Sprint HTC Touch Pro 2

• 6 Odpowiedzi
  • 2330 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AxlR

• **
  • 106
Sprint HTC Touch Pro 2
« dnia: Listopad 08, 2009, 17:01:11 »
Witam, orientuje się ktoś czy ta wersja telefonu (HTC Touch Pro 2 ze sieci Sprint) działa w Polsce?? Niby obsługuje GSM ale nie wiem do konca jak jest z zakresami.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
Odp: Sprint HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 08, 2009, 18:03:42 »
Głowy nie dam, więc nie będę pisał, że stanowczo tak, albo stanowczo nie. Poniżej szczegółowe porównanie. Dodam, że wśród tych czterech nie ma wersji udostępnionej na naszą część europy, świadczą o tym wyposażenie oraz branding hard i software-owy (sądząc przynajmniej po moim).

Źródło HTCPedia

*

Offline robox5

• 6
  • Sprzęt: HTC TP2 (T7380)
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2010, 12:37:31 »
witam posiadam właśnie HTC TP2 z sieci SPRINT. Nie miałem najmniejszego problemu z podłączeniem go do polskiej sieci GSM. Po prostu wsadziłem kartę sim (Era)  podałem pin telefon chwile łączył się wyświetlił era. także nawet z  Romem Sprinta śmiga bez problemu w polskich sieciach i co ciekawsze nie ma sim-locka. 

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2010, 14:32:51 »
A wie ktoś jak jest z HTC Touch Pro 2 z US Cellular?
Będzie działać ?

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2010, 14:50:40 »
A wie ktoś jak jest z HTC Touch Pro 2 z US Cellular?
Będzie działać ?

Działa bez problemu (sprawdzone na ERA i Plus), ma oryginalny WM 6.5 ang., pamiętaj tylko że ten model nie ma przedniej kamerki więc zapomnij o telekonferencjach...

...ale za to ma dodatkowe wyjście typu "jack" na słuchawki (obok USB)...
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 14:55:08 wysłana przez macznik »

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 21, 2010, 23:04:27 »
Kamień z serca!

No to się cieszę, telefon kupiłem 11 stycznia ale dopiero dzisiaj przyjechał z USA do Polski (taka była umowa, że jak facet będzie wracał to będzie wracał, nikomu się nigdzie nie spieszyło).

Gniazdo jack - dla mnie to OGROMNY plus :O~, kamerka dynda mi i powiewa, w sumie z tyłu też mogło by jej nie być, wolał bym latarkę  :P

A jak jest z 3G? Działa, nie działa, jakie prędkości internet rozwija?

A simlock - trzeba zdejmować, coś odblokowywać? Czy od razu działa ?

I wgrywanie romów - daje radę (oczywiście CDMA) ? Upatrzyłem sobie TEN:
http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?s=a8bf2fd7a9404851fb4357e2f302bb7a&t=80683

Jak możesz, napisz mi wszystko o tej wersji telefonu co wiesz, ok ?

Byłbym bardzo wdzięczny, chętnie bym się nawet odwdzięczył jakoś, daj tylko znak jak :D ?

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2010, 23:20:10 »
Kamień z serca!
No to się cieszę, telefon kupiłem 11 stycznia ale dopiero dzisiaj przyjechał z USA do Polski Jak możesz, napisz mi wszystko o tej wersji telefonu co wiesz, ok ?

Ja też się cieszę i chętnie odpowiadam (w miarę możliwości oczywiście;)):

3G działa bez łaski, prędkości nie sprawdzałem, mnie wystarcza.

SIM-Lock - nie ma, działa z polskimi kartami od razu - ustawienia GLOBAL po włączeniu czyli gra w trybie GSM oraz CDMA (gdybyś taką kartę kiedyś/gdzieś miał).

Nie próbowałem wgrywać alternatywnych ROMów - ten co mam mnie wystarcza więc nie chciało się grzebać...

Przyjemnej zabawy
 :ok:

P.S.
proponuję lekturę:
http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=98051
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 23:54:21 wysłana przez macznik »