rom 6.1

• 35 Odpowiedzi
  • 7230 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
Odp: rom 6.1
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 07, 2010, 20:41:29 »
Z ciekawością sledzę wątek na temat romów 6.1 (z manilą 2.1). Jest to chyba najbardziej sensowna idea dla Rhodium. Pierwsze próby już pojawiły się na xda (ROM hybrydowy Jackosa). Jednak od dłuższego czasu lansowane są produkty oparte na manili 2.5. Może i to ladne ale na pewno nie dla naszych maszynek dedykowane. Pomijam fakt iż sprawdzają się wyśmienicie na LEO wyposażonego w 4.3 cala wyświetlacz i w procka 1GH. Dla RHodium jednak są zbyt wymagające i brzydko (dla mnie )wyglądają. Po prostu ekran jest przeladowany ikonkami. Dlatego zwrot ku WM6.1 a więc ku funkcjonalności kosztem ikonek jest dla mnie rzeczą naturalną. Swego rodzaju kompromisem są ROMy WM 6.5 na manili 2.1. Zarówno konstrukcja Rhodium jak i jądro systemów 2.1 doskonale współpracują co objawia się dobrą wydajnością i funkcjonalnością. Przy tym pamięć tela nie jest zbyt obciążona. Dlatego nie używam ROMów z manilą 2.5 choć ostatnia produkcja Qsqi (v3.0_21894) działa wyśmienicie.  Jednak moda na ifonowatość jakoś do mnie nie przemawia. Ale ja już stary jestem i pewnie się nie znam.

*

Offline macioo85

• 25
    • Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 ShowLITE v1.2.1
  • Sprzęt: HTC Touch pro 2, Lg GT540 V10d
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 08, 2010, 07:35:49 »
Wiec tak w chwili zakladania tego tematu zainstalowalem stock rom przesiadajac sie z 6,5 jest o niebo lepszy nawet z tf3d mam ciagle 47 procent zajetosci pamieci czyli pozostaje mi jakies 102 mb, zainstalowalem dwa pliczki które ograniczaj zuzycie ssk tp2 dynamic resource proxy  oraz manila nopushinternet oraz s2u2. gdy instaluje sie spolszczenie inte... to zegar niestety staje ale spolszczylem tf3d w rejestrze i jest oki. da sie korzystac z tego telefonu a nie bylo to mozliwe czasem przy 6,5. polecam stok rom.
Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5
ShowLITE v1.2.1

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 08, 2010, 11:28:58 »
Hmmm... stockowy ROM 6.1 też ma problem z mrożeniem zegara? A ja myślałem, że to kwestia ROMu @Jackosa z xda-devs.
Zakochałem się w tamtym ROMie, ale niestety ten zegar nie dawał mi spokoju. Do tego stopnia, że zainstalowałem BattClocka żeby mi się czas systemowy i bateria wyświetlały na górnej belce. Nie pomyślałem, że to może być kwestia spolszczenia, bo przecież te pakiety z Sunny... były stworzone właśnie dla 6.1 (a przynajmniej jedna z wersji była dla 6.1).
Wszystko w tamtym romie było super. Nawet AutoMapa działała na Jackosie lepiej niż na obecnym 6.5. Pomijam inne problemy.

*

Offline macioo85

• 25
    • Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5 ShowLITE v1.2.1
  • Sprzęt: HTC Touch pro 2, Lg GT540 V10d
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 08, 2010, 12:52:27 »
tak to spolszczenie te z inter.... odinstalowałem je i jest wszystko oki nie wiem co oni tam zrobili moze dlatego ze nie kupiłem i jest na 15 dni nie wiem. ale jak dla mnie to to jest zbędne. bez przesady na intuicje można się domyśleć co i gdzie jest jesli sie mialo do czynienia z win 6.1 a nie zna sie angielskiego.
Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5
ShowLITE v1.2.1

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 08, 2010, 17:50:33 »
A to ciekawe. Uzywam Jackosa v6 ze spolszczeniem od paru ladnych tygodni i nie zauwazylem nic o czym piszecie. Poprostu dziala i juz.

X.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 08, 2010, 20:42:29 »
No i właśnie w tym problem.
Wątek o Hybrid ROMie @Jackosa ma 23 strony i znalazłem tylko 2 lub 3 posty z "reklamacjami", że coś działa nie tak. Poza tym ogromna ilość gratulacji i podziękowań, że wszystko działa perfekcyjnie.
No i oczywiście ja musiałem się znaleźć wśród tych 2% ludzi, którym coś nie działa.
Dokładnie tak samo było z Jackos S2 Sense 2.5. Mi w tym romie nie działało NIC, a większość ludzi z @Jackosem na czele pisze w tamtym wątku, że ogólnie dobry i stabilny ROM...
Mimo wszystko wciąż jestem optymistą i bardzo wierzę w możliwości @qsqa. Jak on się weźmie za ROM WM6.1 to będzie po polsku bez spolszczania i będzie idealny bez idealizowania :D:D B)