Już jest oficjalny ROM TP2 2.07.401.1 z Sense 2.5 dla naszej części Europy

• 91 Odpowiedzi
  • 18779 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Panowie mam taki problem skonfigurowałem pocztę email ale nie pobiera mi maili porostu tak jak by nie było ich wo gole a na innym telefonie tak samo skonfigurowanym pobiera bez problemu.
Nie mam pojęcia jak Ci pomóc, bo powodów może być całe mnóstwo. Sprawdź ustawienia sieci (np. czy ręcznie odbierasz e-maile bez problemu przez GPRS/3D i czy w ogóle masz poprawnie skonfigurowane połączenie).
Droga sprawa skonfigurowałem wifi ale nie chce mi się łączyć z netem mam router w domu i podaje te dane które podawałem w innym telefonie i zadziałało czy ktoś się spotkał z podobnymi rzeczami?
Tu najczęściej winny jest filtr adresów MAC na routerze. Dlatego identyczne ustawienia na jednym kompie/telefonie działają, na innym nie. Powiedz jaki masz komunikat (nie można połączyć z siecią, klucz sieciowy jest nieprawidłowy, jaka jest ikonka w taskbarze itd.), a przede wszystkim zajrzyj co jest ustawione w routerze...

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
Przy próbie połączenia z siecią wifi wyskakuje ze nie może połączyć się z siecią i jest kołeczku przekreślone czerwonym krzyżykiem w domu z wifi korzysta laptop PS3, PSP, Ipek a stacjonarny przez kabel no i chciałem jeszcze TP2 no ale niestety nie działa a czy mógłbyś powiedzieć co mniej więcej zmienić w ustawieniach routera mam netgara a konfigurował mi go gość z firmy od której mam neta. Ręcznie tez nie chce pobierać maili naciskam pobierz niby się łączy i po chwili ze jest ok ale nic nie pobiera.

*

Offline zbyszaty

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2, Nokia E 52, Asus P526
Przy próbie połączenia z siecią wifi wyskakuje ze nie może połączyć się z siecią i jest kołeczku przekreślone czerwonym krzyżykiem w domu z wifi korzysta laptop PS3, PSP, Ipek a stacjonarny przez kabel no i chciałem jeszcze TP2 no ale niestety nie działa a czy mógłbyś powiedzieć co mniej więcej zmienić w ustawieniach routera mam netgara a konfigurował mi go gość z firmy od której mam neta. Ręcznie tez nie chce pobierać maili naciskam pobierz niby się łączy i po chwili ze jest ok ale nic nie pobiera.
u mnie też tak czasem jest (też mam netgeara), w laptopie net hula, na Noki e52 też, a w HTC nic... pomaga reset routera - czyli wyciągnięcie wtyczki od zasilacza na jakieś 3 sekundy i włożenie jej z powrotem
ROM: Stock ROM
RADIO: 4.49.25.91

Panowie co powiecie na komunikat:

Package version is not larger than the one in your device

Ktory mi wyskakuje podczas proby instalowania interwrite. Moze cos jest nie tak z moja instalka. moze ktos wrzuci na jakis serwer interwrite 2.0.7
PS: Masz pytanie... masz MSN ;)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Tak tylko dla ścisłości:
- ROM masz ten co w temacie niniejszego wątku
- nakładkę pobrałeś ze strony InterWrite'a

Jeśli tak, to kilku ludzi miało problemy z zainstalowaniem spolszczenia, ale komunikat z wersją pakietu to jednak wygląda tak, jakbyś instalował spolszczenie przeznaczone na inny ROM. Nie ma sensu wrzucać instalki na "jakiś serwer", bo ona jest tu:
http://www.sunnysoft.com/htc/ podobnie jak ROM, do którego powinna pasować. Spróbuj jeszcze raz z tymi dwoma plikami, a jeśli nadal nie będzie działać to wtedy spróbujemy wymyślić coś innego.

*

Offline Griszhmen

• 3
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
Panowie co powiecie na komunikat:

Package version is not larger than the one in your device

Ktory mi wyskakuje podczas proby instalowania interwrite. Moze cos jest nie tak z moja instalka. moze ktos wrzuci na jakis serwer interwrite 2.0.7

Mam to samo.

Pytanie brzmi na jakim systemie próbujesz zainstalować iw. bo jeżeli na 64bit to niestety porażka.
Możesz jeszcze uruchomić program w trybie zgodności ( Windows NT 4.0 SP5 ) niektórym 64 bitowcom to pomogło.
Jeżeli to nie pomoże to przesiądź  się na jakiś inny komputer z systemem 32 bit ( XP chyba najlepszy wnioskując z przeczytanych postów ) i powinno się wszystko zainstalować.

To tyle z własnych doświadczeń

Pozdrawiam

Tak tylko dla ścisłości:
- ROM masz ten co w temacie niniejszego wątku
- nakładkę pobrałeś ze strony InterWrite'a

TAK!
No glupie byloby pytanie jakbym nie mial obu plikow oryginalnych ze strony sunnysoft'u ale problem mam juz rozwiazany! Probowalem na Windowsie XP Pro 32bit :-| i byl taki komunikat a na Windows Vista HP 64bit poszlo super... :O dziala ale rom do chrzanu...
PS: Masz pytanie... masz MSN ;)

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
TAK!
No glupie byloby pytanie jakbym nie mial obu plikow oryginalnych ze strony sunnysoft'u
Nie do końca głupie, bo po tym forum kursuje kilka wersji spolszczeń, a ludzie nimi próbują spolszczać różne ROMy. Oczywiście to jest temat o S2, ale samych S2 też były 2 wersje - jedna sprzed oficjalnego wydania. Zapytałem dla ścisłości tylko.

Probowalem na Windowsie XP Pro 32bit :-| i byl taki komunikat a na Windows Vista HP 64bit poszlo super... :O dziala ale rom do chrzanu...
A to akurat dziwne, bo ja na XP nie miałem żadnych problemów a na Viście i W7 ludzie się skarżyli na problemy z wgrywaniem ROMu i spolszczenia również.
A ROM jaki jest taki jest... Miałem go przez 2 dni i wyrzuciłem...

*

Offline scottie

• *
  • 97
  • Sprzęt: Palm Pre2, (HTC TP2 + AM Europe)
Mam taki oto problem.

Mam wgrany ten oficjalny ROM dla urządzenia WWE, które posiadam, czyli po angielsku.

Po pewnym czasie użytkowania (tzn. po HR przez kilka dni jest OK) przestaje mi działać Phone z ekranu domowego manili i klawisz answer ("zielony"), tzn. za nic nie mogę wyświetlić phone dialera. Nie pomaga wyłączanie manili, wyłączenie/włączenie phone, reset cprog.exe. Po soft resecie Phone dialer pokazuje się po naciśnięciu Phone tak jak powinno być, ale tylko do pierwszego zadzwonienia do kogoś lub odebrania telefonu od kogoś.

Bardzo proszę o jakieś rady, oczywiście podam dodatkowe dane jeśli potrzeba. Mam dziwne przeczucie, że to radio w tym ROMie jest jakieś trefne, ale to mój domysł...

POMOCY!!!
Pozdrawiam, Adrian

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Miałem ten rom wprawdzie tylko przez kilka dni, ale radia z niego używałem bardzo długo.
Tak czy inaczej jeśli już i tak robisz co chwila HR, to spróbuj może jeszcze raz wgrać cały ROM i Radio od nowa. Jeśli masz HSPL to możesz najpierw przeprowadzić format task29 (chociaż przy tak "wielkim" ROMie raczej mało prawdopodobne, żeby jakieś śmiecie się przechowały).
Miałem raz taki przypadek, że po wgraniu jakiegoś ROMu i HR działy mi się mimo wszystko jakieś jaja (częste zwisy, nie działające soft-key'e, itp.). Pomógł ponowny flash tego samego ROMu.

*

Offline scottie

• *
  • 97
Dzięki za rady Skrobel.
Zrobiłem 2x rewrite całego ROMu. Po odtworzeniu z backupu reszty, na razie jest OK. Zobaczymy.

Przy okazji, czy dla tego ROMu możecie polecić jakiś Task Manager (którego, jak wiadomo brakuje w ROMie). Duttys Task Manager 2.1.19183631 niestety "gryzie" się z zegarkiem w Manilce. Coś polecacie...???
Pozdrawiam, Adrian

*

Offline Elmak

• **
  • 126
  • Sprzęt: Iphone 3G, HTC TP2, LG swift, Samsung galaxy tab
witam ponownie no z poczta jakieś cudowne ozdrowienie działa jest ok ale mam nadal problem z vifi przy konfiguracji robię tak jak mam na ściądze ale wydaje mi się ze telefon nie łapie klucza tzn wpisuje mu za każdym razem klucz jakim jest zabezpieczony dostęp do sieci a on go nie zapisuje takie odnoszę wrażenie.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Duttys Task Manager 2.1.19183631 niestety "gryzie" się z zegarkiem w Manilce.
Możesz rozwinąć? Jak to gryzie się? Instalowałeś jakieś "custom" zegary? Ja nic takiego nie zauważyłem, a Duttys może i mistrzostwem świata nie jest, ale działa i zajmuje stosunkowo mało zasobów.
Z innych narzędzi możesz spróbować:
X2 Task manager
lub
e-Natives Showcase
Jestem pewien, że te linki już się gdzieś na tym forum pojawiły, ale że ostatnio szperałem po xda i mam w historii odwiedzonych, więc zamieszczam.

*

Offline scottie

• *
  • 97
Możesz rozwinąć? Jak to gryzie się? Instalowałeś jakieś "custom" zegary? Ja nic takiego nie zauważyłem, a Duttys może i mistrzostwem świata nie jest, ale działa i zajmuje stosunkowo mało zasobów.

Tzn. nie uaktualnia godziny. Zegar systemowy idzie OK, a ten na Manilii ma tendencje do zamierania. Faktem jest, że używam Max Manilii 3.0 dla Manili 2.5, ale po jej odinstalowaniu, manilowy zegarek z ROMu też ma zawiechy...
Odinstalowanie DTM rozwiązuje problem. Przynajmniej u mnie tak się dzieje.

BTW, dzięki za propozycje innych TM, spróbuję.
Pozdrawiam, Adrian

Odp: Już jest oficjalny ROM TP2 2.07.401.1 z Sense 2.5 dla naszej części Europy
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 15, 2010, 12:46:55 »
Mam troszkę inne pytanie, czy jest możliwość aby w HTC sense była zakładka Home Screen taki zwykły z win mobile bez żadnych nakładek?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 15, 2010, 12:57:39 »
Mam troszkę inne pytanie, czy jest możliwość aby w HTC sense była zakładka Home Screen taki zwykły z win mobile bez żadnych nakładek?
Poczytaj tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/rhodium/zmiana-wygladu-htc-touch-pro-2/msg1245634/#msg1245634
Nie sprawdzałem, tylko rzuciło mi się w oczy. I nie wiem czy to jest to, o co Ci chodziło.

« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 15, 2010, 13:05:02 »
Tak mniej więcej o to chodziło (oczywiście today screen) ale jakaś wersja działająca, czytałem na kilku forach, że niestety ta wtyczka nie działa zbyt dobrze a myślałem że pojawiło się już coś nowego, działającego a nie mogę tego znaleźć.
Chodzi o to, że mam kilaka wtyczek today, które chciałbym mieć w sense a przez które teraz mam HTC Sense wyłączone.

Jeszcze pytania dotyczące klawiatury:
Czy macie w tym romie słownik xt9 na klawiaturze sprzętowej a jeżeli tak to gdzie go można włączyć? Chodzi mi generalnie o opcje dla tej klawiatury, FN i spacja nic nie daje, podobnie w trakcie pisania FN i , (sym) nie wyświetla tabeli z symbolami (mam rozwiązanie ale niestety nie działa, po skopiowaniu pliku klawiatury i instalacji polskiego słownika klawisz funkcyjny dalej nie odpowiada) czy jedynym rozwiązaniem jest HR.
Jak wyłączyć wibracje przy pisaniu na klawiaturze ekranowej?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 10:37:53 wysłana przez zbysio78 »

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 16, 2010, 14:00:44 »
Jeśli chodzi o brak reakcji klawisza FN, to powodem jest brak definicji układu klawiatury. Dzieje się to najczęściej po zainstalowaniu dostępnego na tym forum pliku "polski.cab", który nomen omen uruchamia polski słownik XT9, ale jednocześnie zmienia w rejestrze wartość
HKEY_local_machine/Software/Tegic/eT9/Ime/KeyboardLayouFiles na "et9.Rhodium.pl.kmap.txt", a to oznacza, że system szuka pliku o tej właśnie nazwie w katalogu \Windows\. Jeśli tego pliku nie ma, klawiatura zachowuje się w opisany przez Ciebie sposób.
Jeśli to nie działa, to sprawdź w tym kluczu w rejestrze jak powinien nazywać się ten plik i zmień albo wartość tego klucza albo nazwę pliku tak, żeby się to zgadzało. To jest na pewno jedna z możliwych przyczyn. Przetestowałem na sobie i u mnie właśnie taka była przyczyna nie działania klawisza FN + spacja, FN + symbol itd. I generalnie nie podświetlała się nawet dioda klawisza FN.
W ostateczności możesz zmienić wartość tego klucza do wartości oryginalnej, tzn.: eT9.Rhodium.wwe.kmap.txt

Wibrowanie klawiszy wyłącza się w opcjach klawiatury ekranowej. Trzeba przy włączonej klawiaturze ekranowej tapnąć trójkącik po prawej stronie przycisku włączającego tą klawiaturę i powinno pokazać się menu, w którym na samej górze powinno być "Ustawienia wprowadzania tekstu", albo "Text input settings". Tam jest przełącznik wibracji.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 14:05:45 wysłana przez Skrobel »

« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 16, 2010, 17:59:32 »
No niestety nie udało się ani jedno ani drugie, zmiany w rejestrze nic nie dały a w opcjach klawiatury u mnie nie ma nic o wibracji, tylko dźwięki. :(

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 16, 2010, 19:28:36 »
Przykro mi, ale w takim razie nie wiem jak Ci pomóc. Symptomy wskazują na brakujący albo nieprawidłowy plik kmap.txt, a ten przełączniczek widziałem jak dotąd we wszystkich ROMach opartych o S2 (również w obecnym Energy). Miejmy nadzieję, że ktoś jeszcze tu zajrzy i coś lepszego wymyśli...

« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 16, 2010, 19:45:12 »
Jeżeli chodzi o klawiaturę sprzętową to chyba sam sobie zawaliłem sprawę, mimo tego e już kiedyś czytałem (i robiłem na kilku romach) Twój opis poprawnego instalowania to sobie o tym zapomniałem i zainstalowałem bez kmap.txt. Skończy się pewnie HRem
Co do wibracji nie mam pomysłu, może też ten cab coś tam namieszał.
Poza tym jestem zadowolony z romu, zajętość pamięci około 46%, chodzi szybko i prawie stabilnie, czasami tylko pokazuje błąd modułu bezprzewodowego ale to też się pokazało po instalacji jednego cab'a.
Jako że nie używam Sense drobnym dla mnie problemem było ustawienie ekranu Today, po zatwierdzeniu zmian zdarzyło się że TP2 się zawiesił ale z tej funkcji korzysta się raczej sporadycznie.
Najważniejsze dla mnie że po kilku dniach testowania moduł GPS jeszcze się nie zawiesił (odpukać).
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 19:47:10 wysłana przez zbysio78 »

*

Offline sztylu

• 27
  • Na motocyklu też mam uchwyt PPC :-)
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC Rhodium, HTC Leo
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 14, 2010, 16:54:45 »
Dzisiaj znowu spróbowałem ale nic z tego. Pojawiają się dwa okienka z komunikatami , który pierwszy mówi mniej więcej, że nie można zainstalować aplikacji i należy zaktualizować ROM do wymaganej wersji. Drugi komunikat - okienko error :
Install
\Windows\HTC_Rhodium_WM65_5in1_EEU_2_04_V06_1.cab
,timeout,code=0x99999

Co robić? Zależy mi na tym romie i spolszczeniu. Pzdr, Radek

Ma ten sam problem myślę, że to przez Vario (ja też mam Erowy tel. on ma inny numer niż PN: 99HHL008-00, nie chcę romuu ery bo mam orange a ze spolszczenia nici. Mam pytanie czy zostają tylko romy kombinowane (chciałbym spróbować oryginała)
Jeszcze nie jedną paranoję przyjdzie nam przeżyć i robić swoje!

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpień 14, 2010, 21:52:29 »
Ma ten sam problem myślę, że to przez Vario (ja też mam Erowy tel. on ma inny numer niż PN: 99HHL008-00, nie chcę romuu ery bo mam orange a ze spolszczenia nici. Mam pytanie czy zostają tylko romy kombinowane (chciałbym spróbować oryginała)
Jeśli chcesz wypróbować ten ROM koniecznie po polsku, to możesz wykorzystać jeden z pakietów PLK do ROMów Jackosa:
http://www.przeklej.pl/plik/skrobel-manilarush-plk-mod-v2-cab-001aq81t740i
W tym przypadku największe szanse na poprawne działanie ma pakiet dla ManilaRUSH. Może się jednak okazać, że tłumaczenie będzie niekompletne, albo nawet coś przestanie działać, więc powinieneś być przygotowany na HR. Nie spodziewaj się jednak po tym ROMie zbyt wiele... Ja wyrzuciłem go chyba po 2 dniach. Z ROMów fabrycznych jeśli w ogóle to lepiej wybrać ten starszy, z Sense 2.1 (1.86 jeśli dobrze pamiętam).
Jeśli ten pakiet nie zadziała, to odezwij się do mnie via PM, to coś jeszcze wymyślimy tylko obawiam się, że dopiero w poniedziałek.
Pozdrawiam
__
Sent from my HTC  :P

*

Offline sztylu

• 27
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpień 15, 2010, 14:54:10 »
Dzieki, ale tak wiele osób krytykuje ten rom, że zostanę przy provenie, nie będę kombinował i cię kłopotał tylko po to, żeby po 2 dniach zmieniać na coś innego. Swoją drogą działa ROM, nie działa jedynie to spolszczenie na vario V - dziwacznie tak. Pewnie jak HTC wypuści polski ROM to zadzaiała.

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpień 16, 2010, 12:37:48 »
Ahaa.... użyłeś wyrażenia "ROMy kombinowane" i zrozumiałem, że nie masz HardSPLa i chcesz pogrzebać w ROMach fabrycznych. Jeśli już zacząłeś przygodę z gotowanymi ROMami i używasz PROven'a, to wierz mi, nie ma najmniejszego sensu instalować ROMu z tego wątku. ;)

*

Offline sztylu

• 27
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpień 16, 2010, 13:12:42 »
OK rozumiem choć mam chciałem mieć porównanie :-)... ale co mi tam.

*

Offline Shadowsong

• 5
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 01, 2010, 11:07:34 »
Przepraszam za odgrzebywanie tematu, ale mam pytanie odnośnie tego ROMu.
Czy jeśli mi się nie spodoba i będę chciała powrócić do poprzedniego, to będę musiała instalować HardSPL? Czy też po prostu wgrywam stary ROM i po problemie?

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 01, 2010, 11:33:23 »
To zależy jaki ROM masz zainstalowany teraz i jaką masz wersję TP2. Jeśli to jest niebrandowany z ROMem 1.86.401.1 to będziesz mogła do niego wrócić bez problemu. Jeśli natomiast to jest np. TP2 z Ery i masz na nim ROM Ery, to nie wiem czy w ogóle będziesz mogła zainstalować 2.07.
Chyba najlepszy test to próba pobrania ROMu bezpośrednio ze strony HTC. Tam zanim się dostanie link do pliku, trzeba wpisać numer seryjny. Jeśli Twój nr seryjny zadziała, znaczy, że możesz instalować bez problemu.

EDIT:
W ogóle u htc jakaś dziwna sprawa. Nie ma w aktualizacjach informacji o 2.07, tylko jest 1.19.69.3 (czyli chyba WM6.1) oraz 1.86.401.1 (WM6.5 + Sense 2.1). Ten najnowszy można pobrać jedynie ze strony sunnysoftu...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2010, 11:37:19 wysłana przez Skrobel »

*

Offline Shadowsong

• 5
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 01, 2010, 11:51:27 »
Dziękuję ślicznie za odpowiedź.
Mam niebrandowany z 1.86.401.1, więc bez problemów ściągnęłam ROM z strony HTC. Gorzej było ze znalezieniem spolszczenia, na stronie Sunnysoftu jest tylko do 2.07.401.1. To na szczęście znalazłam tutaj, na forum.

*

adtech

« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 01, 2010, 12:07:19 »
EDIT:
W ogóle u htc jakaś dziwna sprawa. Nie ma w aktualizacjach informacji o 2.07, tylko jest 1.19.69.3 (czyli chyba WM6.1) oraz 1.86.401.1 (WM6.5 + Sense 2.1). Ten najnowszy można pobrać jedynie ze strony sunnysoftu...
Praktycznie rzecz biorąc to rom 2.07 EastEurope (SunnySoft) nie różni się niczym od 2.07 Europe (HTC).