A ja myślę że raczej wina operatora lub samej karty SIM, uzywam nie tylko TP2, ale wiele innych sprzętów, xperii kiedyś również i nigdy na żadnam się nic nie działo.
Hej. dzieki za wypowiedz.
Szczerze powiem, ze nie próbowałem innej karty.
Ale co spostrzegłem to, że:
1. -trzaski wystepuja zawsze w tym samym odstepie czasu np.
Gdy sprawdzam stan mojego konta poprzez automatyczna sekretarke. Dzwonie na wybrany nr (IRLANDIA, O2) 1741 i by sprawdzic stan musze nadusić "2" gdy juz o zrobie pani mówi :
-You O2 accoun ballance is zero euro i w momecie gdy zaczyna wymawiac zero jest trzask. Zawsze w tym samym momecie.
2. Gdy nadusze "2" w celu sprawdzenia tego stanu konta i od razu po wprowadzeniu dwójki wyłącze ekran manualnie, poprzez przycisk na gorze (power), trzasku nie ma.
Jakas idea?
Napisane: Sierpień 02, 2009, 23:34:47
Sprawdzilem inna kate sim od tego samego operatora. Zrobilem ten sam test. 1741, nastepnie "2", stan konta. Oto co nastąpiło:
-Your O2 account ballance is 15 euro an 50 cent. I w tym samym momecie gdy automatyczna sekretarka zaczyna wypowiadac: -........"euro"..... (po 15 ) jest trzask.
Ale juz po wprowadzeniu samego nr 1741 slychac, ze glos nie jest zupelnie czysty, tak jakby brakowało mocy w telefonie, bo po kilku sekundach glos staje sie czyściutki. Juz sam nie wiem co to jest.
PS. Na Sony Ericsson w810 na tych samych kartach sim glos jest czysty.