Synchrinizacja notatek

• 7 Odpowiedzi
  • 1857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
Synchrinizacja notatek
« dnia: Czerwiec 29, 2011, 10:22:42 »
Witam... Moze ktos mi podpowie, gdzie zapisują się na TP2 synchronizowane za pomocą Microsoft ActiveSync NOTATKI z Outlooka?  Synchronizacja kalendarza, zadań, notatek One Note i in. przebiega prawidłowo, a nie wiem, gdzie szukac notatek z Outlooka... :) W instrukcji nie znalazłem...
ROM: Jackos EVO SkrobPRO 1.4.0 PLK
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Synchrinizacja notatek
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2011, 10:32:20 »
U mnie notatki zachowują się w \My Documents\. Poza tym jak otworzę program "Notes" to on po prostu je widzi bez względu na lokalizację.

Ale wiem, że w niektórych ROMach (np. w starszych Jackosach) synchronizacja notatek nie działała w ogóle z powodu braku jednej biblioteki. Dlatego napisz jaki masz ROM, to postaramy się sprawdzić czy to nie jest problem.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2011, 13:22:40 »
W \My Documents\ nie ma... Podczas synchronizacji Active Sync pokazuje, ze widzi nowe notatki i je synchronizuje, ale gdzie one są na urzadzeniu  :O. Mam PROVEN chyba 3.0 (2.07.401.1 (80303) PLK). A co to masz za program NOTES? Czy to to samo, co NOTATKI (ikona to notes) z Office Mobile?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 29, 2011, 13:33:54 »
Tak, bo ja mam chwilowo angielski ROM. Stąd różnica w nazewnictwie.

Notatki mają rozszerzenie .pwi, możesz użyć np. Total Commandera i wyszukać w pamięci urządzenia wszystkie pliki z rozszerzeniem .pwi. Niestety zwykły Eksplorator Plików (nie pamiętam czy tak się nazywa w PROvenie) tego nie potrafi, ale jeśli dobrze pamiętam to Qsqa wgotowywał również Total Commandera.

Albo ewentualnie podłącz do ActiveSync'a, kliknij "Eksploruj" i spróbuj wyszukać te pliki via PC.

Wydaje mi się, że domyślna lokalizacja umieszczania poszczególnych składników synchronizacji jest "dynamiczna" tzn. albo przechowywana w którymś pliku .mui tak jak ścieżki systemowe, albo może gdzieś w rejestrze...

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 29, 2011, 15:18:45 »
No super, Total znalazł te notatki i rzeczywiście są one na urządzeniu w \My Documents\ tyle ze: NOTES owszem, widzi je, ale tylko wtedy, gdy otworze WSZYSTKIE FOLDERY i mam wtedy ogromny groch z kapustą (pewnie dlatego ich nie widziałem... ).  Eksplorator owszem pokazuje, ze sa one zapisane w \My Documents\ , ale na samym końcu folderu :mysli:  Utworzyłem nowa notkę w \My Documents\ na urzadzeniu i zrobiłem synchronizację. Ta notatka przeszła na komp do Outlooka, tyle ze pod troche zmienioną nazwą: \My Document\Tytuł mojej notatki.. Wynika z tego, ze na TP2 nie mozna miec wszystkich notatek w jednym pliku, tak jak to jest w ONE NOTE. I na tym trzeba poprzestać :) Ale dzieki bardzo, przynajmniej wiem już, o co chodzi. Korzystając z okazji zapytam Cię o cos jeszcze: kiedys po włączeniu Bluetooth pokazywała mi się na górze ikona w kolorze białym. Ostatnio musiałem zrobić HR i teraz ta ikona jest czerwona. czy to cos oznacza, bo np. synchronizacja przez Bluetooth działa poprawnie?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 29, 2011, 16:06:25 »
Cóż, jak dla mnie to Notatnik zawsze zachowywał oddzielne notatki jako oddzielne dokumenty. Ale nie wiem czy da się go ustawić w taki sposób, żeby domyślną ścieżką był \My Documents\ a nie "Wszystkie pliki".

A co do zachowywania notatek w jednym pliku to może właśnie dlatego One note nazywa się ONE Note :P

Ikonka BT... rzeczywiście pamiętam, ze ona u mnie też czasem świeciła na czerwono, ale szczerze mówiąc nie pamiętam co to oznacza. Jeśli wszystko działa OK, to chyba nie ma się czym przejmować. Pamiętaj, że w PROVenie jest 'custom' taskbar, a to oznacza, że ktoś (jakiś użytkownik xda) te obrazki powstawiał w odpowiednie (jego zdaniem) biblioteki. Nie jestem pewien czy czerwona ikona nie oznacza, że BT jest włączony i że w zasięgu są urządzenia.

*

Offline baracus

• 8
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 10, 2011, 10:38:31 »
ja z kolei mam taki problem, ze przy probie synchronizacji AS nie moge zaznaczyc kontakow notatek, kalendarza,itp sa nieaktywne
ktos wie o co chodzi ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2011, 18:50:19 »
A masz Microsoft Outlook? Sam Outlook Express nie ma takiej opcji.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G