Odtwarzanie filmow na tp2

• 18 Odpowiedzi
  • 2955 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odtwarzanie filmow na tp2
« dnia: Luty 24, 2010, 21:16:16 »
Witam
Czy ktoś z forumowiczów (totalnie nie znam się na kodekach) jest w stanie podac mi konfigurację, która bez zacinania odtworzy każdy film?
- Probowałem TCPMP 72RC1 oraz CorePlayer
- Napisy moge w ostatecznosci wtopic w PocketDivxExplorer

Do tej pory wyświetlałem sobie filmy na swoim wysłużonym MIO A201 i powiem szczerze, że dość zadowolony byłem, żę TP2 ma WVGA, ale niestety wiekszosc filmow sie tnie, a i tak rozdzielczosci sa w granicach 3XX x 5XX :/

Pozdrawiam

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
Odp: Odtwarzanie filmow na tp2
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2010, 08:56:50 »
I co Ci tu powiedzieć?
TP2 po prostu daje ciała przez procesor. Mam prócz TP2 staruśkiego  FS T830 i na nim odtwarzam filmy bez kompresji i nie tnie.
Ogólnie jest tak że jak chcesz na pockecie odtworzyć film, musisz go wcześniej skompresować do rozdzielczości telefonu i czasami poobniżać inne parametry (bitrate itp) coby procesor dał radę.

Porzuć jednak myśl o oglądaniu filmów i pomyśl o innym przeznaczeniu tego sprzętu.

*

Offline WujekK

• 29
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 25, 2010, 13:23:21 »
Ja sobie radzę odtwarzając na CorePlayer filmy bez przerabiania. Wyłączam tylko HTC Sense w ustawieniach zarządzania ekranem Today i CorePlayer chodzi bez zacięć. Nie modyfikuję wcześniej filmów, jedyne ograniczenie jakie wymusiło mi do tej pory konieczność modyfikacji to brak wsparcia dla divxów z przeplotem.
PocketDivxEncoder, o którym wspomina jurasa4 sobie z tym poradził.
Być może są jakieś ROMy, które mniej zajmują zasobów systemowych nie mając wodotrysków ale powyższy sposób działa a mi się nie chce już eksperymentować z dziesiątkami różnych kucharzonych ROMów, które w efekcie zawsze mają jakiegoś knota.
Nic tak dobrze nie rozjaśnia w głowie jak porządny kop w d.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 25, 2010, 14:01:18 »
Ja odtwarzam w CorePlayer. Nie kompresuje filmow, nie wylaczam HTC Sense i divixy smigala az milo. Raz nawet wgralem divixa w najlepszej jakosci jaki znalazlem w swoich zbiorach i nic nie zacinal. Jedyne co modyfikuje to podpinam na stale napisy bo niestety core ich nie obsluguje :(
ROM: PROven 3.0 final 21895 Max Manila
Radio: 4.49.25.91

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2010, 23:20:33 »
Ja odtwarzam w CorePlayer. Nie kompresuje filmow, nie wylaczam HTC Sense i divixy smigala az milo. Raz nawet wgralem divixa w najlepszej jakosci jaki znalazlem w swoich zbiorach i nic nie zacinal. Jedyne co modyfikuje to podpinam na stale napisy bo niestety core ich nie obsluguje :(

To może to coś czym dołączasz napisy wprowadza jakąś dziwną zmianę kodowania czy cuś.

Ciężko mi się pogodzić z tym, żeby qzwa Mio A201 (leciwy staruszek) dawał radę a htc nie.... qrde jesli trzeba to moge sprobowac w rozdzielczosci MIOwej czyli 320x240 ale zastanawiam sie czy to cos pomoze. bo tnie mi na roznych filmach i na tcpmp i core

*

Offline Sirrah

• **
  • 163
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Nexus 7
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 12, 2010, 02:44:17 »
Raczej nie oglądam filmów na pockecie, ale wiadomo, dopiero co kupiłem TP2 i chiałem wszystko potestować zobaczyć jak chodzi i także byłem niemiło zaskoczony. Mój stary Eten x800 daje rade lepiej (nie jest oczywiście idealnie) niz TP2... Co wydaje mi się dziwnie ponieważ cała reszta (system, gry, programy) chodzi bardzo dobrze i płynnie. Jedynie video nie daje rady.
Phone: Galaxy Nexus (GSM)
ROM: AOKP JB-MR1 Build 3

