MDA Vario V - nie łączy z wifi

• 2 Odpowiedzi
  • 998 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Pasztor

• **
  • 152
MDA Vario V - nie łączy z wifi
« dnia: Styczeń 13, 2010, 23:11:15 »
Witam
Mam mały problem z tym telefonem.
W domu posiadam router, który rozdziela bezprzewodowo internet i we wszystkich urządzeniach (laptopy, nokia n78) wszystko ładnie działa. SSID jest ukryte, a szyfrowanie, to WPA2-PSK.
Gdy w ustawieniach wifi dodam nową sieć, to tp2 przez chwilę próbuje się połączyć, po czym wyskakuje komunikat, że sieć jest niedostępna.
Mam podejrzenie, że jest to problem z systemem, ponieważ mam w domu również Touch Pro (I) i on też ma problemy z połączeniem...
Wcześniej wszystko działało, ale teraz pokazuje zasięg sieci wifi (ustawienia skonfigurowane, przy okazji zaznaczę, że w tp2 nawet zasięgu nie pokazuje, a telefon mam w domu od dziś, czyli błąd w tp[1] już występował) i przez wieki próbuje się łączyć bez skutku, aż system wyłączy automatycznie wifi.
Problem występuje od powrotu z wyjazdu (w tp1) i teraz jest problem z tp2.
Zaktualizowałem w telefonie system do wm6.5 (oficjalny ery, nie za bardzo mogę odbrandować...) i dalej to samo, aczkolwiek z brandingiem ery, o wiele lepiej wygląda wm6.5 (w 6.1 jakoś zablokowany był dostęp do standardowego widoku menu programów z ikonkami).
Może ktoś miał taki problem, albo ma jakieś pomysły jak temu zaradzić, byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedzi.
Pozdrawiam

*

Offline Pasztor

• **
  • 152
Odp: MDA Vario V - nie łączy z wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2010, 21:08:06 »
A więc problem został rozwiązany, a właściwie... to się rozwiązał  :-?
Dokładniej to były jakieś dziwne problemy z nielubnościa WinMo przez router, któregoś dnia wszedłem na stronę konfiguracji routera, zaznaczyłem w nim jakąś opcję, a potem ją odznaczyłem [...] dałem save, router przeładował się z "nowymi" ustawieniami i... cud! wszystkie telefony z Windowsem nagle łączą się z routerem (czasem jak jest jakiś problem, to po prostu powtarzam czynność) i takim oto sposobem HTC Touch Pro 1/2 i Leo hulają po wifi jak ta lala.

Puenta jest taka, że routery pentagrama to zwykły szit i nie kupujcie tego  :P  :mrgreen: i to by było na tyle

Odp: MDA Vario V - nie łączy z wifi
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2010, 21:42:31 »
U mnie Pentagram Cerberus i takich problemow nie zauwazylem.