Serwis

• 15 Odpowiedzi
  • 1763 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Serwis
« dnia: Lipiec 25, 2010, 23:03:53 »
Przepraszam od razu za off-topic - ale dyskusja na ten temat w odpowiednim wątku jest od sasa do lasa.
W moim TP2 pękł wyświetlacz (tylko szybka - sam wyświetlacz i digitizer działają OK).
Czy ktoś zna miejsce, w którym można bez obaw powierzyć telefon do naprawy.

Dzięki z góry..

Maciek2

*

szeset

Odp: Serwis
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 25, 2010, 23:23:46 »
Zawsze jak coś czytałem, to widziałem odpowiedź typu: " Tam gdzie zawsze. http://www.regenersis.pl/Default.aspx gwarancyjny i pogwarancyjny w jednym :ok: ". Myślę, że jest duże prawdopodobieństwo, że można im zaufać :ohreally:

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2010, 09:07:45 »
Bo to chyba jedyny autoryzowany serwis w PL, niestety bo opinie o nim krążą....

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
  • Sprzęt: TP2 (Rhodium) - HD2 - SGS
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 26, 2010, 12:41:11 »
Myślę, że jest duże prawdopodobieństwo, że można im zaufać :ohreally:

a ja myślę że nie wystarczy poczytać opinie o regenersis warsaw

*

Offline hugobossbb

• 22
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2010, 22:45:16 »
mam ten sam problem :/ oprócz Regenersis coś polecacie ??

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 26, 2010, 23:31:19 »
mam ten sam problem :/ oprócz Regenersis coś polecacie ??

niestety prócz autoryzowanego regenersis (CrC)  nie ma w Polsce serwisu HTC no chyba ze mówimy o jakiś pomniejszych  serwisikach

*

Offline accel

• 11
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 27, 2010, 20:46:07 »
Witam
Moja zdanie o Regenersis jest totalnie negatywne: wysłałem do nich TP2 z powodu SoD (4 maja). Po 4 tygodniach wrócił, ale z połamaną obudową-zbyt mocno dokręcona śruba. Odesłałem, po tygodniu wrócił- klawiatura świeciła tylko po bokach. Oda tamtej pory trwa ping pong:ja wysyłam, po tygodniu albo 3 wraca, świeci dokładnie tak samo. Serwis twierdzi, że coś wymienił i że jest dobrze, a ja że nie, bo każdy inny TP2 świeci normalnie, mój też świecił dobrze, przed naprawą... W zeszłym tygodniu, po 4 naprawie zadzwonili, że jest gotowy-powiedziałem, żeby nie odsyłali, sam odbiorę. Zajechałem, wyjmuję z opakowania i co? Dokładnie to samo! Zawołali technika, który naprawiał: tłumaczył mi, że części są oryginalne, i że wszystkie klawiatury tak świecą, w ogóle nie interesowało go co ja mówię... W końcu powiedział, że nie będzie ze mną dłużej rozmawiać i poszedł sobie. Zażądałem widzenia z szefową serwisu, ona też mi tłumaczyła, że telefon świeci dobrze i że to moje subiektywne odczucia. Poprosiłem więc, aby przyniosła inny TP2, żebyśmy porównali. Poszła, po 10minutach wraca i mówi: 'jednak ma pan rację, zaraz rozbierzemy go jeszcze raz'... Ręce mi opadły-to co ja mówiłem cały czas? I tak walczę z nimi już 3 miesiące... Wnioski wyciągnijcie sami. Niestety, Regenersis to jedyny przedstawiciel serwisowy HTC w Polsce...

