Jaki chcesz mieć ROM PLK ?

• 28 Odpowiedzi
  • 3736 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Jaki chcesz mieć ROM PLK ?
« dnia: Sierpień 20, 2009, 23:21:11 »
Jako,  że na mojej kuchni PROven gotuje się parę romów PLk mam pytanie do wszystkich użytkowników  TP@ - jaki chcecie mieć ROM najpierw?

Tylko proszę o logiczne argumenty ...

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Odp: Jaki chcesz mieć ROM PLK ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2009, 23:43:13 »
Wersja 6.1 PLK na jakimś nowym builidzie, z TF3D i dialerem z TP2, bo:
1. działa szybciej;
2. nie ma plastrów miodu;
3. wg mnie jest bardziej stabilny;
4. bo tak :P
Nic innego nie przychodzi mi do głowy :) Fajnie byłoby gdyby była też wersja Lite dla osób, które potrzebują po prostu PLK, bez copilota i present...cos tam.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 22:41:56 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2009, 23:52:02 »
czyli 1 głos na 21054 plus dodatki z HTC ...

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2009, 01:03:20 »
-Ja także jestem za 6.1 (bo szybszy od 6.5) .
-Z mania 2.5.
-Bez zbędnego Copilota
z innej planety:
-Jak da rade to by w NOTESIE podczas pisania urządzenie zawsze chciało pisać, a nie, że trzeba czasem powtarzać czynność jeszcze raz, bo jakby nie wykrywało, że dotykamy wyświetlacza! (to tak na uboczu, nie wiem czy możliwe do zrobienia)

aha i nie chciałbym PLK, bo uważam że wszystkie nazwy są za długie. tak więc chyba nie w tym temacie zacząłem, bo tu mowa o PLK! sorki

czy jest mozliwosc by dostac cos takiego? : kilka wybranych screenów z LEO

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 02:05:18 wysłana przez mika34 »
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

lipalipski

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2009, 08:51:20 »
W Energy ROM jest Manila 2.5 z Leo. Ale to nie działa zbyt dobrze, nie ma trybu poziomego, footprint nie działa, niektóre opcje w settings. Wrzuć sobie i sam popatrz.

Mi jest wsio ryba, czy WM 6.1 czy 6.5. Podobnie, czy będzie Manila, czy nie. Niech będzie szybki i stabilny.

I najlepiej, gdyby załatwiał wszystkie zgłaszane dotąd problemy z wyświetlaniem ilości pamięci, z polskimi znakami i innymi duperelami zgłaszanymi w wątku o wrażeniach z użytkowania.

*

Offline arek113

• *
  • 89
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2009, 09:40:23 »
A dla mnielepszy 6.5!!!
bo - wg mnie szybszy niz 6.1 (uzywalem na kaiserze) i dobrze dzialal
z plastrami miodu i CHOMem bo mi odpowiadal!oraz dobrze skrojonym pakiecikiem programow

*

Offline BobbyManifesto

• *
  • 69
  • Sprzęt: T7373
Touch Pro 2 dusi się z 6.1 na pokładzie
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2009, 18:33:36 »
rownież jestem za 6.5- build 23022 był by idealny  :O~
manila i titanium do wyboru

Według mnie 6.5 działa o wieeele szybciej od 6.1 ( w sumie testuje dopiero od dwoch dni, no ale.. widac roznice )
Nasuwa mi sie skojarzenie z PCtowymi sporami co lepsze xp czy win7- powiem tak nie ma sie co uwsteczniac, 6.1 odchodzi do lamusa, 6.5 jest godnym nastepcą ale i tak wszyscy czekaja na winmo7 ;p

:ohreally:
ROM: Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5/  Android 2.0.1
RADIO: 4.49.25.91