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 12, 2010, 10:53:05 »
No to ja nie wiem co może być grane, podejrzewam jedynie że to może być kwestia ROM-u, bo u mnie śmigają bez zarzutu. Jadę na Energy ROM od dłuższego czasu. Ale nie gwarantuje, że to kwestia ROM-u, ponieważ nie sprawdzałem na innym.
pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 14, 2010, 19:24:49 »
No to ja nie wiem co może być grane, podejrzewam jedynie że to może być kwestia ROM-u, bo u mnie śmigają bez zarzutu. Jadę na Energy ROM od dłuższego czasu. Ale nie gwarantuje, że to kwestia ROM-u, ponieważ nie sprawdzałem na innym.
pozdrawiam
No to moze pytanka:
1) ROM i jego wersja?
2) Program do odtwarzania i jego wersja?
3) Czy dokonujesz jakichś operacji na pliku z filmem na komputerze stacjonarnym przed zrzuceniem na tp2?

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 14, 2010, 20:17:18 »
Aktualnie jadę na EnergyRHODIUM 21895 Sense2.5 MaxManila. Ale zamierzam wrzucić Provena 3.0.  Z programów jakich używam to standartowo CorePlayer v 1.3.2 Build 6909, i TCPMP - 0.72RC1. Zadnych operacji nie dokonuję przed wrzuceniem filmu (czyli zadnej konwersji nie uzywam). Jedynie co sie przycina, to format "wmv", reszta chodzi bez zarzutu
pozdrawiam

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 15, 2010, 12:08:34 »
Aktualnie jadę na EnergyRHODIUM 21895 Sense2.5 MaxManila. Ale zamierzam wrzucić Provena 3.0.  Z programów jakich używam to standartowo CorePlayer v 1.3.2 Build 6909, i TCPMP - 0.72RC1. Zadnych operacji nie dokonuję przed wrzuceniem filmu (czyli zadnej konwersji nie uzywam). Jedynie co sie przycina, to format "wmv", reszta chodzi bez zarzutu
pozdrawiam

Aktualnie mam provena 3.0 i juz po testach zdarzyly sie filmy przycinac. podeslij prosze jakies info jak ci to chodzi na provenie 3.0

*

Offline felek73

• 14
  • Sprzęt: Rhodium
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2010, 07:45:58 »
Witam
Podepnę się do wątku. Czy możecie podzielić się Waszymi dośiadczeniami w zakresie drenowania baterii przez playery do filmów.
Ile filmów, powiedzmy standardowych 1,5 godzinych, jesteście w stanie obejrzeć na Waszym sprzęcie przy założeniu że zaczynacie z baterią naładowaną na 100% ?
ROM:   Jackos S2 ROM WWE SmartMOVE v2.0.1
Radio: 4.49.25.91

*

notosiup

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 30, 2010, 07:54:13 »
ROM Jackos Oldschool - obejrzałem dwa filmy bez jakiejkolwiek kompresji - płynnie, bez zacięć, na coreplayerze wgotowanym w rom.

*

adtech

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 30, 2010, 09:24:30 »
CorePlayer nie jest wgotowany w Oldschool. Chyba, że jest coś o czym nie wiem ;)

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 01, 2010, 20:50:37 »
To jak panowie? JEst jakis sprawdzony rom w ktory jest wgotowany coreplayer? ;] taki na ktorym zadzialaja mi filmy? wtedy to bedzie moj favourite rom

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 03, 2010, 00:38:10 »
Obawiam się, że przy "naszym" procesorze to będzie ciężko
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

notosiup

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 03, 2010, 07:13:31 »
Na jackos oldschool wszystkie filmy jakie włączyłem odtwarzały się płynnie, bez jakiejkolwiek konwersji.

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 04, 2010, 00:18:54 »
Na jackos oldschool wszystkie filmy jakie włączyłem odtwarzały się płynnie, bez jakiejkolwiek konwersji.

Ale jestes siure ze coreplayer byl tam wgotowany?

*

adtech

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 04, 2010, 00:25:45 »
Przecież CorePlayer jest programem opartym na licencji payware... Nikt przy zdrowym rozsądku nie zamieszcza takich programów w romie.

*

notosiup

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 04, 2010, 07:31:45 »
Nie wiem teraz czy to był coreplayer czy tcpmp :-?