Problem włączony głosnik

• 8 Odpowiedzi
  • 1013 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem włączony głosnik
« dnia: Marzec 25, 2010, 13:34:44 »
Zauwazyłem pewien problem w telefonie , jak dzwonie i uzyskuje połaczenie to automatycznie włacza mi sie głosnik w tel z rozmową Jest to krepujace np jak jade autobusem i musze wyłaczyc aby uciszyc rozmowe
Zawsze pojawia sie to na poczatku rozmowy

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Problem włączony głosnik
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2010, 14:00:35 »
Nie mam pojęcia o co może chodzić u Ciebie, ale swego czasu "namiętnie" szukałem takiej opcji na 3 różnych forach. Bo ja z kolei kiedy mam telefon w uchwycie i używam Automapy, to chciałbym, żeby każda odebrana rozmowa uruchamiała się w trybie głośnomówiącym (oczywiście pod warunkiem, że taki "tryb" dałoby się łatwo wyłączyć np. wysiadając z samochodu).

Tak czy inaczej nie znalazłem sposobu na to, więc tym bardziej nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Napisz może jakiego ROMu używasz, czy masz jakieś programy działające w tle (np. do nagrywania rozmów itp). I czy ten efekt występuje od dnia zakupu telefonu, czy dopiero od pewnego czasu. Czy to dotyczy tylko połączeń wychodzących, czy wszystkich?

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 25, 2010, 16:26:59 »
Nie mam pojęcia o co może chodzić u Ciebie, ale swego czasu "namiętnie" szukałem takiej opcji na 3 różnych forach. Bo ja z kolei kiedy mam telefon w uchwycie i używam Automapy, to chciałbym, żeby każda odebrana rozmowa uruchamiała się w trybie głośnomówiącym (oczywiście pod warunkiem, że taki "tryb" dałoby się łatwo wyłączyć np. wysiadając z samochodu).

Tak czy inaczej nie znalazłem sposobu na to, [...]

Że tak bezczelnie OT polecę... A to sprawdzałeś? -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=582298 ? Używam z powodzeniem.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 25, 2010, 16:54:20 »
Że tak bezczelnie OT polecę... A to sprawdzałeś? (...)? Używam z powodzeniem.
Genialne! tylko dlaczego ja na to nie trafiłem w styczniu? Czasem trzeba wiedzieć jak się coś może nazywać po angielsku... W każdym razie dzięki! Może dodaj to do tego wątku?

Pytanie czy oprócz mojego problemu rozwiązałoby to problem @golkowskiego...

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 25, 2010, 18:43:12 »
[...]
Pytanie czy oprócz mojego problemu rozwiązałoby to problem @golkowskiego...
Gdyby ustawić w myCar Profile aby nie włączał trybu głośnomówiącego, mogłoby to zadziałać. Niemniej nie jest to IMO słuszna droga. Gdyby podał więcej informacji, jak zasugerowałeś, może udało by się znaleźć przyczynę problemu.

*

Offline solidnieeu

• 45
    • AZ Parkiety - podłogi drewniane cyklinowanie.
  • Sprzęt: HTC Kaiser, Rhodium
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 25, 2010, 22:32:03 »
A nie masz włączonego programu żadnego do nagrywania rozmów ?
Pamiętam że któryś miał opcję włączania przy odebraniu rozmowy (z nagrywaniem) głośnika.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 26, 2010, 00:14:33 »
Wykasowałem program do nagrywania rozmow - pomogło dzieki

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 26, 2010, 04:29:51 »
ACR spróbuj. Najnowsza wersja nie powinna Ci robić żadnych problemów.

*

Offline solidnieeu

• 45
    • AZ Parkiety - podłogi drewniane cyklinowanie.
  • Sprzęt: HTC Kaiser, Rhodium
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 27, 2010, 19:20:59 »
Myślę że problem nie był w samym programie a jego konfiguracji.
Sprawdź pamięć masz pewnie sporo rozmów nagranych (o ile nieświadomie nagrywało).