Znalazłem podobne problemy użytkowników na forum xda-developers. Tu jest link:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=527075Z tego co tam wyczytałem można wywnioskować, że HTC robi wyświetlacze niezbyt dobrej jakości, co według mnie jest niedopuszczalne w przypadku urządzenia tej klasy za blisko 3 tyś zł. Za te pieniądze można przecież kupić średniej klasy TV LCD 32"

Pomijając już inne problemy typu luzów wyświetlacza czy psującej się klapy baterii (które na szczęście mnie ominęły).
Generalnie rzecz biorąc technologia LCD nie jest perfekcyjna. Może technologia AMOLED zastosowana w Samsungu Omnia Pro okaże się lepsza pod względem bezawaryjności.
Myślę, że HTC też powinno pójść w tę stronę i bardziej przykładać się do wykonania swoich urządzeń (odpryskujący lakier w Blackstone, rysująca i palcująca się obudowa w Diamond 2 czy obecne niedociągnięcia niektórych TP 2). Jakość materiałów powinna być najwyższej jakości jak przystało na lidera.
P.S.
Gdy pierwszy raz zamówiłem TP 2 przyszedł do sklepu model w którym nie domykała się tylna klapa baterii, którego oczywiście nie odebrałem...
Podsumowując jednak wszystko, TP 2 jest według mnie najlepszym urządzeniem tego typu na dzień dzisiejszy. Mimo tych kilku subpikseli, które w normalnych warunkach pracy są niewidoczne, mogę wypowiadać się w samych superlatywach i nie żałuję mojego wyboru.
Zastanawiam się jeszcze czy reklamować sprzęt, bo zawsze może mi się trafić gorszy egzemplarz (np z całymi martwymi pikselami lub z luzami wyświetlacza...).