MDA Vario V - wycofany?

• 17 Odpowiedzi
  • 3489 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
MDA Vario V - wycofany?
« dnia: Marzec 27, 2010, 20:44:23 »
W poniedziałek miałem mieć Vario V ale dostałem informacje od znajomego ADB Ery ze sprzęt został wycofany.
Dowiadywałem się osobno i wszędzie uzyskiwałem informacje ze jest niedostępny.

Wiecie może dlaczego?
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

Odp: MDA Vario V - wycofany?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2010, 23:36:37 »
Moj Vario V odebralem w piatek z salonu ery i nikt nic nie wspominal o wycofaniu. Z tym ze ja zamowilem go na poczatku tyg tj. ok poniedzialku wiec moze od tego czasu sie cos zmienilo.

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2010, 00:01:52 »
Ja sie dowiedziałem o tym w piatek po poludniu ze nici z fona. dzwoniłem do BOA, i potwierdzili ze na stanie nie ma ani jednej sztuki.
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2010, 00:32:04 »
Sorki, że odbiegam od tematu, ale Vario V  (aka raphael) to już sprzęt trącący myszką i branie go w abo mija się z celem, no chyba że masz super ofertę i  dostaniesz go za zeta....
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2010, 01:16:18 wysłana przez cyther »
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2010, 10:01:50 »
no patrz! a ja głupi myślałem że vario V to raphel. Te a może to ja mam racje? Może podpytaj dziadka googla na przykład?

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 28, 2010, 12:15:25 »

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 28, 2010, 12:26:34 »
Sorki, że odbiegam od tematu, ale Vario V  (aka raphael) to już sprzęt trącący myszką
MDA Vario IV to Raphael. MDA Vario V to Rhodium.

X.

*

Offline bossbusko

• 308
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 28, 2010, 15:35:44 »
Sorki, że odbiegam od tematu, ale Vario V  (aka raphael) to już sprzęt trącący myszką i branie go w abo mija się z celem, no chyba że masz super ofertę i  dostaniesz go za zeta....
cos sie koledze chyba pomyrdalo  :mrgreen:

Z powodu braku Vario V, bede niestety zmuszony do wzięcia MDA CV

*

Offline jurasa4

• 302
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 28, 2010, 22:48:21 »
OT
z tego podkpiwania i ja zrobiłem błąd, jasne że rhodium to varioV, ech starość :E

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 29, 2010, 15:39:21 »
Skoro tu byl poruszany temat Vario V to tutaj zadam pytanie.
Czy na oryginalnym brandowanym ROMie Ery 6.1 mozna zmienic jakos ustawienia laczenia sie internetu ? Telefon jest kupiony w Erze jednak karte sim mam PLUS wiec musze jakos to skonfigurowac zeby miec dostep do internetu.. Czy musze wgrac jakis gotowany ROM ? Jezeli tak to co dalej gdzie co musze wpisac zeby miec wkoncu dostep do internetu(siec PLUS)

Przepraszam za nietechniczne nazywanie spraw ale ze tak powiem jestem swiezakiem w tym temacie :worried:
A i zapomnialem dodac ze w ustawieniach pisze : "Era Internet To polaczenie zostalo skonfigurowane z gory i nie mozna go zmienic"

Połączone: Marzec 30, 2010, 17:38:30
Prosilbym o pomoc bo nie daje rade sobie zrobic tego internetu..a posiadanie tego telefonu bez internetu troche mija sie z celem..
Jesli jest ktos kto ma telefon w plusie to bylbym wdzieczny jezeli napisalby gdzie co i jak pisac..znalazlem na stronie plusa wszystkie dane ale nie mam pojecia co robie i co wpisuje nie tak
Ustawienia WAP
GPRS

* Punkt dostępu: wap
    * Nazwa użytkownika: plusgsm
    * Hasło: plusgsm
    * Adres proxy: 212.002.096.016
    * Port proxy: 8080
    * Strona domowa: http://wap.plus.pl
LUB
Ustawienia Internet
GPRS

* Punkt dostępu: internet
    * Strona domowa: http://wap.plus.pl
 i nie wiem gdzie co zastosowac, probowalem juz na wszystkie sposoby i dalej nic...mam aktywowany gprs(chyba potrzebne) i wlaczone 3G ale i tak nie potrafie sie z tym uporac a nie ma tego modelu w konfiguratorze zeby smsem pobrac ustawienia. Sory za spam ale wyjezdzam na swieta i chcialbym miec dostep do internetu. Jezeli ktos moglby mi pomoc to z gory bardzo dziekuje. POMOCY ale jestem slaby w te klocki
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 17:38:30 wysłana przez flypek »

*

Offline jurasa4

• 302
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2010, 22:17:41 »
masz tu cały opis dla plusa:
1. Wybieramy menu Start w lewym górnym rogu.
2. Następnie klikamy na opcję Ustawienia.
3. Przechodzimy do zakładki Połączenia i klikamy w ikonę Połączenia.
4. Przechodzimy do zakładki Zaawansowane.
5. Wybieramy opcję Wybierz sieci.
6. Klikamy na Nowe...
7. Wpisujemy nazwę ustawień np. Plusgsm mms i przechodzimy do zakładki Modem.
8. Wybieramy opcję Nowe...
9. Wpisujemy nazwę dla tego połączenia np. mmsgprs
10.Wybieramy modem GPRS i zatwierdzamy klikając Dalej.
11. W polu Nazwa punktu dostępu: wpisujemy mms.plusgsm.pl i zatwierdzamy klikając Dalej.
12. Pola z nazwą użytkownika i hasłem pozostawiamy puste a następnie akceptujemy ustawienia klikając na Zakończ.
13. Trzykrotnie klikamy potwierdzenie OK w prawym górnym rogu.
14. Zamykamy okno klikając krzyżyk w prawym górnym rogu.

