Podświetlenie ekranu

• 15 Odpowiedzi
  • 3141 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

jakozlowski

Podświetlenie ekranu
« dnia: Lipiec 12, 2009, 22:07:59 »
Dopiero teraz zauważyłem, że w moim TP2 nie wyłączało się podświetlenie ekranu mimo ustawienia w opcjach zasilania. Pomogło dopiero ustawienie niestandardowego czasu bezpośrednio w rejestrze. W przypadku ponownego ustawienia z poziomu Windowsa znów powraca problem z wyłączaniem podświetlenia.
Czy u was wyłączanie podświetlenia działa standardowo i bez problemu? Może to wina jednej z aplikacji?

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
Odp: Podświetlenie ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2009, 22:26:49 »
U mnie nie ma z tym problemu  :D
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2009, 22:53:10 »
U mnie problem wystąpił kilka razy na pro2 i o dziwo także na Diamond2. Ja to powiązałem z odpaleniem Automapy 552 - wersja powiedzmy testowa ( tzw gotowiec ). AM zawsze wyłączam z poziomu programu mimo to co jakiś czas na pro2 jak i d2 ekran potrafi czasem sie nie wygasić ( może chodzi o wersje programu AM- i tak na dniach mam zamiar kupić legalną wersje a ze to pierwsza moja nawigacja w życiu chciałem zobaczyć jak to sie je - na marginesie powiem ze pracuje idealnie;) na pro2 i d2)
Rozwiązanie u mnie jest prozaiczne - wchodzę do zakładki zasilanie - "odznaczam" wygaszenie ekrany i daje OK potem "zaznaczam" wygaszenie ekranu i po OK wszystko działa prawidłowo. Mimo wszystko teraz co jakiś czas sprawdzam czy wygaszacz ekranu odpalił ;)

U mnie jest jeszcze jeden problem - juz 2 x po przypadkowym wyłączeniu pro2 i szybki włączeniu nie odpaliła się nakładka Touchflo (  - dopiero wyłączenie i odczekanie kilkunastu sekund rozwiązało problem ???

*

jakozlowski

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 12, 2009, 23:29:27 »
Niestety u mnie samo odhaczenie i zahaczenie nie przynosi rezultatu. Pozostaje mi ustawianie przez rejestr (z HR poczekam do czasu zmiany Automapy testowej na sklepową).
U mnie czasami też TF3D nie startuje, ale odpalam je wtedy ręcznie \Windows\manila.exe

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2009, 23:31:32 »
mam podobne oznaki o jakich mówicie:

- ekran się nie wyłącza, po prostu wyłaczam poprzez przycisk power na górze
- TF3D też czasem się czasem nie włacza ale z tego co zauwazyłem, trzeba dłuzej poczekac, po pewnym czasie się załączy
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

jakozlowski

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2009, 23:51:28 »
Macie ustawione całkowite wyłączanie urządzenia czy tylko wygaszanie?

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
  • Sprzęt: E61i/HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 12, 2009, 23:54:08 »
U mnie jest jeszcze jeden problem - juz 2 x po przypadkowym wyłączeniu pro2 i szybki włączeniu nie odpaliła się nakładka Touchflo (  - dopiero wyłączenie i odczekanie kilkunastu sekund rozwiązało problem ???

Tu masz rozwiazanie problemu:
pdaclub.pl/forum/index.php?topic=133854.240
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 00:00:50 wysłana przez ReddyS »

*

lipalipski

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 12, 2009, 23:57:30 »
Z podświetleniem problemu nie mam.

A problem niestartującego TouchFlo rozwiązuje stworzenie skrótu do pliku manila.exe w Windows/Startup folder.

