Witam,
od razu informuję, telefon mam w rękach od paru godzin, wcześniej miałem kilka różnych smartphonów, ale z htc to tylko poczciwego wizarda. Przeszperałem w miarę forum i google no i ciągle się zastanawiam co jest z nim nie tak. Ale może od początku :
Mogę kupić to HTC po bardzo okazyjnej cenie od znajomego z lombardu. Kiedy telefon przyjmowała jego zmienniczka telefon (właściwie moduł tel) rzekomo działał. I podobno nawet dzwonił.
Na chwilę obecną po włożeniu karty sim tel ją wykrywa, pyta czy skonfigurować automatycznie ustawienia do danej sieci, pobiera te ustawienia, wszystko jest ok ale tel. nie rejestruje się w sieci. Przy ikonce z zasięgiem jest krzyżyk. Nie wiem czy jest odblokowany, czy jest na nim sim lock (ale gdyby był to wydaje mi się, że wyskoczyłby prędzej komunikat błąd karty sim czy coś w ten deseń jak w starszych htc). Sprawdzałem nr IMEI na różnych stronach i bazach danych bo pierwszo co przyszło mi do głowy, że telefon pochodzi z kradzieży i po prostu został zablokowany, ale wg ww baz danych wszystko jest ok. Żeby nie być goło słownym proszę o to nr IMEI : 35884502062323301
Pytanie : czy wgranie hardSPL i nowego radio romu mogłoby pomóc ?
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc, bo telefon muszę jak najszybciej oddać bo w przeciwnym wypadku będę musiał za niego zapłacić, teraz mam go powiedzmy " na jeździe próbnej"
Pozdrawiam