podgląd emaila bez klikania w niego - rozwiązane

• 7 Odpowiedzi
  • 1583 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

rybka52@interia.pl

podgląd emaila bez klikania w niego - rozwiązane
« dnia: Grudzień 28, 2009, 15:18:52 »
help !!
szukam i szukam, ale nie mogę znaleźć - jak włączyć coś aby zamiast na kartce emaila w treści "kliknij, aby zobaczyć wiadomość" widzieć tekst wiadomości ?
obecnie testuje PROven 2.5 28011
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2009, 08:44:23 wysłana przez rybka52@interia.pl »

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: podgląd emaila bez klikania w niego
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2009, 16:25:46 »
Czy to przypadkiem nie zależy od maila? jeżeli to goły mail tekstowy, to się wyświetla początek. Ale jak jest HTML, lub dziwnie zakodowany, to nic nie zobaczysz bez otwarcia w kliencie.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

rybka52@interia.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2009, 16:42:32 »
Czy to przypadkiem nie zależy od maila? jeżeli to goły mail tekstowy, to się wyświetla początek. Ale jak jest HTML, lub dziwnie zakodowany, to nic nie zobaczysz bez otwarcia w kliencie.

Nie, zaciekawiony Twoim spostrzeżeniem zrobiłem kilka testów ... i za każdym razem muszę klikać w karteczkę z mailem aby go zobaczyć :( bez tego widzę tylko nadawcę, czas dostarczenia i temat

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2009, 16:50:10 »
Pewnie masz stock.rom z manila 2.1. Zmien ten zabytek na gotowany rom i ciesz sie podgladem tresci maili wprost z zakladki.

*

rybka52@interia.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 28, 2009, 20:22:42 »
Pewnie masz stock.rom z manila 2.1. Zmien ten zabytek na gotowany rom i ciesz sie podgladem tresci maili wprost z zakladki.

emmmm, nie wiem jak Ci napisać ... więc zacytuję samego siebie z pierwszego posta: "obecnie testuje PROven 2.5 28011"
wydanie z 8 grudnia 2009 ... nic nowszego jeszcze nie zostało wydane ...
manila jest w wersji 2.5.19211622.0 a pełne info o tym co mam aktualnie zainstalowane: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=143363.0

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 28, 2009, 21:41:51 »
Sorry, nie doczytalem  :O W PROvenie podglad maili jest widoczny. Miales tak od razu po wgraniu romu?
Byc moze zainstalowales jakis program, ktory miesza w ustawieniach wyswietlania widomosci email.
I sprawdz, czy pobierasz wiadomosci, czy moze tylko naglowki.

*

rybka52@interia.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 29, 2009, 00:04:03 »
ano odrazu ... jedyne co zmieniałem to odpalam przy starcie programik powodujący, że blackberry myśli o moim rhodium jak o raphael'u, zmieniłem AKU na .1.6.0 i zainstalowałem BBConnect 106.
co do pobierania nagłówków, to blackberry pobiera dużą część maila odrazu, nie sam nagłówek - dopiero przy większych mailach albo np z załącznikami trzeba resztę dociągać ...
i tak się właśnie biedzę

*

rybka52@interia.pl

Odp: podgląd emaila bez klikania w niego - rozwiązane
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 29, 2009, 08:46:41 »
no i chyba wszystko  się wyjaśniło ... jak stworzę konto "normalnie" nie używając blabkberry to wszystko działa poprawnie i treść wiadomości pojawia się tak jak powinna
ehhhhh