ROM hybrydowy;) czyli WM 6.1 + Sense 2.1 (15.04.2010 WM6.1 + Sense 2.5 !!!)

• 79 Odpowiedzi
  • 12740 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ROM hybrydowy;) czyli WM 6.1 + Sense 2.1 (15.04.2010 WM6.1 + Sense 2.5 !!!)
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 23, 2010, 18:33:37 »
Ja również jestem zainteresowany testowaniem nowego wypieku od qsqa.

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
Odp: ROM hybrydowy;) czyli WM 6.1 + Sense 2.1 (15.04.2010 WM6.1 + Sense 2.5 !!!)
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 26, 2010, 10:06:00 »
I jak po testach ? jest szansa dzisiaj na nowy wypiek ?

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 26, 2010, 11:11:26 »
I jak po testach ? jest szansa dzisiaj na nowy wypiek ?

Jest jeszcze parę szczegółów do poprawy - na 75% dzisiaj wieczorem wleci wersja publiczna

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 26, 2010, 11:48:08 »
Nowy Jackos niestety uraczył mnie zbyt wieloma błędami, problemu z dzwonkiem nie rozwiązałem mimo fix'a. Poza tym ma jeszcze sporo uciążliwych niedociągnięć. Za to diabelnie szybki.... tylko po co komu ferrari z zaspawaną przednią szybą...

A jak wygląda kwestia Twojego romu qsqa? Może już jakieś wstępne info?
Patrząc na wydajność 6.1 + Sense 2.5 + dopracowanie Twoich romów, widzę duży sukces ;)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 26, 2010, 16:12:40 »
Cóż mogę powiedzieć - PROven jest szybki, zajętość pamięci na poziomie 40-45%, dzwonki działają, Facebook działa, Youtube działa ....

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 26, 2010, 17:59:01 »
Jackos zrezygnował ze swojej produkcji hybrydy WM6.1 + Sense 2.5 ze względu na zbyt dużą ilość bugów.

Nie mniej jednak zaskoczył nową produkcją WM6.1 i UWAGA ! + TouchFLo 3D ! ! !  , powiem tylko tyle ...rom jest niewyobrazalnie szybki :) po prostu działa płynnie ,  z TouchFlo3D  pamięć zajęta to 36% .

Na razie testuje ale wygląda okej :)
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

*

Offline unperson

• **
  • 193
  • Confidence this not product - This a process
  • Sprzęt: Galaxy S4 + zawsze fajny romik ;-)
Dzisiaj znalazłem ciekawy ROMik - stary dobry WM6.1 z dołączonym Sense 2.1. Testuję od 2 godzin i jak na razie jestem zachwycony. Sybko płynnie, jak na razie nie zszedłem ponizej 100 MB wolnej pamięci. Język Sense 2.1 bez problemu da sie zmienić na PL (zmiana w rejestrze MUI na 1045). Po dostosowaniu wyglądu pod siebie bardzo mi się podoba. Teraz  czas na testy długoterminowe, i jak będzie ok to przy tym ROMie pozostanę. ROM pojawił się na xda w tym wątku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=618063.

@zbyszaty daj za jakiś czas znaka jak śmiga ten romik, czy warto się przesiadać i wg :)

« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 15:15:35 wysłana przez unperson »
... Nothing is stronger from destination ...

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
@zbyszaty daj za jakiś czas znaka jak śmiga ten romik, czy warto się przesiadać i wg :)
Trochę kolega poniewczasie pyta... Jackos Hybrid v6 już dawno nie ma w wątku z tego linka. W międzyczasie był Jackos Hybrid SE (z Sense 2.5), ale z uwagi na sporą ilość bugów @Jackos odszedł od tego systemu, a w zamian zajął się optymalizacją stockowego WM6.1 z TF3D 2.1
Ja jeszcze go nie próbowałem, na razie testuję Hybrydę @Qsqi (ten ROM "obok") i... no, może nie będę uprzedzał faktów.

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
odnośnie ROMów... od momentu kiedy pojawiła się możliwość wgrania ugotowanego ROMu zacząłem testować różne wypieki. Przeszedłęm przez PROvena, Energy ROM, Valkirye, Jackosa - po drodze były jeszcze ROMy w wersji lite z zainstalowanym SPB. Ale w pewnym momencie przestało mnie bawić wgrywanie ROMów 3 razy w tygodniu, zabawy z konfiguracją itp. Telefon (bo Rhodium dalej przecież jest telefonem) ma działać - stabilnie i pewnie. Wróciłem zatem do stockowego ROMU z WM 6.1. Po zastosowaniu kilku cabów ROM działa płynnie i stabilnie - maksymalna zajętość pamięci to 41-42 % co dla mnie jest dobrym wynikiem. HTC służy mi (oprócz funkcji telefonu) jako czytnik ebooków- MobipocketReader, nawigacja - Automapa, Ozi explorer do map sztabowych, organizer - synchronizacja z outlookiem itp., dostęp do netu - meile, www, i jako modem do laptopa, czasem jako MP3 i odtwarzacz Divixów.

