Pozwolę sobie odświeżyć nieco zakurzony wątek.
Po kilkutygodniowych testach radio 4.49.25.91 muszę przyznać, że prawie pod każdym względem jest lepsze od .88, ale podejrzanie często zdarza się zrywanie połączeń (mam Orange). Nie ma dnia, żeby jakieś połączenie głosowe nie zostało przerwane. Najpierw przez kilka sekund rozmówca mnie nie słyszy, potem połączenie jest kończone (rozmówcy mówią, że po rozłączeniu słyszą normalny sygnał zakończonego połączenia).
Czekałem dłuższą chwilę z napisaniem tego posta bo chciałem się upewnić, że to np. nie jest kwestia ROMu. Miałem radio .88 na "pół-oficjalnym" S2 i przez prawie tydzień ani jednego przerwanego połączenia. Potem zainstalowałem .91 wraz z PROven'em 3.0 i następnego dnia miałem pierwszy przypadek zerwania. Próbowałem bawić się pasmem, ale bez rezultatu nawet na "czystym" GSM.
Teraz korzystając z kuchni PROvenowej wgrałem 3.1 (na początku bez żadnych modyfikacji) potem cośtam pousuwałem z ROMu i na każdej kolejnej wersji ten sam problem. Wróciłem więc na kilka godzin do "pół-oficjalnego" S2, i w ciągu kilku pierwszych połączeń miałem 2 zerwane po ok. 7-8 minutach. Na tej podstawie wysnuwam wniosek, że nie jest to kwestia np. zastosowanego przez @qsqa starego dialera (zresztą w takim razie inni też powinni ten problem zauważyć).
Ciężko mi też skojarzyć problem z nadajnikami, to "zrywy" zdarzają się w najróżniejszych miejscach, a ikonka sygnału w taskbarze pokazuje maks.
Problem nie jest notoryczny (ok. 1, maks. 2 zerwane dziennie), ale ponieważ od dnia zakupu go nie miałem, a niemal na pewno pojawił się wraz z instalacją najnowszego radio, to postanowiłem zapytać.