*

Offline artkom

• **
  • 225
  • jestem jaki jestem... inny nie będę:)
  • Sprzęt: ONE X, ONE S,iPhone 4s, TITAN, SENSATION XE, iPad2
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2009, 21:57:40 »
Również jestem za 6.1, ponieważ:
1. Przyzwyczajony jestem do tego systemu
2. 6.5 i jego plastry miodu są dla mnie nie do przyjęcia, jak komuś przeszkadza manila może sobie ją wyłączyć.
3. Według mnie 6.1 jest chyba przyjaźniejszy w użytkowaniu codziennym.
No cóż chyba na tyle.
jestem jaki jestem... inny nie będę

*

Offline jari75

• **
  • 200
  • Sprzęt: iPhone 5/ 32GB iPhone 4/ 32GB
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2009, 09:05:29 »
Jestem za WM6.1  :ok:

*

Offline mika34

• **
  • 175
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2009, 11:26:22 »
Zmieniam zdanie i to z bardzo dużą przeciwwagą na WM6.5.
Mam nowy EnergyROM z Mania2.5  ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=547794 )
jeszcze troszke muli, ale wymiata jakoscią i lepszą przystępnością dla palca.

*

lipalipski

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2009, 15:34:53 »
A nie irytują Cię bugi w tej Manili 2.5?

Poza tym w samym ROMie trochę poważnych błędów. Zdarza się, że ktoś dzwoni do mnie, a nie dostaję o tym żadnej informacji, na przykład.

*

Offline mika34

• **
  • 175
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 23, 2009, 16:02:55 »
O z tym sie jeszcze nie spotkałem, by ktoś do mnie dzwonił, a nic mi sie nie pojawiało. Przynajmniej o tym nie wiem jeszcze :).
Oczywiście, że BUGi mnie denerwują i to bardzo, ale są po to by je poprawiać. I mam taką nadzieję, że w niedługim czasie Romy będą zawierały coraz mniej błędów.

*

lipalipski

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 23, 2009, 19:33:21 »
Najwięcej problemów jest z Manilą 2.5 chyba, więc jeśli ma być, to jestem zdecydowanie za 2.1.

*

Offline ksmm

• *
  • 62
  • Sprzęt: E51, TP2
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 23, 2009, 20:05:28 »
Osobiscie wole 6.5 ale moze tez byc 6.1; warunek -  WWE a nie PLK.
Powod dlaczego WWE? Mam sporo (legalnie kupionego) softu w wersji angielskiej i nie chce problemow z kompatybilnoscia.
Jak ktos teskni za polskimi ogonkami to zawsze moze zmienic rejonizacje.

No i mam nadzieje, ze nowa wersja ROM'u nie bedzie gubila pamieci jak to czyni obecna (oficjalna) ktora zaczyna od 95MB a konczy w okolicach 60MB po czym musze soft-resetowac PDA bo juz nic sensownego sie nie chce uruchomic...
Swoja droga to gruba afera ze HTC nie potrafi zarzadzac pamiecia. Niby 256(+32)MB a nie widze roznicy (a jezeli juz to na minus!) w stosunku do hp614c ktory mial 128MB i w ktorym pamiec nie ginela...

*

lipalipski

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 24, 2009, 00:46:39 »
Po pierwsze, wiele WWE znajdziesz na XDA (na dziś dwa, ale... -polecam EnergyROM- byle nie z manilą 2.5). Tu jest forum polskie i pytanie wyraźnie dotyczy PLK.

Po drugie, zmiana lokacji nie zmienia języka w systemie.

Po trzecie, polski system nie powoduje problemów w anglojęzycznych programch (i odwrotnie też).

Po czwarte, zamiast resetować PDA możesz sobie zainstalować program typu CleanRAM lub Oxios Close Apps albo jeszcze inny i po sprawie.

Po piąte, sprawa zarządzania RAMem to raczej kwestia WM i programów, które odpalasz, a nie HTC.

Po szóste, przy 60MB wolnego RAMu powinno wszystko działać jak należy. Wiele PDA ma mniej na starcie.

