Pocket Player i pilot HTC

• 5 Odpowiedzi
  • 1840 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pocket Player i pilot HTC
« dnia: Kwiecień 21, 2010, 12:09:01 »
Planuje kupic sobie do mojego TP2  takiego pilota ze sluchawkami : http://www.htcaccessorystore.com/pl/p_htc_item.aspx?i=179136 . Czy bedzie on kompatybilny z Pocket Playerem? Druga sprawa to czy da sie Pocket Playera wrzucic do dolnego "przewijanego" paska zamiast tego domysnego odtwarzacza muzyki?

Znalazlem na stronie producenta Pocket Player-a plugin : http://www.conduits.com/products/player/plugins/gen_wmhost.zip

Conduits WMP Plugin Adapter 2.31 (Conduits)

This plugin enables Pocket Player to 'host' plugins that are originally designed for Windows Media Player 10 for Windows Mobile. Many plugins simply control playback, such as the Bluetooth A2DP/AVRCP plugin on WM5 devices. Other times, more features and controls are utilized, such as the plugin for Microsoft Voice Command. The plugin also synchronizes your ratings and play counts from Windows Media Player!

Nie wiem czy on zalatwi sprawe z kompatybilnoscia pilota bo takowego jeszcze nie posiadam. Nie chce kupowac pilota jak by mialo sie okazac ze nie bedzie dzialal z innym odtwarzaczem jak WMP wiec jak by ktos mogl sprawdzic to bylbym wdzieczny :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 12:52:36 wysłana przez ako119002 »
ROM: PROven 3.0 final 21895 Max Manila
Radio: 4.49.25.91

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Sensation
Odp: Pocket Player i pilot HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2010, 17:04:19 »
Planuje kupic sobie do mojego TP2  takiego pilota ze sluchawkami : http://www.htcaccessorystore.com/pl/p_htc_item.aspx?i=179136 . Czy bedzie on kompatybilny z Pocket Playerem? Druga sprawa to czy da sie Pocket Playera wrzucic do dolnego "przewijanego" paska zamiast tego domysnego odtwarzacza muzyki?

Znalazlem na stronie producenta Pocket Player-a plugin : http://www.conduits.com/products/player/plugins/gen_wmhost.zip

Conduits WMP Plugin Adapter 2.31 (Conduits)

This plugin enables Pocket Player to 'host' plugins that are originally designed for Windows Media Player 10 for Windows Mobile. Many plugins simply control playback, such as the Bluetooth A2DP/AVRCP plugin on WM5 devices. Other times, more features and controls are utilized, such as the plugin for Microsoft Voice Command. The plugin also synchronizes your ratings and play counts from Windows Media Player!

Nie wiem czy on zalatwi sprawe z kompatybilnoscia pilota bo takowego jeszcze nie posiadam. Nie chce kupowac pilota jak by mialo sie okazac ze nie bedzie dzialal z innym odtwarzaczem jak WMP wiec jak by ktos mogl sprawdzic to bylbym wdzieczny :)
Mam takiego pilota i działa on z Pocket Playerem, ale prawdę mówiąc dla mnie ten pilot jest mega niewygodny. Małe guziki i często zdarza się wcisnąć nie to co trzeba. Czy nie lepszym rozwiązaniem jest używać standardowych słuchawek z jednym przyciskiem i nim sterować Playerem? Ja tak właśnie robię i takie rozwiązanie jest genialne, bo słuchawki (i guzik) mogę mieć pod bluzką i nie ma mowy o pomyłce, bo guzik jest jeden :) Polecam do tego programik Headset Button. Możesz ustawić sobie akcje na jedno wciśnięcie, podwójne oraz przytrzymanie guzika. Od kiedy znalazłem ten programik to tamten pilot poszedł w odstawkę.

Co do drugiej kwestii, to raczej nie da się go wstawić do slidera Manili, ten plugin o którym pisałeś pozwala Pocket Playerowi korzystać z pluginów napisanych pod Windows Media Playera, czyli nie ma to nic wspólnego z umieszczaniem Playera w interfejsie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 17:06:13 wysłana przez Reynevan »

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2010, 19:02:48 »
Wielkie dzieki :) Wyleczyles mnie z tego pilota. Rzeczywiscie jeden guzik w zupelnosci wystarcza. Szkoda tylko Headset Button jest platny. Jesli nie znajde darmowego zamiennika to trzeba bedzie wydac te 5 euro...

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2010, 20:43:45 »
Bardzo długo szukałem, ale nie znalazłem nic innego. Kiedy ja go znalazłem, to jeszcze nie działał na Rhodiumie, ale zapytałem autora i stałem się testerem, za co dostałem licencję za friko :) Na prawdę polecam ten program, korzystam z tego codziennie. Dodatkowo możesz ustawić akcje domyślne dla guzika, np. po przyciśnięciu i przytrzymaniu uruchamia mi się głosowe wybieranie, także kiedy słucham muzyki, jednym przyciśnięciem pauzuję, po czym dzwonie i po telefonie oczywiście odpauzowuję muzykę i to wszystko bez wyjmowania telefonu z kieszeni :)

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2010, 22:12:37 »
Jeszcze raz wielkie dzieki - super sprawa :) wprawdzie znalazlem darmowy podobny programik "HTCButton-r8" ale tam mozna tylko ustawic jedna funcje - podwojne wcisniecie guzika i ogolnie biedny jest :)

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2010, 22:17:44 »
Bezpłatna, wersja z xda w załączniku, nie ma opcji konfiguracji i nie wiem czy zadziała z PP ale z WMP i odtwarzaczem na manilii działa.

http://www.megaupload.com/?d=7M75E8TM