Jackos Oldschool ROM, Energy ROM - dobrego złe początki

• 5 Odpowiedzi
  • 1259 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jackos Oldschool ROM, Energy ROM - dobrego złe początki
« dnia: Wrzesień 15, 2010, 20:55:33 »
Witajcie

Rhodium używam od niedawna, ostatnio trafiłem na to forum i postanowiłem wgrać rom, przesiąść się z podstawowego.

Na pierwszy  ogień poszedł EnergyRom GTX. Jednak po wgraniu romu theme wyglądał zupełnie inaczej niż na obrazkach.
zaletą jest jego funkcjonalność

Następnie wgrałem Jackos Oldschool i ten mi się spodobał - znajomy wygląd (nie chcę tęczowych ikonek), jednak brak w nim (nie wspominając o quicklinks) ....grup kontaktów, ponadto 3g muszę wyłączać/włączać przeszukując menu.

Chętnie zostałbym przy jackos. W związku z tym - czy jest jakaś możliwość, aby uzupełnić system o brakujące funkcje? Ewentualnie, czy znacie namiary na classic theme, taki jak manila 3.1 ?

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam!
Marek

*

adtech

Odp: Jackos Oldschool ROM, Energy ROM - dobrego złe początki
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2010, 23:17:46 »
Cześć Marek i witaj na forum!

Niedawno wyszedł ROM Jackos SleekBASIC, jeśli podobał Ci się Oldschool to może warto się zainteresować? To w pewnym sensie jest jego następca. Niestety grup kontaktów chyba nie obsługuje. 3G można wyłączać/wyłączyć w Comm Manager.

Co do classic theme to zerknij tutaj:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=661903
i tutaj:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=561767

W sumie nie wiem czym się te dwa wątki różnią 0.o

Pozdrawiam

*

Offline Skrobel

• Ekspert HTC Rhodium
  • 1996
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2010, 23:29:48 »
Ten theme dobry jest! Nie wiedziałem, że ktoś może chcieć spowodować, żeby Sense 2.5 wyglądał jak Sense 2.1 :)

*

adtech

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2010, 23:33:03 »
Ten theme dobry jest! Nie wiedziałem, że ktoś może chcieć spowodować, żeby Sense 2.5 wyglądał jak Sense 2.1 :)
Wygląda dużo gorzej na urządzeniu. Sprawdzałem ;D

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2010, 14:15:42 »
Działa świetnie! Dzięki za szybką odpowiedź!

Na chwilę obecną mam sense 2.5 - czyli grupy kontaktow :D, i wygląd klasycznego 2.1 - hit!

Jedyny problem to klasyczna tapeta (z jasnym gradientem od środka), właściwie jej brak. W Home mam tapete z theme, natomiast menu mają tapetę Jackos - czy znacie może stronę skąd można ściągnąć klasyczną tapetę? I jak ustawić, aby w menu ikony były "równo obok siebie", a nie  ten sposób: / \ / \ ? Z ręką na sercu - szukałem na google, xda.

Może za bardzo wnikam w temat, jednak sama przesiadka na nowy telefon jest dla mnie problematyczna, tym bardziej zmiany wyglądu w romach.

Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i pozdrawiam!
Marek

*

adtech

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2010, 15:15:54 »
Działa świetnie! Dzięki za szybką odpowiedź!

Na chwilę obecną mam sense 2.5 - czyli grupy kontaktow :D, i wygląd klasycznego 2.1 - hit!

Jedyny problem to klasyczna tapeta (z jasnym gradientem od środka), właściwie jej brak. W Home mam tapete z theme, natomiast menu mają tapetę Jackos - czy znacie może stronę skąd można ściągnąć klasyczną tapetę? I jak ustawić, aby w menu ikony były "równo obok siebie", a nie  ten sposób: / \ / \ ? Z ręką na sercu - szukałem na google, xda.

Może za bardzo wnikam w temat, jednak sama przesiadka na nowy telefon jest dla mnie problematyczna, tym bardziej zmiany wyglądu w romach.

Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i pozdrawiam!
Marek
Nigdy nie byłem dobry w szukaniu tapet  :proud:

Natomiast ikon to chyba nie znajdziesz aby były obok siebie w jakiś normalny sposób. Odwieczny problem. Ewentualnie możesz zrobić sobie "listę".