*

Offline ksmm

• *
  • 62
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 24, 2009, 10:11:56 »
p.1 - dziekuje, widzialem; czekam na stabilna wersje
p.2 - pracuje z roznymi urzadzeniami i kazdorazowe zgadywanie jak sie dana opcja w danym jezyku nazywa jest (conajmniej) klopotliwe; dlatego wole WWE
p.3 - zalezy to od tego jak program jest napisany; bywaja problemy ze starszymi programami ktore napisano "na skroty"
p.4 ... p.5 - teoretycznie masz racje ale programy o ktorych wspominasz nie radza sobie z balaganem jaki wprowadza w pamieci firmware HTC; po resecie pda bedziesz mial okolo 95MB wolnego RAMu (co zreszta jest iloscia skandalicznie niska jezeli sie uwzgledni deklarowane 256MB) i ta ilosc bedzie malala po uruchomieniu dowolnej aplikacji. "Czyszczenie" pamieci zwraca co nieco ale nigdy do wartosci poczatkowej. Jezeli, jak twierdzisz, jest to kwestia WM a nie HTC to wyjasnij prosze dlaczego (praktycznie) tylko HTC z tej przypadlosci slynie? To jest moja KOLEJNA zabawka pod WM i to jest moja PIERWSZA zabawka ktora ma ten efekt (a takze pierwsza z HTC). Dla jasnosci - uzywam tych samych aplikacji na kilku kolejnych pda.
p.6 - kilka moich aplikacji potrzebuje ponad 64MB do wystartowania. To byl jeden z powodow zakupu tej zabawki...

*

lipalipski

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 24, 2009, 10:54:34 »
Energy Rom pracuje stabilnie (przynajmniej ostatnia edycja z wczoraj). A jeśli chcesz, możesz sobie zainstalować, wersję Titanium, bez dodatków od HTC, przekonasz się, czy to rozwiąże Twoje problemy z brakiem pamięci -no i będziesz jej miał zdecydowanie więcej na starcie.

A z ciekawości, jaki program żre jej ponad 60MB?

*

Offline ksmm

• *
  • 62
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 24, 2009, 11:52:18 »
Latwo jest napisac aplikacje zjadajaca duzo pamieci - wystarczy uzyc kreatora aplikacji; HTC TF jest tego swietnym przykladem ;-)

A tak na powaznie - np. nawigacja iGO8 z aktywnym TTS'em

*

Offline Lobuz_1

• 795
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:40:38 »
qsqa, kiedy mozemy spodzewć się jakiegoś dzieła do testowania?
Testuje teraz Fusion Visual z XDA, MW 6.5, ROM gdyby był PL byłby dla mnie doskonały...póki co nie zauwazyłem błędów...i fajnie wyglda...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 11:54:29 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 26, 2009, 12:57:49 »
Być może dzisiaj wieczorem wleci pierwsza wersja PROven oparta na buildzie 21840 (czyli bez najnowszych zmian UI w WM) i testowym romie HTC WM6.5 dla TP2. Na razie to będzie wersja z Manila 2.1 ponieważ Manila 2.5 wymaga paru dni pracy do normalnego działania.

Ze zmian na szybko:

wywalony COPilot, pliki audio/video, kompresja UPXem większości .exe, wszystkie możliwe tweaki...

*

Offline BobbyManifesto

• *
  • 69
  • Sprzęt: T7373
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 26, 2009, 13:10:25 »
poczekamy, poczekamy... zobaczymy co tam qsqa nowego upiekł i czy "toto" będzie zjadliwe  :grin:
(Fusion Power jak na razie wymiata^^)
ROM: Jackos S2 ROM WM6.5 21887 + Sense 2.5/  Android 2.0.1
RADIO: 4.49.25.91

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 26, 2009, 14:29:26 »
czy mógłby ktoś podać konkretny link Download to tego Fusion Power? nie mogę sie do niego dogrzebać  :(

*

Offline Lobuz_1

• 795
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 26, 2009, 14:48:50 »
czy mógłby ktoś podać konkretny link Download to tego Fusion Power? nie mogę sie do niego dogrzebać  :(
Pierwszy link jaki wyświetla się na XDA w temacie RHODIUM, nie ma co grzebać :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=546669

