przerywane połączenia

• 7 Odpowiedzi
  • 1913 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gustaw987

• 34
  • Sprzęt: htc touch pro 2
przerywane połączenia
« dnia: Listopad 27, 2009, 08:31:39 »
Witam.
Problem objawia się tym iż w trakcie połączenia telefon nagle milknie na około 3-5 sekund następnie są trzy dźwięki bip,bip,bip i rozłącza połączenie.Opisane objawy występują czasem po około 30 sekundach rozmowy,czasem po kilku minutach,oraz występują na różnych Romach,
od Firestoma, po Energy i na Proven kończąc.Może ktoś miał powyższy problem na swoim rhodium,lub ma jakiś pomysł,radio mam 4.49.25.17,
i zmieniłem na inne ale problem nie ustąpił.Muszę powiedzieć że objawy się pojawiły po wgraniu rom z najnowszymi buildami 28002 i 28004.
ROM:  PROven  
Radio :  4.49.25.17

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
Odp: przerywane połączenia
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2009, 11:01:20 »
Może problem z siecią...
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2009, 13:09:44 »
też oponuje że to przez sieć. Przemieszczasz się w trakcie rozmowy? Masz włączone 3G?
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline ksmm

• *
  • 62
  • Sprzęt: E51, TP2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2009, 15:52:19 »
Mialem podobne objawy w kompletnie innym sprzecie - Nokii E50.
Przyczyna byl blad w oprogramowaniu - w trakcie rozmowy "spadal" poziom sygnalu radiowego az system uznawal, ze jestem poza zasiegiem i rozlaczal.

Wracajac do TP2 - sprobuj zainstalowac oryginalny soft ze strony HTC. W ten sposob bedziesz mial pewnosc czy Twoj sprzet jest sprawny.
Jezeli masz pecha i objawy nie ustapia to pozostaje Ci kontakt z serwisem.
Pamietaj, aby PRZED oddaniem telefonu do serwisu przywrocic nie tylko oryginalne oprogramowanie ale tez SPL'a.
Oni to sprawdzaja i jezeli SPL jest odblokowany (a Ty to zrobiles skoro wgrywales nieoryginalne ROM'y) to realizuja naprawe jako platna.
W przypadku awarii radia nikt nie bedzie sie bawil w wymiane modulu, wymienia kompletna plyte glowna a to sporo kosztuje ;-)

Pozowdzenia.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2009, 16:09:49 »
Najpierw spróbuj ustawić w menadżerze komunikacji tylko jedno pasmo telefonu - np. GSM i zobacz czy to nie rozwiąze problemu

*

Offline gustaw987

• 34
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2009, 19:04:48 »
no więc objawy występują w każdych warunkach,czyli jak się przemieszczam i nie,mam tel. ustawiony na automatyczne wybieranie pasma a do nadajnika ery bo z tej właśnie sieci korzystam mam jakieś 50 metrów,co zauważyłem to to że wskaźnik pasma sieci,będąc w tym samym miejscu
przez parę godzin wskazuję że jestem połączony w 3G a za chwilę pokazuję że nie,nie wiem czy to normalne?Przełączę pasma z automatycznego na GSM i zobaczę co się będzie działo i dam znać czy coś się zmieniło  B).
Dzięki wszystkim za rady. :ok: 

*

Offline gustaw987

• 34
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2009, 21:30:29 »
a więc zastosowałem się do podpowiedzi QSQA i problemik ustąpił z przerywaniem rozmowy.
dzięki  :ok:

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2009, 15:31:10 »
ja mam dokladnie taki sam problem, ale nie w trakcie rozmowy, a podczas proby polaczenia. czasami kilkanascie-kilkadziesiat razy probuje sie z kims polaczyc. probowalem wylaczyc 3g i ustawic na szywno gsm, ale nie pomoglo. raczej wykluczam problem z siecia, bo z drugiego telefonu w tej samej sieci laczy mi bez problemu. dzialo mi sie tak na stockowym win 6.1 i 6.5. i nie moge dopatrzyc sie zadnej reguly.