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 13, 2009, 10:27:37 »
Niestety u mnie samo odhaczenie i zahaczenie nie przynosi rezultatu. Pozostaje mi ustawianie przez rejestr (z HR poczekam do czasu zmiany Automapy testowej na sklepową).
U mnie czasami też TF3D nie startuje, ale odpalam je wtedy ręcznie \Windows\manila.exe

Ale robiłeś tak jak ja - czyli odhaczenie danie ok- wyjście z okna i ponowne wejście i zahaczenie i ok??. Samo odhaczenie i zahaczenie nie dawało rozwiązania problemu.
Ustawienia mam domyślne wygaszacza.
Takie pytanie- czy ktoś z was ma wyłączona opcje uśpienia systemu ( wszystko gaśnie ;) - czy znacznie większy pobór mocy jest???
Ja mam osobiście problem z zablokowaniem klawiatury - czy jest jakiś nie wiem prosty skrypt żeby telefon blokował się automatycznie po powiedzmy po 10 sek. Teraz czesto po rozmowie jak wkładam telefon do kabury to dziwne rzeczy sie odpalają- łącznie z dzwonieniem do innych ;) - nie zawsze pamiętam żeby ręcznie go zablokować....

*

jakozlowski

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 13, 2009, 14:27:02 »
Robiłem dokładnie jak napisałeś. Niestety nie przynosi to efektu.
Taki program do automatycznego blokowania by się przydał. Jest coś takiego jak S2U2, ale wydaje mi się zbyt rozbudowany i z tego co próbowałem to wyłącza on całkowicie ekran.

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 13, 2009, 15:18:35 »
A problem u CIebie występuje także po wyłączeniu Automapy czy też po wyłączeniu innych programów

*

jakozlowski

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 13, 2009, 15:48:57 »
Cały czas mam ten problem (wyłączone wszystkie programy). Może muszę odinstalować tą testową Automapę i zobaczyć czy poskutkuje?

OK! Odinstalowałem Automapę i wszystko wróciło do normy.

Ciekawe czy to wina "testowej" Automapy czy oryginalnej także?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2009, 16:07:21 wysłana przez jakozlowski »

*

Offline unperson

• **
  • 193
  • Confidence this not product - This a process
  • Sprzęt: Galaxy S4 + zawsze fajny romik ;-)
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 13, 2009, 21:06:40 »
Cały czas mam ten problem (wyłączone wszystkie programy). Może muszę odinstalować tą testową Automapę i zobaczyć czy poskutkuje?

OK! Odinstalowałem Automapę i wszystko wróciło do normy.

Ciekawe czy to wina "testowej" Automapy czy oryginalnej także?

mam wersję AM 6.0 (legal) i także ten efekt wystepuje, więc może to nie wina AM lecz jakiś wpisów w rejestrze ... albo wina softu, na jakich romikach to występuje u Was ?? ja używam Qsqowych PROven 2.1
... Nothing is stronger from destination ...

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 08, 2010, 15:41:35 »
Mam też ten problem. Win 6.5, Automapa 6.1.
Ekran się przygasza ale nie wygasza zupełnie.  Strsznie to denerwujące. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić. Zaznaczenie i odznaczenie w opcjach zasilania nie pomaga.  Jeśli zmiany w rejstrze to jakie?

*

Offline Watcher

• *
  • 74
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II+16GB, MIO A701 WM6.5-23016.5.3.0.PLK
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 08, 2010, 19:40:29 »
Mam WM 6.1 (stock ROM) i Automapę 6.1 i wszystko w porządku, nie mam problemu z podświetleniem. Wyłączyłem TFL i zainstalowałem sobie Spb Mobile Shell.
Wcześniej używałem Automapy w wersji 5.5.3. Były problemy z poprawną pracą programu, ale nie miało to wpływu na podświetlenie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2010, 19:42:17 wysłana przez Watcher »
Watcher

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 08, 2010, 22:30:45 »
Chyba jednak niektorzy tutaj maja jakies problemy z ustawieniami PDA i AM. Mam od lipca AM 5.5.3 w TP2, romy zmieniam praktycznie co tydzien lub dwa, i jeszcze ani razu z AM nie bylo klopotow. A byc moze jakis dodatkowy soft zakloca prace AM? Moza uruchomienie AM na dziewiczym romie pomoze zdiagnozować problem. Bo w koncu AM jest AM rowna.