NIe synchronizuje się pogoda i tylko pogoda...

• 6 Odpowiedzi
  • 2388 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline accel

• 11
NIe synchronizuje się pogoda i tylko pogoda...
« dnia: Styczeń 19, 2012, 17:44:47 »
Witam
Od tygodnia mój TP2 nie ściąga pogody. Próba ręcznego update kończy się błędem 'There was a connection error while (...)'. Internet, poczta, kursy akcji - działają bez problemu. Kolega, który ma TP2 też mówi, że pogoda przestała mu działać. Dopóki jeszcze były stare dane, mogłem wybrać 'more details online' i otwierała się strona AccuWeather.
Czyżby jakiś problem z serwerami dostępowymi? Czy ktoś jeszcze ma podobne problemy?
Pozdrawiam

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: NIe synchronizuje się pogoda i tylko pogoda...
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2012, 18:44:52 »
Cześć.
Normalnie w ogóle nie używam pogody, więc nie sprawdzam jej na bieżąco. Ale właśnie włączyłem.
Pierwszy update i wyszukiwanie lokalizacji trwało jakieś 5 minut, ale w końcu pogoda się pojawiła. Wykrył lokalizację i pokazał pogodę. Wprawdzie dla Piaseczna pokazuje "Mgła" średnio zgodnie z prawdą, bo akurat pada deszcz, no ale do błędnych wskazań Accuweather już się przyzwyczaiłem (między innymi dlatego nie używam pogody).

W każdym razie u mnie działa...

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:28:02 »
Również działa. Więc to raczej nie wina serwerów z których są pobierane dane.
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline accel

• 11
Odp: Nie synchronizuje się pogoda i tylko pogoda...
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2012, 14:57:04 »
Dzięki...
Dodam tylko, że przez ActiveSync też nie działa. Po klikudziesięciu próbach ściągnęła się pogoda dla miejsca wyliczonego z nadajnika GSM, ale dla miast dodanych z ręki - nie.
Sprawdziłem u innych znajomych - im działa. Zostaje mi chyba tylko hard reset...

ROM to Jackos S3 1.7.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2012, 16:13:38 wysłana przez accel »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2012, 23:16:15 »
Dziwne to wszystko, ale rzeczywiście nie wiem jak Ci inaczej pomóc. HR zawsze wyklucza problem oprogramowania...

*

Offline accel

• 11
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2012, 11:51:10 »
Heja
Problem rozwiązany: pamiętałem, że WeatherCity Editor mam możliwość pokazania adresu dostępowego. Uruchomiłem więc WCE, w menu z adresem było:
-not2advanced (default)
-custom

zaznaczone było (default) więc nie zwróciłem uwagi. Ale po kilku dniach walki (najpierw spróbowałem otworzyć adres tego serwera w przeglądarce i adres nie został znaleziony) przestawiłem na 'custom', który nie był skonfigurowany (wyświetlał adres 'server='). No i zaczęło działać...

Nie wiem jakim cudem się przestawiło, bo ja sam na pewno na 'not2advanced' nie przestawiałem - chyba, że wcześniej ten serwer działał...
Może komuś się przyda przy podobnych problemach.

Pozdrawiam

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 26, 2012, 11:57:39 »
Hah! No proszę.
Prawdopodobnie Accuweather coś pozmieniało w adresach dostępowych dla niektórych miejscowości, bo moje Piaseczno, Zamość i Warszawa działają tak jak zawsze.
Tak czy inaczej gratuluję wnikliwości. Szkoda, że nie ma tu przycisku "Podziękuj" ;)