieś inne propozycje jak spolszczyć bez problemu tamten ROM to czekam. Dodam, że próbowałem jeszcze spolszczyć to 2 cabami lecz wywalało błąd, że to nie dla tej wersji.