Problem z taśmą/wyświetlaczem

• 1 Odpowiedzi
  • 669 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z taśmą/wyświetlaczem
« dnia: Marzec 22, 2011, 02:11:19 »
Po krótce historia mojego Rhodium. Dostałem go od znajomego na zasadzie jak naprawisz to sobie weź ;) Na początku miał problem z rozsuwaniem go tj.: przy rozsuwaniu gasł wyświetlacz, teraz podłączyłem go na ładowarkę i próbowałem odpalić wyświetlacz w ogóle nie reaguje, miałem nadzieje nikłą że ześwirował tylko więc poszedł hard reset ale nic z tego co wiem to przedtem był WM 6.5 nie wiem jaki dokładnie. Rozglądam się za taśmą łączącą ewentualnie jakimś walniętym Rhodiumem. z góry dzięki za radę. Pozdrawiam

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Problem z taśmą/wyświetlaczem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2011, 09:18:23 »
Jeśli to uszkodzona taśma wyświetlacza to w gruncie rzeczy masz szczęście, bo nawet w (nie autoryzowanym) koszt takiej naprawy nie jest duży. W dodatku są użytkownicy, którzy tasiemkę wymienili sami:
http://pdaclub.pl/forum/rhodium/automatyczna-rotacja-ekranu-podczas-wysuwania-fizycznej-klawiatury/msg1465599/#msg1465599

Skontaktuj się z masonem88 i on zapewne Ci pomoże znaleźć odpowiednią taśmę na alledrogo, a może nawet przy wymianie.
Z drugiej strony jeśli masz szansę odesłać telefon na gwarancji to trzeba byłoby spróbować.