Jaki ROM???

• 15 Odpowiedzi
  • 1414 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
Jaki ROM???
« dnia: Czerwiec 25, 2011, 12:24:48 »
Witam... Kiedys kupiłem Pro 2 z wgranym ROMEM, w ktorym menu START było na dole (chyba), ale na pewno po stuknięciu w lewy górny róg ekranu z gory wysuwała sie belka z ikonami, a wśród nich była "LUPA" powiększajaca cały, kazdy ekran. Czy ktos moze wie, w jakiej wersji ROMU to występuje? A moze zna ktos aplikacje możliwą do zainstalowania w Pro 2 i powiększajacą kazdy ekran (cos takiego jak ZOOM IT, tyle ze to nie działa w Pro 2)??
ROM: Jackos EVO SkrobPRO 1.4.0 PLK
Radio: 4.49.25.91

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
Odp: Jaki ROM???
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2011, 13:35:07 »
Wszystkie romy Jackos EVO, albo te z WM6.5.5.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2011, 14:41:43 »
No właśnie nie do końca. Nie wszystkie buildy mają tą lupkę. Akurat 28236 nie ma, ale pierwsze EVO, zdaje się na 28244 miało. Nawet ktoś w wątku EVO się o nią upominał.
Ale ja nie testowałem innych buildów, więc nie wiem gdzie jeszcze może to być.

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2011, 15:01:05 »
No właśnie nie do końca. Nie wszystkie buildy mają tą lupkę. Akurat 28236 nie ma, ale pierwsze EVO, zdaje się na 28244 miało. Nawet ktoś w wątku EVO się o nią upominał.
Ale ja nie testowałem innych buildów, więc nie wiem gdzie jeszcze może to być.
:mrgreen: masz racje  :mrgreen:

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2011, 16:34:03 »
ustaw w rejestrze
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE\MAGNIFIER]
 "Enable"=1

EDIT
Proszę w załączniku CAB zmieniający ten wpis w rejestrze. Przed chwilą zrobiłem, proszę dać znać czy działa
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2011, 16:43:28 wysłana przez Plemnik »
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2011, 17:55:59 »
Wszystko to jest dla Was takie proste, bo sie na tym znacie  :) a ja jestem kompletnym laikiem... Dołączam screen mojego obecnego ekranu głównego. Jest to ROM PROven qsqa 2.07.401.1 (80303) PLK, Wersja Manilla 2.5.20121225.0.CFC. Wersja systemu 5.2.21895 (21895(5.0.90). I ten ROM bardzo mi odpowiada, ale oczywiście nie ma tam owej potrzebnej mi lupy. Moze ktos a Was byłby w stanie tak zmodyfikowac tą wersje ROMU, aby lupa własnie tam sie znalazła (menu START na dole, a w to miejsce LUPA). Oczywiscie skłonny jestem przelać na konto owej osoby jakąs kwotę będącą  powiedzmy formą podziękowania i rekompensaty za poświecony temu czas...  :)

*

Offline Plemnik

• 480
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2011, 18:03:59 »
Nie pomyślałem aby zapytać, czy ta belka z ikonami w ogóle się wysuwa na obecnym ROM'ie czy otwiera się taka "czarna lista". Jeśli się otwiera to w moim poprzednim poście jest rozwiązanie.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2011, 18:28:53 »
Otwiera się "czarna lista" po naciśnięciu ikony skróconego menu, a w wersji, w ktorej miałem tą lupę lista sie wysuwała po puknięciu ekranu w miejscu obecnego Menu START (tam Start był na dole). Wcześniej pisałem, ze jestem kompletnie zielony w temacie , na tyle zielony, ze nie wiem, co mam zrobić mówiąc o Twoim poprzednim poście. Potrafiłem tylko ściągnąć plik cab. na komputer i skopiowac go na HTC... To troche mało, prawda?  :(

*

Offline Plemnik

• 480
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 25, 2011, 18:38:10 »
1. Zainstaluj "PHM RegEdit"
2. Zrób kopie zapasową (Eksportuj) wpisy z [HKEY_LOCAL_MACHINE\Services\NOTIFICATIONMANAGER]
3. Usuń zawartość "NOTIFICATIONMANAGER"
4. Restart