Do powyższych zastosowań StockROM jak najbardziej się nadaje. ROM ma działać a nie wyglądać! Istotną kwestią jest również gwarancja - wolę mieć spokojną głowę.

To tyle odnośnie ROMów...
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline unperson

• **
  • 193
  • Confidence this not product - This a process
  • Sprzęt: Galaxy S4 + zawsze fajny romik ;-)
... chodzi mi tylko o te wycieraczki, snieg na ekranie troszke bateriozerne  ;)

wycieraczki, snieg na ekranie troszke bateriozerne  ... pomyliłes HTC z autem chyba  ;)  OT ... ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 21:29:46 wysłana przez unperson »
... Nothing is stronger from destination ...

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
(...)Wróciłem zatem do stockowego ROMU z WM 6.1. Po zastosowaniu kilku cabów ROM działa płynnie i stabilnie - maksymalna zajętość pamięci to 41-42 % co dla mnie jest dobrym wynikiem.
W sumie stock WM6.1 i tak jest dużo oszczędniejszy od WM6.5, ale czy mógłbyś ewentualnie wymienić co jeszcze sobie doinstalowałeś? I masz na myśli stock ze starym dobrym TF3D (jeszcze przed Sense)?

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
W sumie stock WM6.1 i tak jest dużo oszczędniejszy od WM6.5, ale czy mógłbyś ewentualnie wymienić co jeszcze sobie doinstalowałeś? I masz na myśli stock ze starym dobrym TF3D (jeszcze przed Sense)?

Tak - ROM jeszcze z TF3D:) - bez pogody na HS, z cabów to wyłączenie Push Internet i drugi SSK TP2 Dynamic Resource Proxy, do tego z autostartu wyrzucony poutlook i coś tam jeszcze, poza tym wszystko co instaluję wrzucam na SD. I nie narzekam - działa aż miło. Oczywiście ROMik zrobiony na czarno - tak jak lubię :)
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Dzieki,
W takim razie aktualny ROM @Jackosa powinien Ci pasować. To jest podobno taki stock, tylko lepszy :)
Ale z drugiej strony to zawsze ROM gotowany, więc jeśli telefon się uszkodzi w taki sposób, że nie będzie można zrobić SPL relocka to faktycznie po gwarancji...
Ja też poszukuję idealnego, w miarę szybkiego i stabilnego ROMu, głównie w tych samych celach co Ty. No i po tych wszystkich przejściach również jestem blisko zainstalowania jakiegoś starego WM6.1 (już bez eksperymentów z Sense) i może w końcu będę miał spokój i moja rodzina odetchnie z ulgą. :) No i nie będę wiecznie chodził niewyspany. Pomyśleć, że kupiłem telefon do pracy, a mam z nim więcej "zabawy" niż pracy ;)
Możesz się pochwalić screenem? Ja też wolę ciemne kolorki, to może - o ile nie będziesz miał nic przeciwko temu - skorzystam z podobnych modów?

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
Ale z drugiej strony to zawsze ROM gotowany, więc jeśli telefon się uszkodzi w taki sposób, że nie będzie można zrobić SPL relocka to faktycznie po gwarancji...
A to dlaczego? Nigdzie w karcie gwarancyjnej HTC nie ma slowa o utracie gwarancji po modyfikacji oprogramowania. To, ze Regenersis probuje sobie z tym w kulki leciec, wcale nie znaczy, ze maja racje. Ty jestes w prawie, gdyz instalujac custom rom nie lamiesz gwarancji. Zgodnie z zapisem, co nie jest zabronione, to jest dozwolone. I jesli jakikolwiek serwis gwarancyjny odmowi ci uslugi, spokojnie mozesz powolujac sie na brak zakazu w karcie gwarancyjnej zmusic ich w dowolny dopuszczalny sposob do wywiazania sie z gwarancji.

X.

*

Offline garf78

• 40
  • Sprzęt: Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 25, 2010, 12:08:40 »
Mam jeden drobny ale denerwujacy problem. Mianowicie kiedy ktos do mnie zadzwoni a nie odbiore dostaje wiadomosc "Kto tam" z numerem dzwoniacego. I jak chce oddzzwonic na nr zawarty w smsie to nie moge odpala mi sie historia polaczeni nieodebranych (nota bene i tak pusta). Ostatnio mialem whiteTigera 1.3 i tam to sie fajnie odpalalo polacz lub wyslij wiadomosc, jednak musialem wrocic do hybrydy bo glosnik na glosnomowiacym sie wylaczal, a ja sporo z tego korzystam. A w hybrydzietego zrobic i troszke mnie teo wkurza :ohreally:

*

Offline hardie

• **
  • 118
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 25, 2010, 12:28:25 »
A ja chciałbym zapytać kiedy wyjdzie nowa wersja ;) w międzyczasie testowałem kilka innych romów, ale koniec końców wróciłem do hybrydy. Nie ukrywam że Jackos z TF3D działa szybciej i płynniej, ale manila 2.5 jest taaaka ładna, a z CHT bardzo funkcjonalna ;)

Może w nowej wersji da się trochę przyśpieszyć jakoś Manilę? Bo to chyba jedyna rzecz której brakuje mi w tym romie.

Do wm6.5 już nikt mnie nie przekona, telefon ma działać... i to bez 2 restartów dziennie bo pamięci brak a clerarRam nic nie daje.
Dodam że Hybryda chodzi już u mnie bez restartu 6ty dzień, na chwilę obecną 98MB ram wolnej pamięci.... używany standardowo, połączenia, smsy, wifi, opera, youtube, parlingo, AM, midomi, aparat, odtwarzacz muzyki i pomniejsze programy...

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 25, 2010, 22:28:11 »
A ja chciałbym zapytać kiedy wyjdzie nowa wersja ;) w międzyczasie testowałem kilka innych romów, ale koniec końców wróciłem do hybrydy. Nie ukrywam że Jackos z TF3D działa szybciej i płynniej, ale manila 2.5 jest taaaka ładna, a z CHT bardzo funkcjonalna ;)
Od @Jackosa wiem, że hybryda już raczej żadna nie wyjdzie. Zaczął się zajmować optymalizacją WM6.5. I całkiem nieźle mu to wychodzi...

Do wm6.5 już nikt mnie nie przekona, telefon ma działać... i to bez 2 restartów dziennie bo pamięci brak a clerarRam nic nie daje.
Dodam że Hybryda chodzi już u mnie bez restartu 6ty dzień, na chwilę obecną 98MB ram wolnej pamięci.... używany standardowo, połączenia, smsy, wifi, opera, youtube, parlingo, AM, midomi, aparat, odtwarzacz muzyki i pomniejsze programy...
Ja też jeszcze niedawno to samo mówiłem odnośnie wm6.5 (zresztą Jackos Oldschool był najdłużej używanym przeze mnie ROMem gotowanym), ale w końcu pękłem i zainstalowałem... a zresztą zerknij w mój sig ;)

Edit: O, sorki, nie zmieniłem sig'a, już się poprawiam :D

*

jakozlowski

« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 26, 2010, 00:40:59 »
Ja również jestem bardzo zadowolony z produktu Jackosa. Używam kilka dni i jestem zachwycony  :ok:

Odp: ROM hybrydowy;) czyli WM 6.1 + Sense 2.1
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 14, 2012, 14:10:07 »
PS. Moze zainteresuje kogos informacja, ze ten rom bardzo ladnie sie polonizuje za pomoca wydlubanych plikow ze stockowego pl romu 6.1. Pliki nazywaja sie htc_rhodium_5in1_eeu_1_19_401...cab (2 sztuki) i sa w katalogu Windows. Wystarczy je wrzucic gdziekolwiek do tego romu (i podejrzewam, ze kazdego innego 6.1 tez), zainstalowac jeden po drugim i zrestartowac urzadzenie. Po restarcie pojawi nam sie doskonale znane menu wyboru jezyka, a po instalacji mozemy sie cieszyc Jackosa po polsku.
Przetestowalem to parenascie minut temu na sobie i dziala doskonale :D

wielkie dzięki :) po spolszczeniu mamy idealny ROMik :) taki... działający po prostu - bez zbędnych wodotrysków itp.

Hej. Nie mogę nigdzie znaleźć tych plików w sieci. Jak również nie mogę znaleźć stockowego romu WM 6.1 dla TP2 aby te pliki wydobyć.
Może ktoś z was pomóc?