15. Następnie uruchamiamy Obsługę wiadomości (najczęściej menu Start -> Obsługa wiadomości).
16. W dolnym pasku przechodzimy do Menu, a następnie wybieramy Konfiguracja MMS...
17. Przechodzimy do zakładki Serwery i tutaj klikamy opcję Nowe.
18. W pozycji Nazwa serwera: wpisujemy mms plus w Bramka: 212.2.96.16 w Numer portu: 9201 a w Adres serwera: http://mms.plusgsm.pl:8002
19. W Połączenie przez: wybieramy Plusgsm mms
20. Parametr Limit wielkości wysyłania: wybieramy, do jakiej wielkości Wizzard ma ograniczać mmsy.
    Przy wyborze pamiętajmy, że większość aparatów obsługuje mmsy do 100K), akceptujemy klikając na OK.
21. Gdy nasze ustawienia (mms plus) są podświetlone, wybieramy opcję Ustaw jako domyślne.
22. Zatwierdzamy OK w prawym górnym rogu.
23. Zamykamy krzyżykiem w prawym górnym rogu.
24. Wybieramy menu Start w lewym górnym rogu.
25. Następnie klikamy na opcję Ustawienia.
26. Przechodzimy do zakładki Połączenia i klikamy w ikonę Połączenia.
27. Przechodzimy do zakładki Zaawansowane.
28. Wybieramy opcję Wybierz sieci.
29. Rozwijamy listę połączeń i z dostępnych wybieramy Mój dostawca ISP
30. Klikamy na OK w prawym górnym rogu
31. Klikamy na OK w prawym górnym rogu.
32. Zamykamy okno klikając krzyżyk w prawym górnym rogu.
33. Gotowe.

2 minuty szukania na forum :P
edit:
port zostaw jak napisałeś czyli 8080
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 22:22:14 wysłana przez jurasa4 »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 30, 2010, 22:26:46 »
Tia, a nie prościej to (plik jest w załączniku w tamtym poście)

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2010, 23:07:11 »
Dziekujee Wam bardzo, ale Juras nie wiem dalej cos jest nie tak..eh moze cos wczesniej gdzies indziej poprzestawialem i cos jeszcze to zakloca..moze bym zrobil HS zeby wrocic do poczatkowych ustawien i wtedy by juz bylo wszystko jak nalezy ?
Zanim zrobie ten reset to moze sprobuje z tym plikiem co Buduniu podeslal tylko co z tym tym trzeba zrobic :-| sciagnalem rozpakowalem plik byl dalej "Archiwum Winrara" wiec kolejny raz rozpakowalem i tam sa jakies dziwne dla mnie rzeczy(tzn. pliki) co nie wiem co z nimi zrobic. Wybaczcie moje glupie pytania bo wstyd mi ze nie umiem nic zrobic..mam nadzieje ze bedziecie wyrozumiali..DZIEKUJE

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 30, 2010, 23:18:33 »
Boszzzzzz chłopie to jest plik *.cab, a nie *.rar czy *.zip :ohreally: W systemie na PC ustaw sobie pokazywanie rozszerzeń znanych typów plików i zobaczysz różnice. Ten plik, kóry pobrałeś to jest wersja instalacyjna wizarda (takiego przewodnika) ustawień sieciowych, wrzucasz go do PDA w takim stanie jak pobrałeś i z tego poziomu instalujesz - to są podstawy zabawy z PDA. Poczytaj, poczytaj .....
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 23:32:00 wysłana przez Budniu »

*

Offline jurasa4

• 302
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 31, 2010, 07:25:57 »
Po wgraniu z pliku i tak musi wejść w ustawienia żeby poustawiać aktualne wartości dla portów itp.
Zdaje się że po pliku ma tylko neta, wysyłanie mms dalej nie działa. (W sumie jego problem to rozwiązuje)
flypek
czytaj te strony tu na forum i nie obawiaj się eksperymentów, tylko tak się czegoś nauczysz.
A jak nie znajdziesz odpowiedzi na swoje zagadki, wtedy pytaj na forum.

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 31, 2010, 10:59:38 »
Dziękuję za odpowiedzi,pomoc i przepraszam za trywialne pytania. Już mi się rozjaśniło..w razie jakichś pytań będę pisał.Dziękuję

« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 05, 2010, 15:44:26 »
Mam kolejne pytanie z serii "głupich. Chcę ustawić na ekranie Dzisiaj jakieś elementy, załóżmy Skrzynka odbiorcza. Wchodze w ustawienia >wiecej>osobiste>dzisiaj..i zaznaczam element który mnie interesuje, zatwierdzam OK, wracam do ekranu dzisiaj i żadnych zmian nie ma..wchodzę ponownie do ustawień ekranu i elementy które przed chwila zazanczałem nie są już zaznaczone. Ktoś zna przyczynę takiego zachowania ? Dlaczego nie można tych elementów dodać(ani skrzynki odbiorczej ani żadnego innego) ?/rom ery 6.1/

*

Offline Watcher

• *
  • 74
  • Sprzęt: HTC Touch Pro II+16GB, MIO A701 WM6.5-23016.5.3.0.PLK
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 06, 2010, 21:32:19 »
Co masz na ekranie? Prawdopodobnie jakąś nakładkę typu Touch Flo. Jeśli tak, to musisz ją wyłączyć, dopiero wtedy ukaże się menu :"Dzisiaj" z wybranymi opcjami.  Nakładki można konfigurować ale w ograniczonym zakresie. Możesz też zainstalować inną nakładkę, ja polecam Spb Mobile Shell (niestety płatną), ale to kwestia gustu.
Watcher