Jackos S3 vs Energy 29020

• 4 Odpowiedzi
  • 944 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Haberbusz

• 21
  • Sprzęt: HTC Sensation
Jackos S3 vs Energy 29020
« dnia: Maj 07, 2011, 17:37:47 »
 Jakieś pół roku temu wielu porzuciło Energy na rzecz Jackosa, dziś Energy to inny rom ale czy lepszy?? Zastanawia mnie czy ktoś z was ostatnio wrócił do Energy lub odwrotnie. Jakie są wasze opinie na temat tych romów. Ale nie chciał bym opinii dot. starego Jackosa i starego Energy.

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
Odp: Jackos S3 vs Energy 29020
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2011, 18:52:10 »
Maiłem nowego Energy przez prawie miesiąc... generalnie w porządku, trochę za dużo śmieci. JackOS... wyraźnie szybszy i bateria chyba lepiej trzyma i ma mniej śmieci. Reszta to różnice wizualne a to kwestia gustu
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2011, 20:26:24 »
Mi to sie wydaje ze energy z cht 2.0 działą lepiej niż odpowiednik jackosa ale lżejsze romy strasznie ssą.

*

adtech

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2011, 20:30:33 »
Energy działa ociężale jeszcze przed tym jak wrzucę do niego wszystkie moje PIMy i dodatkowe programy. Później jest już tylko gorzej.

Przez ostatnie kilka miesięcy w Energy poprawiło się zarządzanie pamięcią (choć dalej pozostawia wiele do życzenia), no i plusem jest możliwość wyłączenia start menu na rzecz alternatywnego QuickMenu (można zmienić w każdym romie, ale w energy jest to wyjątkowo przyjazne i proste). Szkoda, że rom ma dalej problemy z wyciekami pamięci.

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 07, 2011, 23:29:50 »
Z energy jest ten problem, że nowe wersje wychodzą co tydzień, za to wersje dopracowane raz na jakiś czas i aby trafić na tą dobrą to trzeba wiele czasu poświęcić.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation