Rhodium <==> magnes

• 4 Odpowiedzi
  • 996 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
Rhodium <==> magnes
« dnia: Grudzień 30, 2009, 07:46:23 »
Nie wiem czy był o tym już temat, ale dzisiaj nieźle się zdziwiłem, położyłem telefon na półce po czym podniosłem z kilkoma przyczepionymi wsuwkami  :O - co się okazało - że nasz tel. z tyłu u góry jest niezłym magnesem - wprawdzie na lodówce się nie utrzyma ;) ale małe metalowe rzeczy przyczepiają się bez problemu - no i teraz pytanie; czy to zdrowe ?

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
Odp: Rhodium <==> magnes
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2009, 07:59:47 »
Nie wiem czy był o tym już temat, ale dzisiaj nieźle się zdziwiłem, położyłem telefon na półce po czym podniosłem z kilkoma przyczepionymi wsuwkami  :O - co się okazało - że nasz tel. z tyłu u góry jest niezłym magnesem - wprawdzie na lodówce się nie utrzyma ;) ale małe metalowe rzeczy przyczepiają się bez problemu - no i teraz pytanie; czy to zdrowe ?

jest to dosyć normalna rzecz. Z tyłu tp2 znajdują się 2 głośniki, w każdym z nich znajduje się niewielki magnes i on powoduje  przyciąganie małych metalowych przedmiotów :D
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline Marcin-htcpro2

• **
  • 216
  • Sprzęt: HTC PRO2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2009, 08:35:48 »
Zerkam na inne telefoniki z głośniczkami i nie ma tego efektu - chyba tutaj jest taka konstrukcja która eksponuje magnes na zewnątrz ;)

*

Offline radekrpr

• *
  • 88
  • Sprzęt: Desire > Sensation
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 30, 2009, 12:48:58 »
W TP2 jest magnes przy klawiaturze qwerty, po prawej stronie. Sluży on do sterowania położeniem wyświetlacza.

*

Offline Kubeus

• *
  • 77
  • Sprzęt: HP Ipaq 614c -> HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 30, 2009, 16:15:40 »
gdy odegniesz wyświetlacz a potem go położysz na płasko usłyszysz lekkie kliknięcie. To kliknięcie to małe magnesiki "łapią" Twój wyświetlacz aby leżał poziomo i się nie odginał nawet jak obrócisz telefon.