Jak wlaczyc automatyczne wyswietlanie przychodzacych SMSow w postaci chmurek?

• 4 Odpowiedzi
  • 2123 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline waflo

• 334
Hej,

ROM Energy, z Manila 2.5

Gdy dostaje SMSa to poza sygnalizacja nic sie nie dzieje. Wiadomosc nie wyswietla sie automatycznie. Musze recznie przejsc do zakladki z wiadomosciami w TF aby przeczytac. Wczesniej na Diamondzie mialem tak, ze wiadomosc pokazywala sie w windosowskich chmurce zaraz po nadejsciu. Podobalo mi sie to rozwiazanie bo gdy dostalem wiadomosc podczas uzywania nawigacji to moglem przeczytaj jej tresc bez wyskakiwania z aplikacji (chmurka byla widoczna przez kilka sekund, pozniej znikala). Czy ktos wie jak to wlaczyc?

Poza tym gdy jestem w zakladce wiadomosci w TF i dostaje nowa wiadomosc to nie wyswietla sie ona odrazu na ekranie tylu recznie musze przewinac do wiadomosci numer 1 aby ja zobaczyc. Pamietam, ze wczesniej automatycznie 'wlatywala' ona na ekran bez koniecznosci scrolowania.

Z gory dzieki za info jak rozwiazac zagadke.

T.

nie wiem czy to na 100% to, ale ja obstawiałbym w konfiguracji powiadomień dla nowej wiadomości zaznaczyć opcję "Wyświetl wiadomość na ekranie". Ale głowy nie dam :)

*

Offline rafallbn

• 25
  • Sprzęt: HTC TP2, Samsung Galaxy S
Wchodzisz w USTAWIENIA->DZWIĘKI I POWIADOMIENIA->POWIADOMIENIA->NOWY SMS->WYŚWIETL WIADOMOŚĆ NA EKRANIE

działa na 100%

*

Offline waflo

• 334
Dziekuje, faktycznie chmurki powrocily.

Zostal tylko problem z Manila ktora nie wyswietla automacznie nowych wiadomosci tylko trzeba recznie przescrolowac do pierwszej wiadomosci aby zobaczyc ta najnowsza. Mozna to jakos zmienic?

*

Offline WujekK

• 29
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2
Mam to samo w innym ROMie, też przyłączam się do pytania. U mnie nawet trzeba przelecieć do innej zakładki i z powrotem, samo scrollowanie smsów nie pomaga.
Nic tak dobrze nie rozjaśnia w głowie jak porządny kop w d.