Problem z łączeniem do niektórych hotspotów

• 4 Odpowiedzi
  • 1148 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bisztov

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Desire Z, HTC Touch Pro 2
Problem z łączeniem do niektórych hotspotów
« dnia: Maj 23, 2010, 11:45:28 »
Witam. Mam pewien problem, który mnie bardzo irytuje, mianowicie gdy chcę się połączyć z jakimś HOT-SPOTEM, który jest ogólnie dostępny lub znam do niego hasło to niby pisze, że połączyło, jest "zaptaszkowane" ale niesiety gdy odpale np. Opere lub GG niestety nie mam dostępu do Internetu. Posiadam Rom oparty na PROVENIE 3.0. Tak samo działo się na PROven ROM TP2 PLK v3.0 final oraz na standardowym z Ery. W dwóch punkatch łączy bezproblemowo - w domu przez router i jeszcze w jednym punkcie w którym znam hasło. Co jest nie tak, jeżeli w jednych punktach łączy a w innych nie? Jeżeli był poruszany taki temat to proszę o jakiś link. Wpisałem odpowiednie frazy w szukajke ale niestety to nic nie dało. Smartfon za 1300 PLN i sprawia takie problemy? P.S jeżeli chodzi o te "inne" hotspoty to nie ma tam czegoś takiego jak filtrowanie po MACu lub jakiś innych dziwnych rzeczy. JAk już powiedziałem są to ogólnie dostępne punkty. Proszę o jakieś rady.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 11:49:39 wysłana przez Bisztov »

*

Offline nobi12345

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TouchPro2
Odp: Problem z łączeniem do niektórych hotspotów
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2010, 12:20:51 »
Miewam takie problemy gdy mój smartphone jest na "granicy" zasięgu. Pokazuje, że ok., łączy się i ... nic.
Może sprawdź, jaka jest moc sygnału WiFi (np. za pomocą WiFi Monster'a)

*

Offline Bisztov

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Desire Z, HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 24, 2010, 15:32:30 »
Moc jest na full, bo to w lokalu i stamtąd jest nadawany sygnał. Z innymi Hotspotami łącze się bez problemu nawet jak jest jedna kreska zasięgu.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 24, 2010, 23:50:24 »
A mi właściwie nigdy nie udało się połączyć z darmowym HotSpotem bez hasła. Wszystkie zahasłowane przynajmniej WEP działają, ale jeśli jestem np. gdzieś w knajpie i jest napisane, że darmowy HotSpot, to łączy niby kręci tym kółeczkiem, ale koniec końców nie łączy z wybraną siecią...

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 25, 2010, 14:41:00 »
Jak wiadomo, bezpłatne sieci są oblegane więc może za dużo użytkowników z nich korzysta. Sami piszecie że w domu jets ok (gdy tylko Wy się łaczycie) natomiast w miejscach publicznych, gdzie każdy ma dostęp to już macie problemy. Nie piszę tego na podstawie domysłów bo to samo zauwazyłem
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB