Jaki uchwyt samochodowy?

• 9 Odpowiedzi
  • 4415 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dong

• 32
    • Alfa Romeo
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
Jaki uchwyt samochodowy?
« dnia: Maj 08, 2011, 21:27:42 »
Witam,
poszukuję jakiegoś taniego uchwytu do samochodu dla mojego Touch Pro 2. Może być uniwersalny, byle był stabilny i telefon z niego nie odpadał, nie trząsł za bardzo itp.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Połączone: Maj 09, 2011, 13:35:47
Nikt z Was nie używa nawigacji z Touch Pro 2? :)

Uchwyt może być uniwersalny, nie chciałbym tylko kupić bubla, który będzie odpadał albo trząsł się jak murzyn na grenlandii :)
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2011, 13:35:47 wysłana przez dong »
Regulamin forum do poczytania !!

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
Odp: Jaki uchwyt samochodowy?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2011, 15:00:31 »
Hmm... szczerze mówiąc nie wypowiedziałem się dotąd, bo w Twoim pytaniu było sformułowanie "taniego".

Ja od dłuższego czasu używam mocowań firmy HR Autocomfort i uważam, że są chyba najlepsze jakie mogą być. Ale za typowy zestaw do Rhodium (uchwyt + ramię) trzeba zapłacić łącznie ok. 100 PLN:

http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/2442-G%C5%82owica_HR_Design_HTC_Touch_Pro_2.html
+
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1062-Rami%C4%99_sztywne_18_cm_-_HR_Design_05.html

UWAGA: produkty znalazłem przez google. Nie kupowałem w www.palmtopy.pl, więc nie mogę polecić (lub nie) tego sklepu.

Ale mimo wszystko uważam, że warto. Najsztywniejsze uchwyty jakich używałem. Żadnych tam wyginanych drutów, które majtają się na wszystkie strony, ani przyssawek odpadających od szyby.

*

Offline dluba

• **
  • 157
  • Sprzęt: Redmi 4 Pro, TT 5100
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2011, 15:46:42 »
Hmm... szczerze mówiąc nie wypowiedziałem się dotąd, bo w Twoim pytaniu było sformułowanie "taniego".

Ja od dłuższego czasu używam mocowań firmy HR Autocomfort i uważam, że są chyba najlepsze jakie mogą być. Ale za typowy zestaw do Rhodium (uchwyt + ramię) trzeba zapłacić łącznie ok. 100 PLN:

http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/2442-G%C5%82owica_HR_Design_HTC_Touch_Pro_2.html
+
http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/1062-Rami%C4%99_sztywne_18_cm_-_HR_Design_05.html

UWAGA: produkty znalazłem przez google. Nie kupowałem w www.palmtopy.pl, więc nie mogę polecić (lub nie) tego sklepu.

Ale mimo wszystko uważam, że warto. Najsztywniejsze uchwyty jakich używałem. Żadnych tam wyginanych drutów, które majtają się na wszystkie strony, ani przyssawek odpadających od szyby.

Na Allegro kupiłem uchwyt HR do Rhodium za 45 zł (jedyny mankament to regulacja 2D a nie 3D) - ale masz rację - HR ma naprawdę dobre produkty - o - znalazłem - teraz jest już za 39 zł. http://allegro.pl/org-uchwyt-hr-do-htc-touch-pro2-fv23-w-wa-od-reki-i1605514167.html
Pozdrawiam
Daniel

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2011, 15:50:38 »
Ha! No więc właśnie ;)

Oczywiście trzeba zwrócić uwagę, żeby to był uchwyt HR, a nie np. "Uchwyt systemu HR" albo coś podobnego.
Nawet nie zwróciłem uwagi, że allegrowicze oferują gotowe zestawy ramię + uchwyt. To też jest dobre rozwiązanie. Ja potrzebowałem nieco dłuższego ramienia, bo mam mocno oddaloną przednią szybę i z krótszym musiałem mocno się pochylać do przodu, żeby dosięgnąć.

