Panowie w kwestii ROM-u ze strony sunnysoft - do wczoraj był błąd na stronie w kwestii numeru, o którym tak zawzięcie dyskutowaliście. Tzn. sunnysoft podawało, że nakładka InterWrite jest dedykowana do ROM-u:
Rhodium_HTC_EastEurope_1-86-401-0.zip Windows Mobile 6.5
Natomiast dla naszej lokalizacji na stronie HTC do pobrania było i jest to:
RUU_Rhodium_S_HTC WWE EastEurope_1.86.401.1_Radio_Rhodium_4.49.25.17_Signed_Ship.exe
Dzsiaj patrzę i sunnysoft informację na swojej stronie poprawiło:
Rhodium_HTC_EastEurope_1-86-401-1.zip Windows Mobile 6.5
Dodam tylko, że zassałem obydwa i ten ze strony sunnysoft po rozpakowaniu nazwę nosił dokładnie taką jak ten z HTC. Więc obydwa ROM-y byly właściwe. Ja osobiście pobrałem ze strony HTC po wpisaniu numeru seryjnego i bez najmniejszego kłopotu wgrałem go do PDA, a na niego nakładkę InterWrite. Pomijam, że po 24 godzinach wróciłem do WM 6.1, jak dla mnie ten nowy ROM to kibel przede wszystkim ilość używanego RAM-u. Spróbujcie przy 75% zużyciu pamięci, uruchomić np. AutoMapę i odtwarzacz mp3 (ja tak używam w samochodzie) zużycie RAM-u wzrasta do 95 - 98% PDA ledwo zipie - ogólnie nieporozumienie. Na WM 6.1 kiedy sobie leży i czuwa zużycie RAM-u mam (z wyłączoną Manilą) w granicach 29 - 31 % przy włączonej Manili wzrasta do ok. 40%, a nie 80% to jakaś porażka.
Do wgrywających ROM pobrany ze strony sunnysoft.W przeciwieństwie do HTC, na sunnysoft nie ma weryfikacji pod jakie urządzenie chcemy wgrać ROM (na dobrą sprawę ktoś z Kaiserem też sobie moze go pobrać, a co). Z tym, że zwracajcie uwagę do jakich produktów tj. czytaj
pod którą serię TP2 dany ROM jest dedykowany, ten o którym piszemy jest do:
LIMITATION
PN: 99HHL008-00
(compare with the number on the label under battery of your device)
Meritum:Jeżeli na pudełku lub na PDA macie inna serię (to nie jest numer seryjny S/N) bez HardSPL ten ROM nie wejdzie na Wasze PDA.