Z tego co pamiętam to jedynie działające kuchenki jakie się tu ukazały to były PROven'y Qsqi. A do tych rzeczywiście wszystkie linki jakie znalazłem padły... Mam wprawdzie na dysku oba archiwa, ale nie wiem czy się komuś przydadzą, bo po prostu są strasznie stare. Istnieją już w dodatku lepsze systemy kuchenne niż Ervius Visual Kitchen...
Ale jeśli chcecie to dajcie znać. Myślę, że Qsqa nie będzie miał nic przeciwko reuploadowi, skoro sam je dawno temu wstawił.
A co do rozbierania ROMów Jackosa, to myślę, że przede wszystkim powinien się na to zgodzić Autor, a Scrobel nie ma tu nic do gadania. Poza tym lojalnie uprzedzam, że tych ROMów nie da się całkowicie rozebrać. Tzn. dostajecie wyłącznie folder "dump" z 7.5 tys. plików nie podzielonych na paczki oraz archiwa .nb i .payload. Tak więc ciężko jest podmienić jakiekolwiek programy, bo zmiany rejestru trzeba robić ręcznie w plikach .hv albo cabami przez kustomizację.
EDIT:
A jeśli ktoś chce się pobawić w prawdziwe gotowanie to zapraszam do pobrania rewelacyjnej kuchni Barin'a, OSBuilder:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=917594Oczywiście to nie jest kuchnia w rozumieniu gotowego template'a pod jakikolwiek telefon, tylko sam system kuchenny przeznaczony do dumpowania ROMów fabrycznych, wprowadzania zmian i gotowania dobrych ROMów. Więcej informacji w tym samym wątku.