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 29, 2010, 21:27:38 »
Że tak powiem, nie dziwi mnie Twoja historia...
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 05, 2010, 15:00:53 »
a więc w nawiązaniu do wątku http://pdaclub.pl/forum/rhodium/nakladka-dotykowa-nie-dziala/30/ w którym pisałem o oddaniu do serwisu TP2 chciałem się pochwalić że dziś otrzymałem tel. co zauważyłem otóż wysłuchali moich próśb i nakleili mi nowy protector wymienili całą górna klapę (nawet dobrze bo koło ekranu zaczęła farba odpadać ;/)  ale teraz trzeba dodać co zauważyłem  otóż jak zwykle wgrali rom 2.07.401.1 i zauważyłem że pokazuje mi całkowicie inny imei w zakładce w której możemy wyczytać wersje romu itp. niż ten z pod aku. dodam tylko że nie wymieniali płyty gł robili to poprzednio :) ale ale to nie koniec pokazuje też 256 ram zamiast 288 mb i teraz pytanie do ludzi z fabrycznym softem czy wam tez tak pokazuje jeśli nie to znów servis albo wcześniej wgram stary rom 1.86

*

Offline Krzysztof-S

• 7
  • Sprzęt: Eten M700, HTC Touch Pro 2 (Rhodium), LG X4 P880
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 05, 2010, 15:58:00 »
Jeśli Cie to interesuje to u mnie w menu: Settings -> Hardware Information -> RAM size, jest 288 MB

Mam co prawda gotowany ROM: Jackos S2 ROM SkrobPRO v1.4  WWE
OS version: 5.2.21887 (21887.5.0.86)
Manila: 2.5.20161332.0
Radio: 4.49.25.91

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 05, 2010, 22:12:07 »
nie nie chodzi mi o wypowiedz kogos z ost. stockowym romem  2.07.401.1 ale sadze że znów coś spaprali bo imei mi się nie zgadza jakaś porażka z nimi jutro rozpętam im tam piekło !!

-----------edit--------------------
wgrałem stary stockowy rom czyli ten 1.86 i co imei nadal się różni ale ramu przybyło i jest tyle ile powinno czyli 288 mb jutro znów serwis albo niech wyślą fakturę z wykazem zmienionego Imei co za serwis po prostu ręce opadają
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2010, 23:16:39 wysłana przez ReedScout »

*

Offline pajeros

• 251
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 06, 2010, 07:16:53 »
Panowie i Panie, jeśli strach nie pozwala Wam odesłać swojego HTC do regenersis polecam swoje usługi.

Działam drugi rok, w dziale serwisowanie jest mój własny wątek, 99,9% zadowolonych klientów.
Wiem jak należy traktować Wasze cacka!
Five Star Service
Serwis pogwarancyjny i sprzedaż PDA, PNA, GPS, Iphone.

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 06, 2010, 09:32:04 »
kolego a zdajesz sobie że to naprawy "gwarancyjne" w autoryzowanym serwisie

*

Offline nobi12345

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 06, 2010, 12:36:03 »
jutro znów serwis albo niech wyślą fakturę z wykazem zmienionego Imei co za serwis po prostu ręce opadają
Jak się zmienił IMEI to i płyta główna się zmieniła - tak mi się wydaje.  :worried:

*

Offline ReedScout

• *
  • 94
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 06, 2010, 12:56:17 »
jutro znów serwis albo niech wyślą fakturę z wykazem zmienionego Imei co za serwis po prostu ręce opadają
Jak się zmienił IMEI to i płyta główna się zmieniła - tak mi się wydaje.  :worried:

a wiec już wszystko wiem w Nr. Imei zmienił się ale płyta pozostała taka sama tzn dodali 2 cyfry do Imei czyli nr XXXXXXX+07 gdzie XX to ten sam nr co poprzednio pani w regenersis stwierdziła że nie wie dla czego tak to zmienili ale i tak w "aktach" mam wpisany stary imei i na fakturze jest ten sam co pod baterią a poza-tym już w kiedyś zmieniali mi płytę gł. i wtedy faktycznie cały nr się zmienił i poobklejali mi pudełko i tel. naklejkami z nowym Nr. Imei :)
a teraz plus tego zdarzenia :) znów użyłem HSPL bez wykupowania licencji ponieważ jak wszyscy wiedzą HSPL można za free użyć tylko raz :) no chyba że na szczególną prośbę Olinexa
:)

EDIT

podobno każdemu modyfikują teraz Imei ?

*

Offline nobi12345

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 09, 2010, 14:48:30 »
podobno każdemu modyfikują teraz Imei ?
Nie, mnie się IMEI nie zmienił. I przez to nie mogę wgrać HardSPL'a za free ;)