Mnie zaskoczyła graficzna oprawa tego ROMu, katalogi są super stworzone, ikonki obrazują to co w nich jest...taki ROM jest mi potrzebny...ciekawe czy w tym od qsqa tez bedą takie katalogi? :) no i jest zasadniczo stabilny wiec zmieniam zdanie moze byc tez 6.5 nawet wg mnie szybciej dziala...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 14:52:53 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
  • Sprzęt: HTC Tytn II --> HTC Touch Pro 2 --> HTC Desire HD
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 26, 2009, 15:37:05 »
@Lobuz_1:
A jak sie ma ROM od At0mAng, którego używasz, do EnergyROM od NRGZ28? Chodzi głównie o stabilność, wydajność, bugi, no i oczywiście zawartość.
Chwalisz grafikę Fusion Power, mi osobiście bardziej odpowiada ta z EnergyROM, ale jeszcze sie nie zdecydowałem który wgrać i jadę dalej na Stock ROM  :O
No i zasadnicze pytanie: czy nie jest jeszcze za wcześnie z Manila 2.5? (chociaż na xda ja chwalą w EnergyRom-ie).

*

Offline Lobuz_1

• 795
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 26, 2009, 15:49:09 »
Osobiście nigdy nie lubiłem EnergyRom-ów, wg mnie można je porównać do romów gotowanych np. przeze mnie (pare razy się udało) ze sporą ilością bugów (bez obrazy jeśli ktoś lubi to moje zdanie)...co do Fusion Power to póki co nie doszukałem się błędów, może poza jednym ale nie wiem czy to ROM choć tak podejrzewam, mianowicie jak do kogoś dzwonię to mówią, że słabo mnie słychać, gdzie ja słyszę rozmówcę idealnie...grafika to rzecz gustu...Manila 2.5, wg mnie za wcześnie na nią choć może qsqa zadziała i błędów nie bedzie :)

...no, moze trochę przesadziłem, bo Energy ROmów jest już tyle, że porównanie jest nie na miejscu ale w nich są prawie zawsze bugi a bynajmniej ja nie trafiłem na takiego bez...
...widzę Energy z Manilla2.6 i tego zaraz sobie zobaczę, ze względu na Manille....
...sorki, ze tak na raty ale co do zawartości to jestem zwolennikiem wersji Lite wiec i tu i tu jest za duzo rzeczy...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 16:02:44 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 26, 2009, 16:04:15 »
Dzieki za quicki.
Byc może jednak wgram FusionROM i z nim doczekam sie czegoś sensownego od qsqa. Jak na razie wystarczają mi bugi z Windows 7  :evil: na jednym ze swoich kompów i nie mam zamiaru powtarzać tych doświadczeń na swoim PDA.

*

Offline Lobuz_1

• 795
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 26, 2009, 17:39:23 »
Kurcze, musze napisać, ze ten nowy Energy ROM z Manilla 2.6 tez fajnie śmiga i poki co sie nie wykrzaczyl...niemniej mam od 2 godzin dopiero i testuje...
...kolejna godzina, kazda zakladka z TF3D odzielnie i niestety lub nie dziala lub robi restart wiec kolejny niewypal...trzeba czekac na cos bardziej stabilnego...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 18:24:04 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 26, 2009, 19:17:57 »
Moim skromnym zdaniem Manila 2.5/2.6 daleka jest do doskonałości, fakt wygląda o niebo lepiej ale:
- nie działa w trybie landscape
- jest mega niestabilna

OK, dzisiaj wieczorem wrzutka na 100%, wygląd graficzny lekko zmieniony, czy się spodoba - nie wiem

*

Offline sciobel

• 574
  • ____________________
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 26, 2009, 23:44:08 »
Dzieki za wyjasnienia.
Widze, ze nowy ROM juz wisi gotowy na testy. Dzisiaj nie zdaze, ale jeszcze w tym tygodniu wgram go i podziele sie wrazeniami. Dzieki qsqa za te robote.