*

Offline dong

• 32
    • Alfa Romeo
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 09, 2011, 16:47:23 »
Kurde, ja obecnie jeżdżę Seicento, więc szybę mam blisko, ale w niedługiej przyszłości będę zmieniał auto i wtedy możliwe, że ramię też będę musiał zmieniać. Poza tym kupując taki typ uchwytu mogę mieć później problem z tym, że będzie mi zasłaniał część drogi, kiedy będę chciał go ustawić tak, żeby widzieć co jest na wyświetlaczu - wspomnieliście o braku regulacji 3D.

Cena jest okej. 100 zł byłoby mi trochę szkoda, nie jeżdżę aż tak dużo, ale czasem się jedzie gdzieś dalej i uchwyt by się przydał. Obecnie Hołowczyc przemawia do mnie z kokpitu, a ekranu nie widzę :D :D

EDIT
A coś takiego: http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Uchwyty_samochodowe/2460-Uchwyt_HR_Design_02_-_HTC_Touch_Pro_2.html ?

Też HR, ale z elastycznym ramieniem, powinno być sztywne?
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2011, 16:49:58 wysłana przez dong »
Regulamin forum do poczytania !!

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 09, 2011, 16:55:32 »
Cóż, nie mam zaufania do tych giętkich uchwytów, ale może w wykonaniu HR będzie się dobrze trzymał.
Miałem coś podobnego w moim Palmax'ie i niby był sztywny na tyle, że urządzenie nie opadało pod własnym ciężarem, ale w czasie jazdy po prostu trochę się ruszał, co sprawiało, że patrzenie na mapę było utrudnione.
Te sztywne uchwyty HR są po prostu sztywne. Jak się je skręci, to nic nie ma prawa się ruszać ani telepać. Ale - jak to mówią - wszystko jest dla ludzi. Giętkie uchwyty również :)

*

Offline dluba

• **
  • 157
  • Sprzęt: Redmi 4 Pro, TT 5100
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 09, 2011, 17:02:58 »
miałem giętki HR w komplecie z Diamondem - potrafił drgać, TP2 jest cięższy więc sztywny będzie lepszy.  Ja problem braku regulacji 3D rozwiązałem mocując uchwyt krzywizną w bok a nie w pionie (przekręcony o 90 stopni) i dzięki temu mam tel. w poziomie.
Pozdrawiam
Daniel

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 09, 2011, 22:12:22 »
Ja mam ten giętki (taki chciałem), nie pamiętam firmy, ale kosztował coś koło 50-60zł.

Sztywny nie jest, troszeczkę telefon drga jak jest dziurawa droga, ale mi to zupełnie nie przeszkadza i mogę polecić. Jedyne co mnie denerwuje, to 'śruba' plastikowa od tyłu - ta, którą się dociska kuleczkę, żeby usztywnić. Czasami się sama luzuje i trzeba poprawiać - mogli zrobić inny patent :/

*

Offline Mentor17

• 45
  • Sprzęt: HTC TP2
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 10, 2011, 18:54:42 »
Kupowałem uchwyt tydzień temu. Pojechałem do sklepu "Brick" z zamiarem kupna uchwytu dedykowanego. Na miejscu zmieniłem jednak zdanie i zdecydowałem się na uniwersalny:
http://allegro.pl/uniwersalny-uchwyt-samochodowy-na-kokpit-od-hr-i1594232599.html

Powody miałem trzy:
- nie podobało mi się, że ten dedykowany trzyma tylko za dół telefonu - góra mogłaby mi się rozjeżdżać. A i tak już mi się trochę rozregulowała.
- TP2 nie będę miał wiecznie - uchwyt będzie mógł mi posłużyć przy następnym modelu (jeżeli kiedyś zrobią lepszy od naszego :))
- uchwyt ten kupowałem na rower (inne ramię) i uznałem, że uniwersalny w razie czego zapewni komórce większą ochronę.

Na razie byłem tylko na krótkim teście. Trzymanie bardzo pewne, telefon nie ma szans wylecieć. Mogę więc polecić.
ROM: Jackos S3 JackFull 1.7.0 WWE
Radio: 4.49.25.91

*

adtech

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 10, 2011, 19:06:35 »
Brick to dobry, warszawski sklep. Polecam jak co ;)