Ile trwa procedura wgrywania romu?
Hehe....
u mnie licząc razem z przymiarkami (to był mój pierwszy raz

), 6-krotnym czytaniem helpa na PDAC i XDA (tak dla pewności), 2-krotnym przejrzeniem całego wątku @Jackosa i HardSPL ok. 1,5h

A tak na poważnie sama procedura HardSPL ok. 10 minut, a wgrywanie ROMu z kustomizacją (jak to ładnie niektórzy nazywają) może ze 20. Zresztą dokładnie nie pamiętam, taki byłem cały w strachu

Połączone: Marzec 06, 2010, 22:48:40
Witam ponownie,
Niestety od mojego ostatniego posta wiele się zmieniło.
Dziś rano wróciły problemy z "zamrażającym" się zegarem na HomeScreen TF3D, o których wspominałem już w postach wyżej.
Dotąd byłem przekonany, że one są spowodowane (a właściwie nie tyle spowodowane co wywoływane, bo przyczyna może leżeć głębiej, np. w ROMie) przez mały programik LUMOS, który steruje jasnością ekranu (dużo lepiej niż robi to WinMo).
Z moich eksperymentów wynikało, że jak tylko odinstaluję LUMOSa (potem oczywiście SR), problem znika.
Ale dziś, po instalacji PocketShield wrócił i już nie pomogło odinstalowanie. W dodatku PocketShield "zepsuł" dialer i po deinstalacji miałem połączenie dialera z Sense ze standardowym Windowsowym.
HR pomógł tylko połowicznie, bo po zainstalowaniu kilku pierwszych aplikacji (których używałem już wcześniej na ROMie @Jakosa) znowu zatrzymał się zegar.
Z wielkim bólem przesiadłem się więc na Jackos S2 (wyszedłem z założenia, że skoro @Jackos lubi w miarę lekkie ROMy nie pożerające zasobów, to może jego S2 będzie - jak na WM6.5 - w miarę lekki i stabilny). Już drugą godzinę się męczę konfigurując telefon tak, żeby choć trochę wolnej pamięci zostało dla aplikacji, ale ciężko to idzie.
Przyznaję, manila 2.5 ma dużo rzeczy, które mi się podobają (np. skróty na HS, czy LockScreen), ale konsumpcja pamięci jest koszmarna i wpływa negatywnie na płynność nawigowania po Sense, a nawet po wiadomościach.
Poużywam go przez kilka dni i najwyżej zainstaluję stock 6.1...