Regulacja zawiasów

• 3 Odpowiedzi
  • 1205 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mentor17

• 45
  • Sprzęt: HTC TP2
Regulacja zawiasów
« dnia: Maj 04, 2011, 16:08:55 »
Witam, górna i dolna część mojego TP2 (ekran i klawiatura) po złożeniu nie są idealnie równo. Przesunięcie nie jest duże, ale strasznie wkurzające.
Gdzieś kiedyś czytałem wątek z tym problemem, ale nie mogę go teraz znaleźć.

Byłem w kilku serwisach, ale wszędzie mówią, że się tego nie da naprawić - trzeba wymienić, a nie mają części. Sam natomiast nie czuje się na siłach do rozebrania telefonu.
Ktoś może zna rozwiązanie i mógłby się podzielić?
ROM: Jackos S3 JackFull 1.7.0 WWE
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Regulacja zawiasów
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2011, 16:16:09 »
To ja chyba gdzieś o tym pisałem. Wydaje mi się, że to wynika w moim przypadku z wożenia TP2 w uchwycie samochodowym. Ja go jednak dość intensywnie używam, a uchwyt trzyma tylko dolną część (klawiaturę), co sprawia, że wstrząsy powodują powolne opadanie górnej części względem dolnej.

U mnie efekt ustąpił po rozebraniu i złożeniu telefonu (przez serwis we Wrocławiu), ale po 1-2 miesiącach znów zaczęło się stopniowo robić to samo. Obecnie przesunięcie krawędzi klawiatury względem krawędzi ekranu wynosi jakiś 1 mm. Zatem nie pozostało mi nic innego jak tylko się pogodzić. Na użytkowanie to nie ma wpływu, a sam również raczej się nie podejmę rozebrania TP2. Chyba, że coś przestanie działać...

*

Offline Mentor17

• 45
  • Sprzęt: HTC TP2
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2011, 16:59:57 »
U mnie też jest przesunięcie o 1mm, ale tylko na górze. Na dole jest ok, więc w sumie jest krzywo. Łapie się czasem na tym, że próbuje to siłą "naprawić" przekrzywiając go mocno w drugą stronę. W końcu coś tam uszkodzę...

Dotarłem do Twojego linka o rozebraniu TP2: http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.pdacenter.ru%2Frazborka%2Fhtc_touch_pro2%2F

Wystarczy chyba dojechanie do kroku 17 - w moim wypadku poluzowanie na chwilę zawiasów. Poczekam jeszcze kilka dni - jeżeli dalej mnie to będzie tak wkurzać, to może się odważę. Może u mnie też wystarczy rozebrać i złożyć.
ROM: Jackos S3 JackFull 1.7.0 WWE
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2011, 17:10:17 »
Racja, u mnie też jest minimalnie gorzej na górze niż na dole...

Co do rozbierania, to jeśli oczywiście Twój TP2 nie ma ważnej gwarancji, to możesz się nad tym zastanowić. Mnie to przeszkadzało, ale w końcu się pogodziłem... ;)