Powinno działać.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 25, 2011, 19:11:32 »
Dzięki Plemnik za próbe pomocy, ale wiesz...dla mnie to wszystko "chińska magia" hahahahaha. Musiałbys pisać co i gdzie mam kliknąc czy nacinąć, a to raczej nie ma sensu. W poniedziałek spróbuję pokazać to, co napisałeś znajomemu, on jest troche bardziej kumaty, może bedzie wiedział o co chodzi :)
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam  :ok:

*

Offline Plemnik

• 480
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 25, 2011, 19:18:25 »
Dzięki Plemnik za próbe pomocy, ale wiesz...dla mnie to wszystko "chińska magia" hahahahaha. Musiałbys pisać co i gdzie mam kliknąc czy nacinąć, a to raczej nie ma sensu. W poniedziałek spróbuję pokazać to, co napisałeś znajomemu, on jest troche bardziej kumaty, może bedzie wiedział o co chodzi :)
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam  :ok:
Nie lubię takiego podejścia u ludzi... wyłożyłem ci to na tyle dokładnie, że twoja rola ogranicza się do znalezienia w google programu i poświęcenie 5 min jak zrobić kopie zapasową i usunąć wpisy... to nie jest takie trudne... Już zawsze masz zamiar być "zielony"? Zabieraj się do roboty ale nie marudzisz, że jesteś zielony!

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 25, 2011, 22:01:41 »
Pomogło :) to Twoje ostre mnie potraktowanie :) Zrobiłem to, co napisałeś i... nic. Albo zrobiłem cos źle, albo u mnie nie działa :) A tak z ciekawości, jak działa to u Ciebie?

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 25, 2011, 22:37:04 »
Pomogło :) to Twoje ostre mnie potraktowanie :) Zrobiłem to, co napisałeś i... nic. Albo zrobiłem cos źle, albo u mnie nie działa :) A tak z ciekawości, jak działa to u Ciebie?
Ściągnij .cab załączony przez Plemnika wyżej, wrzuć go na urządzenie i odpal, potem restart i sprawdzasz czy działa. Nic się nie bój że coś popsujesz bo zawsze możesz zrobić HReset. Pamiętaj tylko aby zrobić kopie kontaktów przy pomocy PIMBackup i możesz eksperymentować. Zabicie Rhodium jest niemożliwe, te przypadki kiedy komuś coś się zepsuło na amen są bardzo sporadyczne i zapewne wina leży w wadliwym sprzęcie.

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 26, 2011, 10:57:01 »
Tak jak pisałem we wcześniejszych wpisach poszukiwałem tu kogoś, kto albo spotkał sie z taką wersją ROMu, o jakiej pisałem, albo kto mógłby zmienic moja obecną wersję w ten sposób, ze "dorobi" tylko lupę. Dzięki, ze próbujecie pomóc, ale panowie... małpę tez mozna nauczyc paru rzeczy lecz ona nadal nie bedzie wiedziała o co chodzi. I tak jest ze mną, zrobiłem to, o czym pisaliście, a lupy jak nie było tak nie ma :) Ściągnąłem .cab załaczony przez Plemnika, odpaliłem na urzadzeniu, pokazuje, ze jest zainstalowany... Zainstalowałem PHM RegEdit, zmieniłem w rejestrach to, o czym pisał Plemnik... Lupy nadal niet... Kupię sobie chyba na Allegro jakąś małą lupę i będę ja nosił w kieszeni  :grin:

*

Offline Plemnik

• 480
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 26, 2011, 13:58:13 »
Skończyły mi się mądre pomysły. Ostatni to http://www.adisasta.com/wmMagnifier.html

*

Offline ryniooo

• *
  • 66
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 26, 2011, 18:05:17 »
Dzięki Plemnik, mniej wiecej czegos takiego szukałem, choc wg mnie aplikacja jest niedopracowana. Nie mozna powiększyc tego, co znajduje sie pod "okiem lupy" (trzeba wejśc w ustawienia, zmieniac polozenie oka...), ale jeśli nie znajde nic lepszego będę musiał zadowolic sie tym, co mam :) Jeszcze raz dziękuje , pozdraewiam...