Problem z wyświetlaniem aplikacji i uruchamianiem

• 3 Odpowiedzi
  • 792 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline djhans

• 22
  • Szybko się uczę jak ktoś powie dokładnie czego :)
Problem z wyświetlaniem aplikacji i uruchamianiem
« dnia: Lipiec 16, 2011, 19:50:26 »
Witam od 3 dni jestem posiadaczem romu Jackos EVO JackFULL 1.2.0 PLK posiadałem parę gierek które wcześniej mi śmigały na Jackos EVO ManilaRUSH 1.2.0 PLK teraz po prawda się odpalą ale w ogóle nie wdać obrazu ściąłem sobie również TCMP 081pl i tcpmp.pocketpc.0.72RC1.cab ale po zainstalowaniu żadne z nich nie chce odpalić i wyskakuje crasch myslałem że to wina .NET Compact Framework 3.5 więc chciałem zainstalować tą wersję ale okazuje się że jest i to w dodatku nowsza wpakowałem jeszcze FlaschPlayera 7 ale nic z tych rzeczy w czym leży problem że nie można że mój pocket HTC TP2 nie chce odpalać starszych aplikacji i ma problem z innymi :/ z góry dziękuję za pomoc POZDRAWIAM ekipę PDA

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Problem z wyświetlaniem aplikacji i uruchamianiem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2011, 00:25:42 »
Różnice między wymienionymi przez Ciebie ROMami są kosmetyczne. Nie bardzo wyobrażam sobie, żeby Twoje obecne problemy wynikły ze złego wyboru ROMu. Stawiałbym raczej na coś, co stało się już po flashu. Ja w takich sytuacjach zaczynam diagnozę od HardResetu. Jeśli to nie pomaga to reflash poprzedzony Task29.

Problem dotyczy być może któregoś drivera. Ale na pewno w tych wersjach ROMów drivery są identyczne. Toteż może coś się źle wgrało lub nie zrobiłeś HR po flashu...

Poza tym podaj może jakieś źródła, z których ściągałeś te programy, które nie chcą działać. Parę osób używa ROMów 1.2.0 PLK, może ktoś zgodzi się sprawdzić. Ja mogę przetestować na EVO SkrobPRO 1.3.6.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2011, 00:27:54 wysłana przez Skrobel »

*

Offline djhans

• 22
  • Szybko się uczę jak ktoś powie dokładnie czego :)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2011, 19:26:25 »
Ok oto stronka z programem który ściągałem parę innych też z stamtąd zassałem http://www.maxprograms.pl/pobieranie,502.html oraz z PDAClub jak byś mógł dla mnie sprawdzić przyjacielu czy tobie będzie działać TCPMP  a przy okazji dać mi namiar na Voice commandera ale polskiego będę wdzięczny :)
Zrobiłem jeszcze raz flash-owanie wgrałem jeszcze raz ROM i zrobiłem HR i nic z tego :/ stara poczciwa solitare_windowsmobile_www.htctytn.pl już mi nie biega zładowuje grę nie wyskakuje żaden błąd tyle tylko że nie ma obrazu jak dotykam ekranu są dźwięki z gry ale widać tylko pulpit
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 20:25:05 wysłana przez djhans »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2011, 23:09:48 »
No tak, racja. Ta wersja, którą podałeś nie działa u mnie... Ale działające TCPMP podał jakiś czas temu kolega Bomber:

http://pdaclub.pl/forum/rhodium/problem-z-odtwarzaniem-filmow-czy-filmy-musza-miec-jakis-specjalny-format/msg1463961/#msg1463961

A jeśli z kolei chodzi o Voice Command to polskiego nigdzie nie znalazłem. To jeden z tych składników, których nie spolszczyłem dotąd w Jackosach PLK... A solitaire z tego co pamiętam jest w najnowszym PLK wgotowane...