problem z uruchomieniem

• 7 Odpowiedzi
  • 1113 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z uruchomieniem
« dnia: Lipiec 27, 2011, 16:59:58 »
witam mam problem z uruchomieniem tp2 dokladniej mówiąc naciskam na przycisk włącza się logo startowe i nic sie wiecej nie dzieje telefon lezy juz tak z 15 minut i nic nadal logo byl podobny temet 

http://pdaclub.pl/forum/rhodium/touch-pro2-wisi-na-logo/msg1237276/#msg1237276

i robilem tak jak tam jest i nadal nic nie pomoglo

prosze o jakieś rady

Połączone: Lipiec 27, 2011, 17:02:56
sory podalem zly link to bedzie ten

http://pdaclub.pl/forum/rhodium/telefon-sie-zaciol-i-sie-nie-wlacza/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2011, 17:02:56 wysłana przez zlodziej »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: problem z uruchomieniem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2011, 17:21:04 »
Witaj,

Czy mógłbyś napisać coś więcej? Czy przed tym "incydentem" telefon działał normalnie? Co na nim robiłeś ostatnio zanim się wyłączył/wyłączyłeś go? Jaki to w ogóle jest TP2 (GSM, CDMA, brandowany)? Jaki masz na nim ROM?

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2011, 17:26:11 »
powiem tak telefon lezal dluuuugo w szafce i czekał na czasci ogolnie jes to skladak boothloader włącza sie normalnie zmieniłem mu rom bo myslalem ze to tego przyczyna ale nie. wgrany jest teraz duński rom ze strony htc bo tylko taki pasował po podaniu nr seryjnego

Połączone: Lipiec 27, 2011, 17:29:25
o teraz poleżał na włączonym logo ze 30 minut i sie uruchomił na chwile wyskoczyło kilka błedów wszedłem do meni troche po klikałem nacisnolem przyciski u dołu ekranu i sie zawiesił znowu i teraz znowu to samo
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2011, 17:29:25 wysłana przez zlodziej »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2011, 17:48:11 »
Ostatnia szansa:
Sprawdź w Bootloaderze czy telefon ma HardSPL. Jeśli nie, to spróbuj wgrać HardSPL dla GSM (korzystając z FAQ dla początkujących w tym dziale), potem spróbuj przejechać telefon Task29 (opis nieco zakamuflowany, ale jest: http://pdaclub.pl/forum/rhodium/htc-touch-pro-2-rhodium-faq-dla-poczatkujacych/msg1398797/#msg1398797), potem znów Bootloader i wgraj jeszcze raz jakiś ROM (po HardSPL to już wszystko jedno jaki, może być fabryczny duński, albo Jackos).

Jeśli to nie zadziała to problem software'owy odpada. Zostanie tylko serwis...

PS. Heh, mam nadzieję, że nie wszedłeś w posiadanie tego telefonu w sposób, który sugeruje Twój nick?

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 27, 2011, 17:59:33 »
nie nie kupiłem go na allegro hehe a nik jak  nik a teraz znowu sie uruchomił i narazie prubuje go troche przetestować jak narazie tylko przycina troche zobaczymy co sie stanie po nacisnieciu jakiegos przycisku

Połączone: [time]Lipiec 27, 2011, 18:01:12[/time]
i lipa zdazyl sie właczyc w uspienie i juz nie chce zareagować na przebudzenie

Połączone: [time]Lipiec 27, 2011, 18:21:46[/time]
i podłączylem pod kompa zeby sprawdzic czy go wykryje to normalnie sie z synchronizował ale obudzić nadal go nie moge :(

Połączone: [time]Lipiec 27, 2011, 19:13:13[/time]
a po włączeniu pokazuje mi taki komunikat Microp Version Mismatch 0, Please upgrade latest MicroP firmware’

Połączone: Lipiec 27, 2011, 21:17:27
zrobilem tak jak mówiłeś nadal włącza się pół godziny po włączeniu jest wszystko dobrze do mometu gdy nie włączy sie go w stan uspienia jakieś propozycje-?-
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2011, 21:17:27 wysłana przez zlodziej »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 28, 2011, 01:21:10 »
Na początek uwaga:
Używaj raczej przycisku Modyfikuj zamiast dopisywać się pod własnym postem, dobrze, że Mod jest na urlopie, bo już miałbyś Warna... ;)

A teraz do rzeczy: wujek Google (może znasz? :evil:) powiedział mi, że jest to zdecydowanie problem sprzętowy. Znalazłem wątek, w którym ktoś rozebrał HTC Diamonda i znalazł część, która się poluzowała i to spowodowało identyczny problem jak u Ciebie. Nie sądzę, żeby Ci pomógł, bo Diamond ma inną budowę niż nasze Rhodium i wątpię, żeby te same elementy były umieszczone w tych samych miejscach, ale jeśli chcesz się bawić to proszę bardzo:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=657514

Natomiast we wszystkich innych wynikach wyszukiwania z googla wynika, że jest to problem sprzętowy i należy telefon zanieść do serwisu. Toteż jeśli Twój TP2 jest przypadkiem jeszcze na gwarancji, to powinieneś jak najszybciej z niej skorzystać. Jeśli nie to zostaje serwis lub próba samodzielnej naprawy... :(

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 29, 2011, 13:43:51 »
a jaki kolor powinien wskazywać wskaźnik gdyby tp było zalane -?-

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 29, 2011, 14:43:47 »
Myślę, że ten wątek wyjaśni Twoje wątpliwości:
http://pdaclub.pl/forum/rhodium/prosba-o-informacje-dotyczaca-naklejek-swiadczacych-o-zalaniu-w-waszych-tp2/
Nomen omen znalazłem go na pierwszym miejscu wpisując "zalania" w wyszukiwarkę...