HTC TP2 i problem z kartą SIM

• 4 Odpowiedzi
  • 896 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC TP2 i problem z kartą SIM
« dnia: Wrzesień 17, 2011, 15:05:34 »
Witajcie,

Zakupiłem tp2 na allegro bez simlocka i gdy wkładam do niej moją kartę cały czas wyświetla "Brak karty sim". Na wszelki wypadek wkładałem karty z T-mobile, Heyah oraz Playa i cały czas to samo. Robiłem również HR i wgrywałem kilka romów oryginalnych i ugotowanych, jak również wgrywałem radio z wersją 4.49.25.19. Aktualnie mam wgrany ROM Jackos'a 1.4. Dodam jeszcze że u gościa od którego kupiłem wszystko działało ok. W czym może być problem i jak go rozwiązać, bo ja już nie mam pomysłów, a na WM nie wiele się znam bo to mój pierwszy telefon z takim systemem i wiem tylko tyle co z googluje.

z góry dziękuje za pomoc

*

Offline mason88

• 25
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
Odp: HTC TP2 i problem z kartą SIM
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2011, 20:32:57 »
1. Widziałeś u tego gościa z allegro że działa? Miałeś działający tel w ręce?
2. Głupie pytanie ale muszę je zadać: włączyłeś w comm managerze funkcje telefonu?
Jackos_EVO_JackFULL_1.2.0_PLK

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2011, 20:47:22 »
1. Widzieć nie widziałem ale koleś ma kolo 100 komentarzy pozytywnych za sama sprzedaż
2. tak włączyłem

*

Offline mason88

• 25
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2011, 22:05:51 »
a przy zmianie romów używałeś  task29? może warto spróbować..
najprawdopodobniej to będzie uszkodzenie hardware. w kaiserze miałem taką głuią awarię, że uruchamiał mie się moduł gsm tylko wtedy, kiedy włączałem telefon bez włożonej karty sim.
poza tym nie byłbym taki pewny tych 100 komentarzy. mój rhodium też był niby w 100% sprawny i od zaufanego sprzedawcy. a dostałem go z rozwaloną taśmą. różnie bywa..
Jackos_EVO_JackFULL_1.2.0_PLK

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2011, 23:18:35 »
niestety task nie pomógł :(