przesiadka z leo na pro2

• 8 Odpowiedzi
  • 1136 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

przesiadka z leo na pro2
« dnia: Grudzień 30, 2009, 23:39:58 »
witam
Jestem raczej raptus i często nie zastanawiam się nad tym co robię.
Tak właśnie kupiłem hd2, wcześniej miałem x1 i byłem z niej na ogół zadowolony; nie licząc spękanej obudowy itp..
Nie mialem niestety mozliwości testowania pro2, dlatego chciałbym prosić o poradę.
Chodzi o to że leo jest naprawdę szybki, ale brak klawiatury tworzy zator hardware, w postaci moich niezgrabnych palców.
Wielkość ekranu nie jest az tak wazna, raczej klarowność, no i podatność na zmulenia.
Co o tym sądzicie?
htc hd2 (leo storm 1.2.9)
dell streak - 2.1 (8105)

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
Odp: przesiadka z leo na pro2
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2009, 23:56:38 »
wiec sie zastanawiam po co kupowałes leo skoro wiedziałeś o swoich palcach. Skoro naprawde masz takie "mało zwinne" palce to tp2 też nie pomoże mimo klawiatury bo po prostu klawiatura jest za mała i będziesz przyciskać inne/kilka klawiszy
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 31, 2009, 00:25:39 »
wiec sie zastanawiam po co kupowałes leo skoro wiedziałeś o swoich palcach. Skoro naprawde masz takie "mało zwinne" palce to tp2 też nie pomoże mimo klawiatury bo po prostu klawiatura jest za mała i będziesz przyciskać inne/kilka klawiszy
wyjaśniłem to na wstępie: (Jestem raczej raptus i często nie zastanawiam się nad tym co robię.)
Co do palców, tak jak pisałem wcześniej mialem x1 z którego bylem zadowolony, czyli z klawiatury też.

Nie wiem dlaczego drażni cię moje pytanie.
dell streak - 2.1 (8105)

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 31, 2009, 00:32:06 »
Nie wiem dlaczego drażni cię moje pytanie.

Moze dlatego, ze jest malo precyzyjne?
Co o tym sądzicie?

O czym? Ze jestes raptus? Ze nie zastanawiasz sie co robisz? Ze kupiles TP2? Ze masz duze palce? Te liste mozna ciganac dosc dlugo.
HD2 to swietny PDA. TP2 to swietny PDA. Jesli ktos chce klawisze to wybiera TP2. Jesli mu na tym nie zalezy - HD2.
Piszesz:
Nie mialem niestety mozliwości testowania pro2, dlatego chciałbym prosić o poradę.
Chodzi o to że leo jest naprawdę szybki, ale brak klawiatury tworzy zator hardware, w postaci moich niezgrabnych palców.
Wielkość ekranu nie jest az tak wazna, raczej klarowność, no i podatność na zmulenia.

O jaka porade prosisz?

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 31, 2009, 00:36:24 »
Ja właśnie przez brak klawiatury w HD2 zdecydowałem się na Pro2.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 31, 2009, 00:52:24 »
o opiniach nt. tp2 masz cały piekny długi wątek. Można przeczytac i wysnuć wniosek czy Ci będzie pasować czy nie
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 31, 2009, 01:47:51 »
O jaka porade prosisz?
Faktycznie - porada - to złe slowo.
Myślalem raczej o opinii, albo jakimś spostrzeżeniu, najlepiej kogoś kto zna zalety i wady jednego i drugiego aparatu.
Przedewszystkim chodzi o to, że sprzętowo robię downgrade, dlatego spodziewałem się raczej odpowiedzi typu:
"Nie rób tego, ponieważ odczujesz dyskonfort, tp2 jest starszy i widocznie wolniejszy" lub
"Śmiało, tp2 jest może mniej zgrabny, i ma mniejszy wyświetlacz i wolniejszy procesor, ale pracuje się na nim nie mniej płynnie"

Najchętniej poczekał bym na x2, ponieważ z x1 byłem bardzo zadowolony i miałem go bardzo długo. Niestety zaginął w akcji.
Szybko szukalem czegos w zamian i tak nabyłem hd2, sugerując się głównie szybkością procka i dostępnością w moim regionie.
Z racji że telefon brałem w Vobis, bezproblemowo mi go wymienia na tp2, ale nie mogę tak wymieniać w nieskończoność.
Dlatego, jeśli można jeszcze raz:
Co o tym sądzicie?
dell streak - 2.1 (8105)

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 31, 2009, 11:20:50 »
Co o tym sądzicie?

Jak wyzej juz pisalismy:
HD2 to swietny PDA. TP2 to swietny PDA. Jesli ktos chce klawisze to wybiera TP2. Jesli mu na tym nie zalezy - HD2.
Poza tym na forum w tym dziale jest juz caly watek poswiecony wadom i zaletom TP2.

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 31, 2009, 11:47:51 »
Jeżeli faktycznie zależy Ci na klawiszach to bierz Pro2 bez zastanowienia, układ klawiatury jest rozwiązany genialnie. Musisz być gotowy na to, że zamieniając snapdragona odczujesz spowolnienie. Mi osobiście ono aż tak nie przeszkadza. Jak pisali koledzy wyżej HD2 to świetny sprzęt w swojej klasie tak samo jak Rhodium w swojej. Mi odpowiada soft z HD2 i dlatego mam go na swoim Pro2, do tego z oficjalnym landscape i jestem zadowolony z jego płynności :) Najlepiej zrobisz jak udasz się do jakiegoś sklepu gdzie będziesz mógł przetestować sprzęt i samemu ocenić.

Nie wnosząc tu nic w temat powiem, że wczoraj w sklepie dla idiotów widziałem HTC HD - 2599, HTC HD2 - 2499, HTC PRO2 - 2499
Czyżby HD1 sprzedawał się lepiej od młodszego brata... :D
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation