Kabury,pokrowce,folie,uchwyty,ładowarki itp dla TP2

• 57 Odpowiedzi
  • 7366 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
  • Sprzęt: HTC Touuch HD2 + 16GB
Kabury,pokrowce,folie,uchwyty,ładowarki itp dla TP2
« dnia: Czerwiec 15, 2009, 15:31:06 »
No właśnie proponuje wszystko wrzucać do tego wątku czyli wszystko co można dodatkowo dokupić do TP2.

Ja z ciekawości  spytam czy ktoś już posiada jakieś etui oprócz orginalnego bo na allegro pokazało się ETUI KRUSELL HTC Touch Pro 2 ale jakoś nie mam przekonania do tego typu etui choć firma jak najbardziej.

http://www.allegro.pl/item654172722_krusell_htc_touch_pro_2_klips_w_wa_fvat_tm.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2009, 16:10:01 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Kabury,pokrowce,folie,uchwyty,ładowarki itp dla TP2
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 16, 2009, 12:13:31 »
Na pewno warto kupić folię brando - i nie wiem teraz, czy matową, czy błyszczącą. Ale poza tym ja bym nosił tpro2 bez pokrowca. Tak jak tpro.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline 1612mm

• *
  • 60
  • Sprzęt: HOX+, Asus Nexus7
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 17, 2009, 15:35:11 »
Nie polecam tego pokrowca od Krusella ponieważ jego budowa i montaż polega na włożeniu foli chroniącej miedzy klawiaturę a obudowę przez co powiększaja sie luzy na mechaniźmie miedzy  tymi elementami i po krótkim okresie jak zdejmiesz pokrowiec to wszystko lata - wiem bo przerabiałem to na TP1

*

jakozlowski

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2009, 18:48:40 »
Ja chyba wolę najprostsze rozwiązania. Szukam właśnie takiego w dobrej jakości - http://www.youtube.com/watch?v=M8jYgYz5d6U
Może macie jakiś polski namiar?

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 17, 2009, 19:11:17 »
Ta powinna pasować,i wygląda całkiem nieźle.

ma wymiary  115mm x 61mm x 18mm

htc ma          116x59.2x17.3 mm

http://www.allegro.pl/item654687444_nowosc_kabura_krusell_e51_e71_iphone_3g_omnia_sn.html

I jeszcze jedna : http://www.allegro.pl/item657275390_kabura_krusell_hector_l_iphone_omnia_gwarancja_fv.html

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 19:21:18 wysłana przez macgeb »
Życie to dziwka, w dodatku droga, a najgorsze jest to, że dziwkę trudno jest pokochać...

*

Offline geowik

• *
  • 50
  • Sprzęt: TyTN II, Touch Pro2
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2009, 14:56:05 »
Właśnie pojawił się uchwyt firmy Brodit pasywny i aktywny (z ładowarką na stałe, podłączaną bądź to do wejścia zapalniczki bądź z wtyczką Molex). Wszystkie 3 uchwyty dają możliwosć ustawienia TP2 w pozycji pionowej lub poziomej a także wysunięcia klawiaturki. Posiadam uchwyt aktywny tej firmy wraz z TyTnII i uważam, i spisuje się znakomicie. Ponadto uchwyty montażowe tej firmy dostepne są dla prawie każdego modelu auta a ich montaż odbywa się bez klejów, śrub, taśm i przyssawek. Nr modeli 511021 - uchwyt pasywny (bez ładowarki), 512021 - uchwyt aktywny z ładowarką do zapalniczki oraz 513021 - uchwyt aktywny z wtyczką Molex. Niestety nie znalazłem ich jeszcze w żadnym polskim sklepie ale to tylko kwestia czasu.

*

Offline geowik

• *
  • 50
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2009, 07:08:44 »
Dostepne są kże uchwyty adapterem 3-in-1 (wejście do ładowarki, jack audio i extUSB) w wersjach z 3 cm - Nr 519021 i 40 cm przewodem - Nr 520021. Obydwa umożliają rozłożenie klawiaturki gdy TP2 znajduje się w uchwycie. Wszytskie modele dostępne na zamówienie w firmie Bajtel. Czas oczekiwania około 2 tygodni. Koszt modelu 519021 - 149 zł.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2009, 07:50:35 »
Witam- no i stało się ;)
Dzisiaj o 1 w nocy rysik spadł mi między poręcze fotela ;) - masakra- co by go to wyjąć trzeba rozwalić fotel ;). Może mi ktoś powiedzieć gdzie taki można dokupić bo jak w takim tępię będę je tracił to masakra. Jakieś namiary na autoryzowany serwis - może oni maja jakieś na stanie???? ew ktoś chętny odsprzeda ??;)

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 25, 2009, 14:56:43 »
Tomisek: zapasowy rysik jest zwykle w komplecie. Nowych jeszcze na rynku nie ma pewnie, ale zaraz się pojawią.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

jakozlowski

*

jakozlowski

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2009, 17:50:02 »
Ktoś może już kupił do TP2 tą kaburę Krusell Apollo-L ?

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 28, 2009, 20:47:30 »
Ktoś może już kupił do TP2 tą kaburę Krusell Apollo-L ?

własnie się zastanawiam nad nią  :D

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 28, 2009, 23:20:59 »
Mnie sobiście wydaje się że pionowe kabury nie bardzo nadaja sie do noszenia. Moj wybór padł na poziome - otrzymałem Krussel Horizon - niestety jak dla mnie ma kilka wad i obecnie zastanawiam się nad Krus. Hectorem - na aledrgo niestety wiekszośc ma bez zapinki te modele

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 29, 2009, 10:44:08 »
Czy ktoś już użytkuje futerał Krussela z serii Flex (pionowy) ? - jak na razie kabura pozioma w moim przypadku nie zdaje egzaminu, bardzo ciężko wyciągnąć TP2 bez włączenia podświetlenia ekranu, brak wycięcia na gniazdo USB, itp.

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 29, 2009, 11:27:54 »
Ja mam ustawienie wyświetlacza domyślne wiec okran wchodzi w stan uspienia po1 minucie.
Mam pytanie - po jakim czasie u was aparat wchodzi w stan uśpienia ( z którego wychodzi po naciśnieciu gónego przycisku lub wysunięciu klawiatury lub rysika) - czy ew. usunąć taka opcję zostawić aparat w stanie czuwania z wygaszonym ekranem????

Co do pionowej kabury to sie obawiam czy taki układ nie stanowi problemu w trakcie jazdy samochodem ???

*

jakozlowski

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 29, 2009, 11:32:54 »
U ustawieniach zasilania masz czas po jakim ma się wyłączyć ekran. Ja mam ustawione na 3 min.
Co do kabury pionowej to możesz ją przekręcać o 90 st. przy siadaniu by nie zawadzała.

*

Offline 1612mm

• *
  • 60
  • Sprzęt: HOX+, Asus Nexus7
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 29, 2009, 22:18:09 »
Czy ktoś już użytkuje futerał Krussela z serii Flex (pionowy) ? - jak na razie kabura pozioma w moim przypadku nie zdaje egzaminu, bardzo ciężko wyciągnąć TP2 bez włączenia podświetlenia ekranu, brak wycięcia na gniazdo USB, itp.

Nie polecam qsqa tego flexa dlatego że rozpycha mechanizm, miałem taki dla TP1 i jak zdjełem zostały ogromne luzy na mechaniźmie!

Polecam taka kabure od HTC,
http://www.allegro.pl/item667633572_oryginalna_kabura_htc_s280_tynt_ii_p3300_p3600_tm.html

lepsze zdjecia tutaj:
http://www.allegro.pl/item672029029_htc_po_s280_pokrowiec_futeral_kabura_qtek_mda_spv.html

Mam i idealnie sie sprawuje, wyciagam TP2 z lekkim oporem (po bokach są gumki elastyczne ), widoczne jest gniazdo USB, jak dla Mnie 1 klasa!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2009, 22:22:16 wysłana przez 1612mm »

*

Offline mkycler

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 29, 2009, 23:15:08 »
Mam i idealnie sie sprawuje, wyciagam TP2 z lekkim oporem (po bokach są gumki elastyczne ), widoczne jest gniazdo USB, jak dla Mnie 1 klasa!

Ja widzę jedną podstawową wadę: rzepy... Jak wiadomo mają tendencję do szybkiego zużywania się. Gdyby był magnes to sam bym się skusił, a tak póki co pozostanę przy mojej starej od TyTN.

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 29, 2009, 23:24:01 »
Zamówiłem ostatecznie http://allegro.pl/item657275390_kabura_krusell_hector_l_iphone_omnia_gwarancja_fv.html
zobaczymy jak się sprawdzi w praniu. Horizon niestety jest za duzy - luzy i niestety ma magnes zewnętrzny - łądnie wyglada ale jak wyciagam słuchawke zawsze zachaczam o ten metalowy magnesik dlatego kupuje coś nowego ;)

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 30, 2009, 11:06:59 »
No i w końcu kupiłem zwykłą kaburę Forcell, koszt 25 PLN a pasuje rewelacyjnie do TP2. Przymierzałem ten futerał pionowy i faktycznie jest lekko kichowaty

Zamówiłem ostatecznie http://allegro.pl/item657275390_kabura_krusell_hector_l_iphone_omnia_gwarancja_fv.html
zobaczymy jak się sprawdzi w praniu. Horizon niestety jest za duzy - luzy i niestety ma magnes zewnętrzny - łądnie wyglada ale jak wyciagam słuchawke zawsze zachaczam o ten metalowy magnesik dlatego kupuje coś nowego ;)

Miałem tą kaburę i niestety powiem, że ta Forcell pasuje zdecydowanie lepiej do TP2  :(

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 03, 2009, 14:16:16 »

Miałem tą kaburę i niestety powiem, że ta Forcell pasuje zdecydowanie lepiej do TP2  :(

Czy mówisz o tym modelu
http://www.allegro.pl/item676334229_n96_n95_n95_8gb_n81_vat_lodz_sklep_4.html .
Niestety Hectorów juz nie robią z zapinkami

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 03, 2009, 14:28:29 »
Dokładnie taka sama

*

Offline ReddyS

• *
  • 96
  • Sprzęt: E61i/HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 10, 2009, 01:05:16 »
Temat umarł, trzeba go ruszyć;)
Planuje kupić jakiś uchwyt samochodowy, który daje możliwość obracania PRO2.
Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Może by coś polecił?
Aktualnie trzymam go w uniwersalnym uchwycie od E61i. Nie jest żle, ale pozycja tylko pionowa, a chciałbym mieć możliwość używać go też w pozycji poziomej, jak by dało się rozłożyć klawiaturkę to byłby dodatkowy plus.

*

jakozlowski

« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 10, 2009, 11:45:03 »
Właśnie doszła do mnie kabura http://www.allegro.pl/item680047873_futeral_etui_krusell_apollo_ssp_311.html

Telefon mieści się w niej bez problemu, wystaje ok. 2,5 cm co umożliwia łatwe wyjęcie z kabury. Z ciekawych efektów to działanie magnesu na TP2. Przy wkładaniu lub wyjmowaniu telefon się włącza. Najbardziej ciekawi mnie jednak to czy ma on jakiś negatywny wpływ na działanie smartfona (zwłaszcza przy długim oddziaływaniu).

*

Offline geowik

• *
  • 50
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 10, 2009, 14:03:17 »
Aktualnie trzymam go w uniwersalnym uchwycie od E61i. Nie jest źle, ale pozycja tylko pionowa, a chciałbym mieć możliwość używać go też w pozycji poziomej, jak by dało się rozłożyć klawiaturę to byłby dodatkowy plus.
Właśnie wczoraj otrzymałem uchwycik Brodit-a (w załączeniu zdjęcie). Wcześniej miałem uchwyt aktywny tej samej firmy dla Kaiserka i spisywał się znakomicie. Teraz zamówiłem uchwyt z adapterem 3-in-1 (ma wyjście do ładowarki, jack-a do słuchawek bądź podłączenia do radia samochodowego i wyjście extUSB). Są to bardzo proste uchwyty jednak bardzo dobrze dopasowane do konkretnych modeli telefonów i nawigacji. Uchwyt składa się z dwóch części: pierwszy to tak zwany ProClip, który dobiera się do konkretnego modelu samochodu (na stronie firmy można wyszukać takie uchwyty dla prawie każdego auta na świecie), w konkretne miejsce w samochodzie (na panelu środkowym czy tunelu bocznym, oprócz tego jakieś uchwyty zagłówkowe, itd.) a ich montaż odbywa się bez użycia kleju, śrub, wkrętów i tym podobnych (Proclip-a montuje się w szczeliny między plastikami - uchwyt świetnie się w nich trzyma, nie ma żadnych szans na to żeby wypaść). Drugi element to uchwyt dla telefonu (aktywny - z podłączonym na stałe zasilaniem, pasywny - bez zasilania albo w wersji z adapterem 3-in-1), dopasowany do konkretnego modelu telefonu. Model, który zamówiłem podobnie jak ten dla Kaisera pozwala na obrót telefonu we wszystkich kierunkach a oprócz tego umożliwia wysunięcie klawiatury sprzętowej. Przyznam, że używając takiego uchwytu z Kaiserem bardzo wygodnie korzystało mi się z nawigacji, pisanie SMSów bądź mail-i nie stanowiło problemu (ekran Kaiserka jest o 1 cal mniejszy od TP2) a ponadto mogłem zapomnieć, żeby ładować telefon, jako że po każdym umieszczeniu w uchwycie, telefon się doładowywał (przez prawie 2 lata może ze 3 razy używałem ładowarki w domu).
Do TP2 zamówiłem uchwyt z adapterem 3-in-1 (świetna rzecz dla tych, którzy mają w odbiorniku radiowym w samochodzie wejście Jack, można podpiąć TP2 do sprzętu audio, ponadto istnieje możliwość poprzez złacze miniUSB w adapterze podpiąć TP2 np do komputera trzymając jednocześnie telefon w uchwycie, no i oczywiście wejście do ładowarki samochodowej). Uchwyt taki występuje w wersji z krótkim 3 cm kabelkiem do adaptera bądź też 40 cm dającym możliwość schowania adaptera. Jedyny problem (dla niektórych) to fakt, że w uchwycie z adapterem, TP2 zachowuje się jakby miał podłączony zestaw słuchawkowy (dźwięk wysyłany jest do adaptera na wyjście Jack i extUSB; na głośnik wewnętrzny TP2 można się przełączyć tylko podczas rozmowy telefonicznej bądź słuchając radia na TP2). Dla tych, którzy nie potrzebują adaptera istnieje uchwyt tylko z zasilaniem (wtyczka do gniazda zapalniczki lub wtyczka molex dla podpięcia pod instalację samochodową) lub uchwyt pasywny (bez jakichkolwiek kabli i adapterów).
U mnie uchwyt sprawdził się znakomicie z Kaiserem i mam nadzieję, że podobnie będzie z TP2.
Ps. Uchwyt do TP2 z adapterem 3-in-1 na 3 cm przewodzie kosztował 149 zł (oczywiście bez mocowania ProClip do auta). Wersja uchwytu aktywnego z 2A zasilaniem do gniazda zapalniczki kosztuje ponad 300 zł. Uchwyty nie należą do tanich jednak ich jakość wykonania, trwałość, niezawodność i możliwości (wysuwanie klawiatury, adapter) rekompensują koszty zakupu. Dla zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia mojego TP2 zamontowanego w samochodzie.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 10, 2009, 14:38:31 »
O, widzę że Brodit zastosował uchwyt tylko na klawiaturę - napisz po paru dniach użytkowania czy powoduje to powiększenia luzów pomiędzy ekranem a klawiaturą.

« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 12, 2009, 15:45:10 »
No i w końcu kupiłem zwykłą kaburę Forcell, koszt 25 PLN a pasuje rewelacyjnie do TP2. Przymierzałem ten futerał pionowy i faktycznie jest lekko kichowaty

No i mina;) - niestety ta kabura nie pasuje do pro2. Niby podają ze jest pod HTC pro w opisie ale do pro2 jest o kilka centymetrow za mała. Znalazłęm model Forcell podchodzący pod iphona ale czy bedzie pasował do pro2??  http://www.allegro.pl/item683168765_kabura_skora_forcell_i900_omnia_iphone_apple_p_n.html

*

Offline macgeb

• **
  • 232
  • H E I M D A L L
    • www.heimdall.net.pl
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 12, 2009, 18:08:57 »
Aktualnie trzymam go w uniwersalnym uchwycie od E61i. Nie jest źle, ale pozycja tylko pionowa, a chciałbym mieć możliwość używać go też w pozycji poziomej, jak by dało się rozłożyć klawiaturę to byłby dodatkowy plus.
Właśnie wczoraj otrzymałem uchwycik Brodit-a (w załączeniu zdjęcie). Wcześniej miałem uchwyt aktywny tej samej firmy dla Kaiserka i spisywał się znakomicie. Teraz zamówiłem uchwyt z adapterem 3-in-1 (ma wyjście do ładowarki, jack-a do słuchawek bądź podłączenia do radia samochodowego i wyjście extUSB). Są to bardzo proste uchwyty jednak bardzo dobrze dopasowane do konkretnych modeli telefonów i nawigacji. Uchwyt składa się z dwóch części: pierwszy to tak zwany ProClip, który dobiera się do konkretnego modelu samochodu (na stronie firmy można wyszukać takie uchwyty dla prawie każdego auta na świecie), w konkretne miejsce w samochodzie (na panelu środkowym czy tunelu bocznym, oprócz tego jakieś uchwyty zagłówkowe, itd.) a ich montaż odbywa się bez użycia kleju, śrub, wkrętów i tym podobnych (Proclip-a montuje się w szczeliny między plastikami - uchwyt świetnie się w nich trzyma, nie ma żadnych szans na to żeby wypaść). Drugi element to uchwyt dla telefonu (aktywny - z podłączonym na stałe zasilaniem, pasywny - bez zasilania albo w wersji z adapterem 3-in-1), dopasowany do konkretnego modelu telefonu. Model, który zamówiłem podobnie jak ten dla Kaisera pozwala na obrót telefonu we wszystkich kierunkach a oprócz tego umożliwia wysunięcie klawiatury sprzętowej. Przyznam, że używając takiego uchwytu z Kaiserem bardzo wygodnie korzystało mi się z nawigacji, pisanie SMSów bądź mail-i nie stanowiło problemu (ekran Kaiserka jest o 1 cal mniejszy od TP2) a ponadto mogłem zapomnieć, żeby ładować telefon, jako że po każdym umieszczeniu w uchwycie, telefon się doładowywał (przez prawie 2 lata może ze 3 razy używałem ładowarki w domu).
Do TP2 zamówiłem uchwyt z adapterem 3-in-1 (świetna rzecz dla tych, którzy mają w odbiorniku radiowym w samochodzie wejście Jack, można podpiąć TP2 do sprzętu audio, ponadto istnieje możliwość poprzez złacze miniUSB w adapterze podpiąć TP2 np do komputera trzymając jednocześnie telefon w uchwycie, no i oczywiście wejście do ładowarki samochodowej). Uchwyt taki występuje w wersji z krótkim 3 cm kabelkiem do adaptera bądź też 40 cm dającym możliwość schowania adaptera. Jedyny problem (dla niektórych) to fakt, że w uchwycie z adapterem, TP2 zachowuje się jakby miał podłączony zestaw słuchawkowy (dźwięk wysyłany jest do adaptera na wyjście Jack i extUSB; na głośnik wewnętrzny TP2 można się przełączyć tylko podczas rozmowy telefonicznej bądź słuchając radia na TP2). Dla tych, którzy nie potrzebują adaptera istnieje uchwyt tylko z zasilaniem (wtyczka do gniazda zapalniczki lub wtyczka molex dla podpięcia pod instalację samochodową) lub uchwyt pasywny (bez jakichkolwiek kabli i adapterów).
U mnie uchwyt sprawdził się znakomicie z Kaiserem i mam nadzieję, że podobnie będzie z TP2.
Ps. Uchwyt do TP2 z adapterem 3-in-1 na 3 cm przewodzie kosztował 149 zł (oczywiście bez mocowania ProClip do auta). Wersja uchwytu aktywnego z 2A zasilaniem do gniazda zapalniczki kosztuje ponad 300 zł. Uchwyty nie należą do tanich jednak ich jakość wykonania, trwałość, niezawodność i możliwości (wysuwanie klawiatury, adapter) rekompensują koszty zakupu. Dla zainteresowanych mogę przesłać zdjęcia mojego TP2 zamontowanego w samochodzie.

może jakiś link gdzie można ten uchwyt kupić??

*

Offline geowik

• *
  • 50
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 13, 2009, 06:49:03 »
Dystrybutorem Brodit-a w Polsce jest firma Bajtel http://www.bajtel.pl/. Uchwytu do Touch Pro2 jeszcze nie ma na ich stronie ale można u nich złożyć zamówienie na każdy uchwyt z oferty Brodit, czas oczekiwania 2 tygodnie.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 13, 2009, 12:28:36 »
No i mina;) - niestety ta kabura nie pasuje do pro2. Niby podają ze jest pod HTC pro w opisie ale do pro2 jest o kilka centymetrow za mała. Znalazłęm model Forcell podchodzący pod iphona ale czy bedzie pasował do pro2??  http://www.allegro.pl/item683168765_kabura_skora_forcell_i900_omnia_iphone_apple_p_n.html

Wygląda dokładnie tak jak moja, więc powinna pasować idealnie - na mojej był napis "Classic Iphone 3G, Pozioma, czarna" możesz do nich napisać czy to samo.

Za radą monx-a z XDA DEV zamówiłem jeszcze futerał z PDAir razem z uchwytem samochodowym pasującym do tego futerału - FUTERAŁ UCHWYT jak przyjdzie to opiszę wrażenia.